Cassoleta de xocolata amb gerds i pebre rosa

Data
10 de novembre de 2014
Creat per

Durant el Fòrum Gastronòmic que es va celebrar aquest octubre a Barcelona vaig assistir al taller Chocolate addiction impartit per en Rafa Delgado, xef de postres de l’Alkímia i ambaixador de Chocovic. Una de les receptes que ens va preparar va ser aquesta cassoleta de xocolata tan vistosa:

Ara fa un any vaig tenir la sort de passar tres mesos a la cuina del restaurant Alkímia, treballant i aprenent al costat d’en Rafa, un crack de les postres de restaurant. Per això, quan vaig veure que feia aquest taller al Fòrum, m’hi vaig apuntar sense dubtar, amb moltes ganes de tornar a veure en Rafa. I no em va decebre gens, al contrari, a part de les pròpies receptes, em va sorprendre alguna de les tècniques que va fer servir per emplatar: l’última tendència en postres de restaurant és oblidar-se de les quenelles pels gelats!

Aquesta setmana necessitava preparar unes postres de quedar bé, i no vaig dubtar ni un moment en posar en pràctica una de les receptes que ens va ensenyar el Rafa. La foto parla per si sola, l’èxit estava assegurat!

Aquí teniu la recepta:

Per la cassoleta:
Ingredients:
• 112g de nata
• 112g de llet
• 150g de xocolata 60% de cacau
• 38g de rovell d’ou

Preparació:
Fondre la xocolata al microones. Escalfar la llet i la nata. Quan arrenqui a bullir, abocar-ho sobre la xocolata. Deixar uns minuts i barrejar bé.
Incorporar el rovell i colar. Dosificar en els motlles. Coure-ho a 130º durant 11 minuts.
Deixar refredar a temperatura ambient. És important no posar-ho a la nevera, ja que la textura correcta s’obté a temperatura ambient.

Pel bescuit de sifó:
Ingredients:
• 100g de farina d’ametlla
• 104g de clara d’ou
• 67g de rovell d’ou
• 67g de sucre
• 16g de farina
• 4g de pebre rosa

Preparació:
Triturar tot a la thermomix i colar. Omplir el sifó i carregar el gas. Deixar reposar.
Posar l’espuma en un vas de plàstic i coure al microones durant 40s a potència màxima.

Emplatar la cassoleta amb el bescuit trossejat, els gerds i brots d’oxalis (en el meu cas menta).

Bon profit!

Comparteix

32 comentaris a “Cassoleta de xocolata amb gerds i pebre rosa”

  1. Uau quina meravella de plat Gemma! Com sempre, impresionant! Tens tota la raó té un aspecte espectacular, m’ho apunto per servir-ho per Nadal, unes postres per quedar molt bé! Un petó maca!

    Les recepes que m’agraden

  2. Quina cassoleta més vistosa!! i segur que boníssima! 🙂 Fa molt temps que tinc ganes de fer aquestes “esponges”… Llàstima que no tinc sifó!! 🙁 A veure si trobo algú que no el vulgui i me’l ven de 2a mà!

  3. Que bé poder aprendre de qui sap i a més a més admires!
    El RD l’any passat va estar a Agramunt.
    que bé t’ha quedat, El pebre rosa m’encanta i el xocolata fantàstic:))
    Felicitats pel teu bon fer i explicar-ho senzill

  4. Qué suerte Gemma, poder cocinar de manos de cocineros de ese nivel. No me extraña que salgan de tus manos los postres que salen. Eres toda una experta. Lo del sifón para mí, es tan lejano… pero la receta es un auténtico lujo.

    Un besín.

  5. Hola Gemma, si no vaig errada per fer l’ esponja al micro, cal abans d’ omplir els gots fer uns petits talls a la base del got, sino vaig errada.gràcies per una altre recepta tant bona.

  6. Hola Montserrat,
    Sí, va bé fer els forats a la base del got. Tot i que també he vist gent coure l’esponja al micro sense fer abans el forat, i també queda bé. Jo sempre li faig per si de cas 🙂

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *