Coca de iogurt zebra

Data
29 d'abril de 2014
Creat per

Aquest mes, les noies de Memòries d’una cuinera ens proposen un tema que m’ha fet especial il·lusió, ja que es tracta de la recepta amb què la majoria de gent s’ha iniciat a fer pastissos a casa: la famosa i popular coca de iogurt.

L’èxit de la fórmula rau en el fet que no cal pesar els ingredients, ja que la seva proporció es calcula per volum enlloc de per pes. I com a mesura de volum, s’utilitza el propi envàs del iogurt, cosa que dóna nom a la recepta. Això és realment útil en situacions en què no es té una bàscula, a mi m’ha tret més d’un cop d’un compromís…

Avui he fet una petita variació de la recepta, una variació que és més visual que no pas de la pròpia fórmula. Es tracta de partir la massa en dos i tenyir de cacau una de les meitats. En repartir la massa alternadament al motlle, s’obté un efecte zebra que sembla molt complicat de fer, però que en canvi no té cap secret. Proveu-ho que us sortirà segur!

Aquí teniu la recepta

Ingredients:

• 1 iogurt natural
• 3 ous
• 2 mesures de sucre
• 1 mesura d’oli suau
• 3 mesures de farina
• 1 sobre d’impulsor
• 1 ratlladura de taronja
• 1 cullerada de cacau en pols

Preparació:

Amb les varilles elèctriques muntar els ous amb el sucre.
Incorporar l’oli en rajolí. Incorporar el iogurt.
Incorporar la farina i l’impulsor tamisats.
Separar la massa en dues parts. A una, incorporar el cacau tamisat. A l’altra, incorporar la pell ratllada de taronja.
Encamisar el motlle. Posar un parell de cullerades d’una massa al centre del motlle. Posar un parell de cullerades de l’altra massa a sobre de l’anterior. Repetir el procés intercalant les dues masses fins a acabar-les.
Coure-ho al forn (pre escalfat) a 180º uns 40 minuts, comprovant la cocció punxant-lo amb una agulla.

Bon profit!

Comparteix

39 comentaris a “Coca de iogurt zebra”

  1. Bona idea, jo sempre la faig tota “tenyida” per l’esmorzar de cada dia i els hi agrada molt, i si em permets ja que ets una excelent cuinera, aprofito per preguntar-te més o menys quant cacau hi poses ? jo ho faig a ull i ho resto de la farina , però a veure tú. Gràcies per totes les propostes

  2. Dolores, motes gràcies! Jo aquest mes no podia fallar, amb aquest tema tan especial, je je je…

    Miquel, la forma de zebra és tot un clàssic que admet qualsevol recepta, sigui una coca de iogurt o no. I a mi m’ha fet gràcia ajuntar aquests dos grans clàssics de sempre 🙂

    Marina, no el recordo… el vas posar al blog? La veritat és que sembla molt vomplicat de fer, però en canvi no té cap secret, oi?

    Dolça, per mi, el què té de bo és que no cal pesar els ingredients, i m’ha solucionat el problema de no tenir bàscula més d’un cop 😉

    Montse, he vist que no havia posat la quantita de cacau a la recepta, ho sento!! Ara ja ho he arreglat, moltes gràcies per avisar 🙂
    En aquest cas, per no haver de fer les dues masses per separat, no trec la part de farina que substitueixo per cacau (si només la faig de cacau, sí, ho faig com tu). A la meitat de la massa afegeixo una cullerada de cacau, i ja està.

  3. Teresa, dos grans clàssics, la coca de iogurt i l’efecte zebra, posats en un de sol! 🙂

    Carme, doncs ja veus que no té cap secret, je je je… és impossible que no et quedi bé, ja ho veuràs!

    CristinaT, als nens i no tan nens, eh? Que a casa ens ha encantat 🙂

    ANABDN, tan la coca de iogurt com l’efecte zebra són dos grans clàssics que no fallen mai…

    Nieves, muchas gracias 🙂

  4. Judith, no cal ser professional perquè et surti l’efecte zebra, eh? ji ji ji… que és supeeeeer fàcil de fer!!!! Moltes gràcies a vosaltres per organitzar el Memòries cada més 😀

    Pol, ens ha agradat molt per esmorzar aquesta setmana, oi? 😉

    Trini, moltes gràcies, m’alegro que t’agradi!

    Maria Dolores, queda super vistosa, oi? I la coca de iogurt és un clàssic que no falla mai…

  5. Gemma!
    Tens tota la raó.
    T’ha quedat fantàstica, com sempre amb una presentació excepcional. Felicitat”s!
    cebrada” o “amarmolada”.
    Fa especial il·lusió quan veus qom queda de maca,
    Bon cap de setmana

  6. GEMMA, de nou a Tarragona !!!!!!! tot bé !!!!!!!per celebrar-ho faré aquet coc,hauries de dir-me si en loc de zebra puc fer un cangur.Molts petons

  7. Gemma, aquest bescuit és genial!! a més de boníssim, com tots els de iogurt, queda molt vistós i sorprenent, a veure si m’animo i el faig per portar a la feina la setmana vinent, que és el meu aniversari ;-). Petonets!!

  8. Carai! Sempre m’han fet gràcia les coques fetes en zebra.
    Nosaltres ho hem intentat un parell de vegades i diguem que no ens queda tan perfecte, però bé, és igual de deliciós, “L’ordre de les ratlles no altera el sabor, no?”
    Increïble!

    Salutacions!
    joorengaitucanyella.blogspot.com.es/

  9. Molt bé, noia! Últimament he fet la “teva” Sacher i he triomfat. Moltes gràcies. Per cert, què vol dir “encamisar el motlle”? Posar-hi paper?

  10. Moltes gràcies a tpts pels vostres comentaris!

    Concepció, la Sacher és un clàssic que té l’èxit assegurat, oi? 🙂
    Encamisar el motlle vol dir untar-lo de mantega i farina per evitar que s’enganxi 😉

  11. Oh!! m’encanten aquests pastissos “sorpresa” que quan els talles són tan originals! Quan vaig començar a mirar blogs, vaig intentar fer-lo i no em va quedar massa bé 😛
    Ara que ha passat més temps potser serà hora de donar-li una segona oportunitat!

Respon a Pebre i xocolata Cancel·la les respostes

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *