Mini muffins de poma i canyella

Data
3 de novembre de 2014
Creat per

Aquest estiu em van donar una gran quantitat de pomes, algunes no massa madures. Una bona manera de menjar-les va ser amb aquests petits muffins de mossegada:

Segurament penseu: i per què muffins i no magdalenes? Doncs pels ingredients que porta i per la manera de barrejar-los. Els muffins són més espessos i compactes, al revés de les magdalenes, que són esponjoses i lleugeres. Són masses que aguanten molt pes i sovint porten a dins ingredients a trossets, com fruita o fruits secs. La seva elaboració és molt senzilla, ja que no es munta ni els ous ni la mantega, i augmenten el volum gràcies a l’impulsor. En canvi, les magdalenes normalment porten els ous muntats amb el sucre. Si llegiu la recepta, veureu que efectivament es tracta de muffins 😉

La combinació de la poma i la canyella és un clàssic sensacional. I amb la compota i els dauets de poma, queden super humits de dins, fins i tot al cap d’un dia d’haver-los cuit. A nosaltres ens van encantar!

Aquí teniu la recepta:

Ingredients:

• 160g de farina
• 75g de sucre muscovado (o sucre moreno)
• 10g d’impulsor
• 2g de sal
• 1g de canyella en pols
• 100g de compota de poma
• 65g d’oli de gira-sol
• 1ou
• 150g de dauets de poma saltejada amb mantega

Preparació:

Per fer la compota, pelar la poma, trossejar-la i posar-la en un vol amb un rajolí d’aigua. Coure-la 5 minuts al microones fins que sigui tova. Escórrer i triturar amb el túrmix. Reservar
Per fer els dauets, tallar la poma a daus ben petits. En una paella amb una mica de mantega, saltejar els dauets de poma fins que siguin tous però sense que perdin la forma. Reservar.
Pels muffins, super fàcil: sòlids + líquids i al final la poma a dauets.
Deixar reposar la massa a la nevera un parell d’hores.
Escalfar el forn a 250º. Omplir els motlles de magdalena fins a ¾ de capacitat. Si es vol, repartir una mica de sucre per sobre. Posar-los al forn i coure’ls 5 minuts a 250º i 5-10 minuts més a 200º, en funció de la mida.
Deixar refredar i servir.

Bon profit!

Comparteix

20 comentaris a “Mini muffins de poma i canyella”

  1. Genial l’explicació sobre la diferencia magdalena-muffin, no tenia ben clar el què! m’encanta aquesta versió mini que ens portes, per ser mini i per portar poma, que als postres trobo que sempre queda boníssima!! un petonàs guapa!

  2. Ole aquests muffins!! Una combinació ben tardorenca!!
    Jo fa uns dies vaig fer, en el meu cas, magdalenes també ben tardorenques! De castanya!!
    Provarem els teus muffins de mossegada que tenen una pintassa!!!
    Petons!!!

  3. El toc de poma a l’interior està ben encertat! li dóna suavitat i frescura a l’hora!! m’agraden molts els muffins pero per mi són massa empalagosos/densos. El punt de fruita el trobo genial! petons

  4. Unes magdalenes boníssimes, la combinació de poma i canyella sempre queda la mar de bé i a mi m’encanta! A mes així de mossegada encara venen més de gust! Un petó bonica!

    Les receptes que m’agraden

  5. Hola Teresa! Mira, jo sóc una gran defensora de parlar i escriure bé el català, i tant!!!!!!
    Però em sembla que en aquest cas es tracta d’un tema de pastisseria, no pas de llengua 😉

  6. Escolta Gemma, això de l’impulsor què és? Tu saps si es compra en llocs normals (vull dir enun super gran)? Poma i canyella és un dels meus clàssics preferits, no me’n canso mai.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *