Tartaleta de xocolata i galetes Oreo

Data
20 de novembre de 2014
Creat per

Avui és dia 20 i tenim una cita amb la convocatòria blogaire “Del blog al plat”. Jo hi participo amb aquesta tartaleta tan llaminera ideal per a xocoaddictes de veritat:

Per la segona edició de la convocatòria, la Mercè ha escollit un blog que no coneixia: Fam de cuina, que escriuen en Joan i l’Eli. Tafanejant les receptes dolces que tenen al blog, de seguida em va cridar l’atenció aquest pastís d’Oreos i xocolata, per la senzillesa i la decoració tan vistosa que té. A més, les Oreos són les nostres barretes energètiques per quan anem a la muntanya, de manera que l’èxit estava assegurat.

El blog de l’Eli i en Joan m’ha agradat molt, sobretot per les fotos del pas a pas que ajuden a seguir les receptes. I del receptari dolç m’ha cridat molt l’atenció que tenen forces receptes amb grans clàssics dolços: KitKat, Ferrero Rocher, Oreos i galetes Maria, je je je… A més, he posat a la llista de pendents els seus cupcakes de KitKat, no tardaran gaire a caure!

Només he fet un parell de variacions a la recepta: l’he fet en tartaletes individuals i he afegit 40g de sucre a la recepta, ja que a casa només tenia xocolata del 70% de cacau i volia suavitzar-la una mica. Si us agraden la xocolata i les Oreos, aquest és el vostre pastís!

Aquí teniu la recepta:

Ingredients:

• 450g d’oreos
• 200g de mantega
• 400ml de nata 35% MG
• 250g de xocolata 70% de cacau
• 40g de sucre
• Mini oreos per decorar
• Gotes de xocolata per decorar

Preparació:

Triturar la part negra de les galetes oreo amb la picadora.
Desfer 150g de mantega i barrejar-la amb les galetes. Cobrir la base i les parets del motlle amb aquesta barreja. Reservar al congelador.
Posar la nata i el sucre al foc fins que comenci a bullir. Retirar del foc i hi afegir la xocolata i els altres 50g de mantega. Remenar fins que quedi una barreja ben homogènia.
Abocar dins la base d’oreo i decorar amb oreos mini i gotes de xocolata. Reservar a la nevera durant un mínim de dues hores.

Bon profit!

Comparteix

26 comentaris a “Tartaleta de xocolata i galetes Oreo”

  1. Oh! Com m’agraden aquests pastissets de xocolata i Oreo! En una ocasió també els vaig preparar i van ser tot un èxit!! El tall de l’última foto em demana que me’l mengi… puc? ;P

    Jo aquesta vegada ja no he tornat a estar a temps de participar-hi, se m’ha passat… a veure si a la propera m’hi poso i hi penso! Que està molt bé! 🙂

    Un petonet guapíssima!

  2. Ostres tampoc coneixia aquest blog!!!
    La tartaleta és espectacular, quina textura de xocolata t’ha quedat! Fa salivar!
    Una proposta ben xula que a casa triomfaria amb aquestes oreos! 😉

    Petons (i per molts anys de nou!!!)

  3. Que bé que hagis pogut participar i conèixer receptes noves que encara no coneguis!, jajaja. Crec que tots n’hem après alguna cosa entre totes les receptes del blog Fam de cuina,oi?. T’espero al desembre, i gràcies altre cop per participar!

  4. Ay dios mio, qué faena me está haciendo hoy el traductor. No te das idea del tiempo que llevo tratando de leer todo lo que cuentas, porque en casa los postres de chocolate son los que triunfan, y esta maravilla con los oreos, te aseguro que en algún momento estará haciendo los honores de mi mesa. Qué preciosidad y qué delicia. Bueno, los ingredientes los entendí perfectamente, y el modo de preparar la tarta, entre lo que interpreté y lo que me imagino, supongo que no tendré problema, pero de verdad que qué dificil es el catalán (bueno, como el asturiano si pillas a alguien que lo hable de forma hortodoxa) jajaja.

    Un besín.

  5. Gemma, ja no puc estar-me de venir…avui m’he dit, “de cap cap allá” perque aquest pastís d’oreo te una pinta… la foto del tall es preciosa i molt sugerent!!!
    Gemma, jo la vull fer!

  6. Hola Gemma! 🙂

    Estic fent aquesta recepta ara mateix i m’ha sorgit un dubte. Què en fas, de la part blanca de les Oreos?

    No sé si seré a temps d’aplicar-ho, però per provar…! haha

    Una abraçada!
    Anna

  7. Hola Anna! Segur que ja no sóc a temps… amb la part blanca no faig res… me la menjo jajajaja!
    Però segurament es podria posar a fondre amb la nata i també quedaria bé, i li donaria un gustet de vainilla molt bo. Ho has provat així tu?

Respon a miquel Cancel·la les respostes

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *