Gotet de iogurt, gingebre i peta zeta

Data
1 de juliol de 2014
Creat per

Els destinataris d’aquests gotets són un grup molt especial per mi, són els meus antics companys de feina. Per això he buscat una combinació de sabors i textures que fos digne de l’ocasió: una mousse de iogurt àcid, amb gingebre i xocolata peta zeta.

Segurament alguns ja ho sabeu, però d’altres no… Ara fa un parell d’anys vaig fer un canvi de vida radical: després de 16 anys, vaig deixar la docència de matemàtiques per dedicar-me professionalment a la pastisseria. Ja portava un parell d’anys compaginant les dues feines, fins que em vaig decidir a fer el pas definitiu. Durant aquest temps he voltat força i he tingut la sort de passar per cuines i pastisseries importants. Vaja, que de moment el canvi em va prou bé, je je je…

Casualitats de la vida, però, actualment estic treballant a una pastisseria ben a prop del meu antic Institut, la pastisseria a qui sempre fèiem els encàrrecs per les festes de final de curs: graduacions, claustres de professors, festes d’alumnes i pares… I ahir, precisament, vam tenir el seu últim encàrrec abans de les vacances d’estiu. Em va fer il·lusió fer-los un regal personal, unes postres a part de tot el què havien demanat. Vaig preparar aquests gotets per tot el claustre de professors, esperant que així no s’oblidin fàcilment de mi. Desitjo que els fes tanta il·lusió com a mi!

Aquí teniu la recepta:

Ingredients:

• 250g de iogurt grec
• 60g de sucre
• 20g de iogurt en pols àcid (de SOSA)
• 30ml de llet
• 3 fulles de gelatina
• 200ml de nata 35% MG
• melmelada de gingebre
• peta zeta de xocolata (de SOSA)

Preparació:

Repartir la melmelada pel fons dels gots.
Per la mousse, hidratar la gelatina en aigua freda.
Barrejar el iogurt grec, el sucre i el iogurt en pols.
Escalfar la llet i fondre-hi la gelatina escorreguda. Incorporar-ho al iogurt.
Semi muntar la nata i incorporar-la suaument a la barreja anterior.
Repartir la mousse pels gotets. Reservar a la nevera fins que qualli.
Repartir els peta zeta de xocolata per sobre els gotets i servir.

Bon profit!

Comparteix

30 comentaris a “Gotet de iogurt, gingebre i peta zeta”

 1. Caram quin canvi! Moltes felicitats per ser tan valenta i decidida, a mi ja em sembla bé xq si segueixes amb el bloc els seguidors en sortirem beneficiats. Ja en sabies molt però aaara, no sé si et podrem seguir. Es una cosa que a mí també m’ hauria agradat fer, per això m’ha fet il.lusió sentir-te. Molta sort!!

 2. osti nena quina crak! no sabia que abans havies estat profe de mates! i quina casualitat acabar treballant al costat de l’escola!! és fantàstic el postre que els hi has preparat i de ben segur que no s’oblidaran de tu, jo no oblidaré aquest postre i mira que no em intimat!! jaja amb petazetas! m’encanta!!! pero una pregunta, quant de temps duren els petazetas amb la resta d’ingredients!? es pot posar barrejar amb cremes fins i tot?! que xulo !! petons

 3. Les voltes que dóna la vida! Jo estaria encantada d´haver estar companya teva però…de lletres, eh! Els petazatas són sinònim d’ institut, adolescència, d’ anar a comprar-ne a la tenda de llaminadures…un encert!

 4. Hola Gemma,
  No t’oblidarem fàcilment, sobre tot amb aquests recordatoris tan dolços!!!
  Va ser una sorpresa molt agradable: unes postres originals, elegants, al punt. Com sempre.
  Una abraçada de part de tothom

 5. Moltes gràcies pels vostres comentaris!!!

  Montse, mai és tard per fer un canvi de vida, jo t’animo a que el facis! És veritat que al principi fa respecte, però l’important és estar convençut del què fas…

  Roser, de veritat no sabies que era matemàtica? jeje je… sempre he pensat que la pastisseria té una bona dosi de ciència 🙂
  Els peta zeta són les boletes de xocolata de sobre. Com que van recoberts de xocolata, els protegeix de la humitat i no perden gens el seu efecte. Els peta zeta directament no els podries fer servir… Aquesta xocolata amb peta zeta és de la línia Home Chef de SOSA 😉

  Montserrat!!!!! Quina il·lusió que em fa el teu comentari! També em va escriure la Roser 😀
  M’alegro que fos una sorpresa agradable, a mi em va fer molta il·lusió! (esperava el vostre encàrrec de final de curs des de feia dies, je je je…). ja veus que em recordo molt de vosaltres 🙂
  Que tingueu unes bones i merescudes vacances!!!! Una abraçada a tots 😀

 6. Doncs jo no sabia res d’aquest canvi de vida, però em sembla genial!! i quin súper detall amb els teus excompanys, estic segura que els va encantar, aquesta combinació de sabors i textures ha de ser tremenda!! un petó!

 7. Realment va ser una decisió molt important i valenta!!!!
  Estic segura que els teus antics companys recordaran sempre totes les receptes dolces que els preparaves abans amb qualsevol excusa o celebració!
  I no podies triar millor regal per recordar una antiga amistat!
  Petons

 8. Ostres, Gemma, professora de mates! Et felicito per la teva acurada manera d’escriure (ja no cal que et digui per les teves excel.lents receptes. Em pensava ben bé que eres profe de llengua, com jo, que aviat em jubilaré… Potser.
  Iogurt en pols? Com és això?
  Concepció

 9. Què bé, Gemma, que hages trobat la teua veritable vocació i la gaudisques a cada dia!! Estic segur que has de ser com una fada pastissera!!! A que no tens problemes amb les proporcions i les mesures dels pastissos? 😀 Aquesta recepta teua la trobe deliciosa i original!! Estic molt content que les coses et vagen tan bé en aquesta nova feina teua!! Besets

 10. Moltes gràcies pels vostres comentaris, sou uns sols 😀

  Concepció, escriure em costa una mica més que les matemàtiques, je je je… 🙂

  Francesc, jijiji… calcular les proporcions dels ingredients és el meu punt fort 😉

 11. Ohhhhh quin detallàs Gemma!!! Deurien alucinar els teus excompanys! encara deuen recordar els teus super esmorzars pel teu aniversari :))
  I tant! Ben valenta amb aquest canvi… Mai és tard diuen… Quina enveja em fas!
  Petunets guapa
  Eva

 12. Segur que els hi va fer molta il·lusió aquest regal!
  M’encanten les presentacions en gotet queden tant boniques!
  Un canvi molt valent el que vas fer fa un parell d’anys i que me n’alegro moltíssim de que et vagi tant bé!! Molts petons!!

 13. Retroenllaç: jual baju gamis

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *