Pa de llet amb perles de xocolata

Data
25 de febrer de 2014
Creat per

Ja és curiós que avui porti una segona recepta de pa en poc temps, tenint en compte que jo acostumo a fer poc pa a casa. Això sí, tots els pans tenen algun ingredient dolç, je je je…

Les noies de Memòries d’una Cuinera ens proposen fer un pa casolà pel mes de febrer. Ara feia temps que no hi participava, i no he volgut perdre l’ocasió d’aportar la meva recepta. Avui es tracta d’un dels meus pans preferits per esmorzar, un pa de llet esponjós, suau i un pèl dolç. A més, amb els trossets de xocolata, gairebé no necessita res més per ser un bon esmorzar!

Amb la mateixa massa us proposo fer dos acabats: d’una banda, fornejar la peça sencera a la pròpia panificadora; de l’altra, treure la massa de la panificadora abans de l’última fermentació, per tal de formar peces individuals (en el meu cas una trena) i coure-les al forn convencional. De totes dues maneres queda bo.

Aquí teniu la recepta:

Ingredients:

• 60g de mantega
• 8g de sal
• 60g de sucre
• 300ml de llet
• 465g de farina de força
• 10g de llevat sec de forner
• 100g perles de xocolata

Preparació:

Introduir tots els ingredients a la màquina excepte les perles de xocolata.
Escollir el programa adequat de la vostra panificadora, en el meu cas el d’un pa esponjós.
Al final de l’últim amassat, introduir les perles de xocolata.
Deixar acabar el programa. Treure el pa de la màquina, deixar-lo refredar sobre una reixeta i servir.
Opcionalment, abans de l’última fermentació, treure el pa de la màquina, donar la forma desitjada i deixar fermentar tapat fins que dobli el volum. Coure’l a 160º fins que sigui cuit, en funció de la mida de cada peça.

Bon profit!

Comparteix

35 comentaris a “Pa de llet amb perles de xocolata”

  1. Ha de ser molt bo, sí! El pa de llet, per esmorzar, és ideal. Però no aquells brioxos industrials que ens venen com un pa de llet, no, sinó un pa de llet com el teu. Amb la xocolata que hi has afegit ha de ser boníssim, sucat amb llet! Pa de llet amb llet! ha ha ha. Petons

  2. He d’explorar més la meva panificadora, perquè aquest pinta molt fàcil i és dels que m’agraden…Em sap greu perquè només hi acabo fent pans especials per als nanos i exploto poc les seves possibilitats. Aquest té una pinta dolça i irresistible. Petonets

  3. Marina, tens raó que el pa de llet industrial no val res, molt millor fet a casa. I segur que també molt més sa!

    Joaquina, he fet dues versions de presentació, així es pot triar. I el toc de la xocolata li queda molt bé.

    Teresa, sobretot si el cous al forn, la oloreta que fa és deliciosa… tota la casa fa olor de pa acabat de fer…

    Miquel, porta poca feina i queda molt més vistós, oi?

    Anna, en forma de panet rodó individual també ha de quedar molt bo. I molt més pràctic per fer-se un entrepà 😉

  4. CristinaT, el pa de llet també és un dels meus preferits per esmorzar, pel punt dolç que té i per què té una texutura més flonja i suau… Sucat amb el colacao ha de ser de vici total!

    Anaïs, la recepta no té cap dificultat, la fa tota la màquina… que jo d’amassar a mà no en sé gens, je je je…

    Síliva, el pa fet a casa queda molt bo, oi? Però és que a casa no som gens panarres, gairebé mai mengem pa, només els caps de setmana per anar d’excursió. Per això en faig tan poc a casa 😉

    ANABDN, tens raó que aquest pa ja ho porta tot incorporat, je je je… però tot i així, una mica de mantega i melmelada també li queda bé, eh?

    Judith, ara feia un parell de mesos que no participava al Memòries, i ja saps que a mi sempre que puc m’encanta participar-hi!

  5. Laura, i fer la trena no costa gens, així que ja ho saps 😉

    Maria, farcit de xocolata queda molt més llaminer, oi? Tot allò que porta xocolata, té l’èxit assegurat, je je je…

    Mònica, llàstima que ja no en queda ni una engruna…

    Montse, a mi em passava el mateix, fins que vaig entendre bé les fases que feia d’amassat i de llevat. Ara jugo més, incoporant ingredients a la meitat, i acabant l’últim amassat fora de la màquina… té realment moltes més possibilitats de les que ens pensem!

    Pol, ja saps que a mi un forn no, però una pastisseria… no et dic pas que no! 🙂

  6. M’encanten els pans dolços per esmorzar, jo en tinc un de similar publicat, i congelat a llesques queda perfecte passat per la torradora. Les perles de xoco un encert! Un petó!

  7. Eva, amb el pa de motlle vaig fer el mateix que tu: tallat a llesques i congelat, encara ara en tinc per esmorzar… trec una llesca, el torró i a esmorzar s’ha dit! 🙂

    Irmina, queda rico rico 🙂

    Pol, ja veurem… que el tema és molt complicat!

    Isabel, per esmorzar o per berenar, un pa deliciós!

    Alfons, també és una de les meves assignatures pendents… aquest el faig amb la panificadora, amassa a mà és tota una altra història…

  8. M’agraden les dues versións: una per quan tens una mica mes de temps i l’altre més ràpida. I totes dues bonissimes. A la meva llesqueta igual li possaria una mica de melmelada de taronja
    Petons

  9. Pilar, una idea sensacional! Amb la melmelada de taronja, molt millor, que la combinació de xocolata i taronja és un clàssic deliciós.

    Gemma, je je je… tens raó que els nens el menjar els entra pels ulls… la trena queda molt vistosa, segur que a la teva filla li encantaria 😉

    Júlia, a nosaltres també ens agrada molt, sobretot per esmorzar.

    Nieves, bienvenida de nuevo, ya he visto el canvio de look de tu blog y me encanta! Ahora mismo paso a saludarte de nuevo 😉

    Glòria, la meva panificadora és la més humil del món… vaig aprofitar l’oferta que fan dos cops l’anu al Lidl, em va sortir super barata i va prou bé. El més difícil de tot és descobrir quin dia la posen a la venda, perquè s’esgota de seguida. No és una gran màquina, però la relació qualitat preu és immillorable.

    Elena, bienvenida a mi blog! No conocía el tuyo… ahora mismo paso a saludarte 😉

Respon a gemma Cancel·la les respostes

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *