Estrella de taronja

Data
29 de maig de 2014
Creat per

Tot i que la calor sembla que ens ha donat una treva, avui us presento una nova recepta refrescant i lleugera. Es tracta d’una elaboració semblant a una mousse, una tècnica inventada per l’Albert Adrià i que a Espaisucre en dèiem “fals bescuit”.

No sé massa bé el motiu d’aquest nom ja que, a jutjar per la textura, és més semblant a una mousse que a un pa de pessic. Segurament el nom prové de que, a Espaisucre, un cop congelat es porciona en forma rectangular, i posat al plat recorda la forma d’un tros de pa de pessic (al link es pot veure una primera foto amb un rectangle de fals bescuit de passió: menú petit).

L’elaboració consisteix en quallar amb gelatina un líquid o una polpa de fruita. Un cop quallat, es tracta de muntar-ho amb unes varilles, aprofitant la capacitat de la gelatina d’encapsular aire. Per fer-ho, és ideal utilitzar una màquina tipus Kitchen Aid o semblant, ja que el muntatge pot trigar molt, uns 20 minuts. Un cop està ben muntat, s’aboca dins un motlle i es reserva a la nevera o al congelador.

En el meu cas, he fet servir suc de taronja i l’he posat en un motlle de silicona. Un cop al motlle, he col·locat a sobre un pa de pessic, de manera que en desemmotllar i capgirar-lo, ha quedat a la base. Us animo de veritat que proveu aquesta elaboració, ja veureu com us sorprendrà el resultat. I les possibilitats són moltes, només cal variar el suc de taronja per qualsevol altre element que es pugi gelificar.

Aquí teniu la recepta:

Ingredients:

• 250ml de suc de taronja
• 40g sucre
• 2 fulles de gelatina
• 1 base de pa de pessic

Preparació:

Hidratar la gelatina en aigua freda.
Escalfar part del suc i dissoldre-hi el sucre. Incorporar la gelatina hidratada escorreguda i remenar fins que es fongui bé. Barrejar amb la resta del suc de taronja.
Abocar-ho dins un recipient i reservar a la nevera fins que qualli.
Muntar la gelatina amb les varilles de la Kitchen Aid, fins que quedi ben esponjós.
Abocar-ho dins un motlle de silicona. Col·locar la base de pa de pessic a la part superior i reservar al congelador.
Desemmotllar i reservar a la nevera per tal que estigui descongelat al moment de servir.

Bon profit!

Comparteix

38 comentaris a “Estrella de taronja”

 1. Quin tipus d’elaboració més original! i quina llàstima no tenir una kitchen aid, haha! l’elecció amb taronja ha d’estar boníssima i ben refrescant! un petó!

 2. Quina técnica tan interesssant!!! Qui diría que de fer maltbè la gelatina podem aconseguir quelcom mès… i amb aquest aspecto…. això ho probo segur perque a més segur que es molt i molt refrescant!

 3. És preciós i molt original, ha de ser molt refrescant!. Els dissabtes al matí quent em llevo el primer que faig és mirar la teva web enhorabona!
  Tinc alguns dubtes en relació al pastís: A quina velocitat de la Kitchen Aids muntes la gelatina? De quin tamany és el motlle? perquè 250 ml de suc de taronja és poquet. Com la Mercè no em queda clar si muntes la gelatina quant ja està ben cuallada.

 4. Mercè, la gelatina ha d’estar completament quallada. Es trosseja i no passa res, després queda com una crema i al cap de molta estona queda com una crema molt airejada.
  Quan l’aboques al motlle i la deixes a la nevera, agafa la forma del motlle. Per desemmotllar-la, és millor tenir-lo congelat. Després es reserva a la nevera per tal de servir-lo descongelat.

  Roser, a velocitat mitja-alta. Ja he contestat a la Mercè, sí que cal tenir la gelatina ben quallada.
  Respecte el motlle, jo vaig omplir un parell de motlles petits. Pensa que al muntar la gelatina augmenta el volum. De totes maneres, mira de quin volum és el teu motlle i, si cal, augmenta les quantitats de la recepta. Per mesurar el volum del motlle ho pots fer així: l’omples d’aigua i després peses tota l’aigua que t’ha capigut (amb l’aigua, grams i ml és el mateix). Tindràs la mida del teu motlle per calcular aproximadament si et cal multiplicar les quantitats de la recepta 😉

 5. Starbase, no tinc ni idea de si la thermomix va prou bé per muntar… Sé que hi ha gent que la fa servir per muntar clares o per muntar la nata, de manera que en principi, podria anar bé. Ho hauràs de provar 🙂

 6. La gelatina quallada es pot muntar???? Uaaalaaa!!!
  Ostres!!! Quin munt de possibilitats doncs amb aquesta tècnica!!
  Ara a pensar de què més en podem fer!
  T’ha quedat fantàstica com sempre!! Petons!!

 7. Gemma em sembla una recepta hiper senzilla però molt sorprenent! És ideal per mantenir la linea perquè obtens una textura semblant a la mousse però sense els greixos! La faig seguríssim! No coneixia aquesta tècnica però em sembla genial!!

 8. Oh! es preciosa aquests estel, m’encanta! Gemma, hi ha una cosa que no entenc i es lo de montar la gelatina. Quan dius això, t’estàs referint a montar el que havies posat a la nevera?
  Gràcies!

 9. Hola Mònica! Sí sí, has de muntar la gelatina que tens quallada a la nevera. S’ha de fer amb una màquina tipus kitchenaid, perquè pot tardar bastant a muntar. La gelatina té la capacitat de muntar, com la clara d’ou. És una tècnica que vaig aprendre a Espaisucre i que es fa servir molt en postres de restaurant.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *