Tarta de xocolata, préssec i llimona

Data
31 de març de 2014
Creat per

Aquest cap de setmana hem celebrat l’aniversari de l’Aina, que ha fet 14 anys. Ja és tota una noia gran, responsable, treballadora i amb un caràcter molt dolç. Per poder bufar les espelmes li he fet un pastís ben dolç i elegant, de xocolata, préssec i llimona:

Ja és curiós que, sense proposar-m’ho, l’Aina ha estat la protagonista dels dos últims posts del blog, primer per la caseta de gingebre i ara per l’aniversari. L’Aina sempre fuig de protagonismes i és poc amant de sortir a les fotografies… Així que espero que no li sàpiga greu, je je je…

El pastís és una combinació de sabors que m’agrada molt, ja que combina gustos ben contrastats: amargor de la xocolata, dolçor i acidesa del préssec i la llimona. Amb les tres capes, la recepta d’avui és llarga d’elaborar. Però un dia és un dia! A més, l’aniversari d’una neboda bé es mereix un pastís més complicat, oi?

Aquí teniu la recepta: (per un motlle de tarta d’uns 24cm)

Per la base sablée de cacau:

Ingredients:
• 150g de mantega
• 25g de cacau en pols
• 75g de sucre en pols
• 1 ou XL
• 25g d’ametlla en pols
• 250g de farina

Preparació:
Barrejar la mantega pomada i el sucre. Incorporar l’ou i barrejar bé.
Incorporar els secs i barrejar el just fins que es formi una bola amb la massa.
Filmar la massa i reservar a la nevera un parell d’hores.
Estirar la massa entre dos papers de forn amb l’ajut d’un corró. Folrar el motlle de tarta i reservar al congelador. Al moment de fer el pastís, coure la base directament congelada uns 5-10 minuts a 190º. Només és una precocció, després ja s’acaba de coure junt amb la capa de xocolata.

Pel fondant de xocolata:

Ingredients:
• 110g de nata
• 110g de llet
• 160g de xocolata
• 1 ou petit
• 25g de sucre

Preparació:
Fondre la xocolata al microones a baixa potència.
Escalfar la llet, la nata i el sucre. Quan bulli, abocar-la sobre la xocolata i barrejar bé.
Incorporar l’ou, barrejar bé i abocar sobre la base pre cuita de cacau.
Coure-ho 20 minuts a 130º. Deixar refredar.

Per la mousse de préssec i llimona:

Ingredients:
• 200g de nata líquida per muntar
• 50g de sucre
• 2 iogurts naturals
• Suc de ½ llimona
• 50ml de licor de préssec
• 1 sobre de gelatina de llimona Royal
• 1 llauna de ½kg de préssec en almívar

Preparació:
En un cassó, escalfar els iogurts, el sucre, el suc de llimona i el licor. Quan estigui a punt de bullir, treure-ho del foc, afegir la gelatina i barrejar bé fins que es dissolgui.
Afegir el préssec en almívar i triturar amb el túrmix. Deixar refredar a temperatura ambient.
Semi muntar la nata i barrejar-la amb compte amb la preparació anterior, vigilant que no s’abaixi. Abocar-ho sobre la capa de xocolata i deixar quallar a la nevera.

Bon profit!

Comparteix

39 comentaris a “Tarta de xocolata, préssec i llimona”

  1. Gemma buena tarta para tu sobrina Aina y a la altura de su cumple, una combinación de sabores que al final es muy buena como bien dices, el amargor del chocolate la acidez del limon y el dulcor del melocoton,pero que al final es armonioso cuando se toma¡¡
    Bona setmana

  2. Segur que no t’ho té en compte amb aquest super pastís que li has fet! M’agrada molt la combinació… Me l’apunto que ja estic agafant idees per la festa d’aniversari de la Carlota! 🙂
    Felicitats Aina i a la super tieta!!!!
    Petunets
    Eva

  3. La teva neboda desprès de veure aquest pastis ja no pensarà en res més que amb la seva tieta i el pastis que deuria d’estar boníssim.
    Felicitats per l´Aina i també per la tieta
    Petons

  4. I tant!! i a més a més deliciós 🙂 Si ja és maco cuinar pels de casa, encara més fer un pastís per celebrar les ocacions especials!
    Ha de ser molt bona la combinació, i la lleugeresa de la mousse perfecte per després d’un àpat festiu!

  5. Felicitats a l’Aina!! i clar que si que una ocasió així es mereix un súper pastís com aquest! Estic segur que aquest contrast de sabors està boníssim, i la veritat és que tens raó i queda elegant també! Un petó!

  6. I tant que val la pena entretenir-se en fer un bon pastís a una neboda tan maca i bona con l’Aina, moltes felicitats per ella!
    Sencer es veu molt bo, però ja el tall es espectacular, no s’amaga rés.
    Petons.

  7. Miquel, els sabors contrastats però ben equilibrats sempre enriqueixen unes postres, oi? queden més lleugeres i molt més completes.

    Quima, de tant en tant ja toca fer un pastís més complicat, oi?

    Eva, je je je… no et pensis, que l’Aina és poc llaminera! Però espero que em perdoni tot aquest protagonisme 🙂
    Per cert, si fas el pastís, serveix-lo a temperatura ambient, treure-lo de la nevera una estona abans de servir. Jo ho vaig fer i la capa de xocolata va quedar amb una textura més bona 😉

    Sion, no sé… resulta que l’Aina és poc llaminera! Però en va menjar un tall petit i diu que li va agradar. Això sol ja és tot un èxit 🙂

    Dolroes, m’alegro que t’agradi!

  8. Núria, la capa de préssec i llimona feia més lleuger el pastís, que tot de xocolata hauria quedat excessiu.

    Cristina, les capes són molt fàcils de marcar, ja que les dues textures són molt diferents.

    La cuina de l’Eri, moltes gràcies!

    Bet, a mi m’encanta fer pastissos per la família, molt més que els que faig a la feina… Són els que em fan pensar més a l’hora d’escolli-los!

    Maria, a tots ens va agradar molt, a l’Aina també tot i que no és gaire llaminera 😉

  9. Eva, per l’aniversari d’una neboda toca fer un pastís especial, oi? La combianció de sabors queda molt bona!

    CristinaT, l’Aina és poc llaminera però el va trobar bo 😉

    ANABDN, la foto del tall ensenya com és per dins, que el del pastís sencer no li fa justícia 🙂

    Pol, moltes gràcies, m’aelgro que us agradés! 😀

    Teresa, el temps passa volant… mare meva!!! Ja ha fet 14 anys! I és super gran, pots parlar amb ella com si ja fos un adult… I sí, nosaltres també en anem fent grans, je je je…

  10. Huau Gemma, aquest pastìs es bò, bò…no fa falta ni probar-lo…ja es veu. Aquesta capa de fondant, la mouse acida… bufff… te que estar de primera.. La teva neboda ja podía estar contenta, que segur, i em fa pensar en la meva que es un altre fan de la xocolata… me l’apunto perque es aquest mes.
    Petons mil!

  11. Maria Dolores, la feina dels tiets és mimar i malcriar als nebots, oi? je je je… Es mereixen un pastís d’aniversari mooooolt especial 🙂

    Reme i Nuria, m’aelgro que us agradi 🙂

    Abril, tot i que l’Aina és poc llaminera, el va trobar bo. I és un pastís ideal pels xocoaddictes de veritat…

    Virgina, l’agar agar té dos inconvenients:
    – cal que bulli ben bé 1 minut, cosa que treu gust al préssec i a la llimona.
    – gelifica a temperatura més alta que l’ambient, cosa que impedeix incorporar la nata muntada.
    Per fer-ho amb agar agar (jo calculo que uns 5g), tritura tot menys la nata i la gelatina de llimona.
    Incorpora l’agar agar a la meitat de la barreja anterior i porta-ho a bullir 1 minut.
    Incorpora la resta de la barreja i aboca-ho de SEGUIDA sobre la capa de xocolata.
    No et quedarà tan esponjós com una mousse, però estic segura que quedarà boníssim!!
    Ja m’ho explicarà, eh? 😉

  12. Muchas felicidades a Aina, que estoy segura que ante esta maravilla de postre, ha sido totalmente feliz. Qué maravilla de postre. La presentación es exquisita y la mezcla de sabores y texturas, tiene que ser un deleite.

    Un besín.

  13. Gràcies Gemma!!!! Té una pinta genial!!!!
    Jo també sóc tieta i m’encanta fer postres amb ells!!
    Tinc un dubte: quien tipus de motlle has utilitzat? Desmotllable?
    Gràcies!!!

  14. M Teresa, m’alegro que us agradés! Trobo que l’has descrit molt bé, un contrast càlid i refrescant al paladar, precisament és el què buscava! 😀
    Ui… per les Mones encara falta molt!!!

    Gràcies Júlia!

    Nieves, y feliz también la tía, de poder preparar un pastel para su aniversario 🙂
    El contraste de sabores nos encantó!

    Esther, el motlle és baixet, de tarta, amb les parets ondulades. I sí, és desemmotllable, cosa molt important per facilitar treure el pastís del motlle en aquest tipus de tartes 😉

  15. Anna, no, només el préssec escorregut.
    Vaig guardar una mica d’almívar per pintar per sobre el pastís un cop quallat, perquè brillés una mica 😉
    Però la resta el vaig llençar.
    També vaig reservar una meitat de préssec per decorar a sobre el pastís 😉

  16. Hola Gemma,
    volia fer aquesta tarta tan fantàstica però els motllos que tinc no sé si aniran bé. Els dos que tinc són de Lékue desmotllables de base ceràmica. Un és de 24 i parets altes i l’altre, baixet per fer quiches. Quin creus que em pot anar millor?? gràcies!

  17. El pastís ha tingut molt èxit. Moltes gràcies per la recepta, Gemma!! I la veritat és que amb aquesta quantitat d’ingredients quasi en podia haver muntat dues de tartes, potser el meu motlle és una mica més petit.. Però en vaig fer individuals que també van quedar molt bé. Aquí no es tira res!!

Respon a Dolores-migrandiversion Cancel·la les respostes

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *