Pastís de mousse de llimona amb maduixes

Data
19 de maig de 2014
Creat per

Ja us vaig comentar en l’últim post que la setmana passada vam celebrar l’aniversari de la meva mare amb un dinar familiar. Per bufar les espelmes vaig preparar aquest pastís de llimona, molt de temporada i molt refrescant:

Ara que estem en plena temporada de maduixes, vaig voler aprofitar per fer un pastís ben carregat de maduixes. Entre els tomàquets farcits de maduixes, i la decoració del pastís, vaig gastar 3 quilos de maduixes! La combinació de la mousse de llimona amb les maduixes, era un èxit assegurat, sobretot a casa que agraden molt els pastissos amb sabors de fruites…

La recepta la vaig llegir fa poc al fantàstic blog de l’Eva, el Cullerot Festuc, de qui he tret una pila de receptes. La vaig modificar una mica, posant menys nata, i sense la capa de gelatina de gin tònic (érem uns quants que no bevem alcohol). Però no descarto provar-lo amb el gin tònic, que és la gràcia del pastís de l’Eva. A nosaltres, amb les maduixes, ens va encantar, i vam ser uns quants que vam repetir, je je je…

Aquí teniu la recepta:

Ingredients:

• 1 base de pa de pessic
• 250ml de llet
• 120g de gelatina de llimona (1 sobre i mig)
• 150ml de suc de llimona
• 370ml de llet condensada
• 400ml de nata 35% MG
• Maduixes

Preparació:

Posar el pa de pessic al fons d’un motlle desmotllable i humitejar-lo amb un almívar TPT.
Escalfar la llet i dissoldre-hi la gelatina, fins que no quedi cap grumoll.
Incorporar el suc de llimona, la llet condensada i barrejar bé. Deixar refredar a temperatura ambient.
Incorporar la nata semi muntada amb moviments suaus. Abocar dins el motlle i deixar quallar a la nevera.
Desemmotllar i decorar amb les maduixes. Servir ben fred de nevera.

Bon profit!

Comparteix

25 comentaris a “Pastís de mousse de llimona amb maduixes”

 1. Gemma que ets guapa! Un honor que facis receptes del meu bloc! Jijiji! Jo per la festa del Jan vaig fer el teu brownie blanc amb maduixes! Brutaaaal!
  La pròxima l’has de fer amb la capa de gintonic! És molt suau, segur que us agrada 🙂
  Petunets i felicitats a la teva mare! Vaia pastís xulo li vas fer!
  Eva

 2. lA MEVA PRIMERA MOUSSE VA SER LA DE LLIMONA I ERA UNA RECEPTA TEVA. AQUESTA VERSIÓ T’HA QUEDAT ESPECTACULAR, però crec que em quedo amb l’altre ja que a mi la llet condensada no m’acaba de fer el pes… Una abraçada!

 3. Muchas felicidades a tu mami, que seguro que feliz si que ha sido, al encontrarse delante de esta fantástica tarta. Refrescante, bonita y con el toque de la fresa que tanto me gusta.

  Un besín.

 4. Aquest pastís la Gemma el va fer per mi i sap molt bé el que m’agrada. Va ser boníssim i també vaig repetir.
  Ja veieu sóc una mare mimada.

 5. Boníssim va triomfar en una trobada de 13 persones, com que alguns eren grans no hi vaig posar el “gin tònic” però queda pendent. De fet em vaig animar a fer més pastissos tipus mousse perquè a vegades em feia mandra i ahir el vaig haver de traslladar i tot i va quedar perfecte la textura, el tallat tot ! gràcies per les bones receptes !!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *