Bombons líquids de xocolata blanca i llimona

Data
24 de novembre de 2014
Creat per

La setmana passada vaig tornar al Mercat de Manlleu a fer un taller de petit fours. Una de les receptes que hi vaig fer van ser aquests bombons líquids:

 


Quin gust tornar a Manlleu! Després d’una llarga temporada amb els dissabtes ocupats i fent mil hores a la setmana, torno a tenir uns horaris decents que em permeten fer aquestes altres activitats que m’agraden tant. I les classes a Manlleu m’encanten!

En aquesta ocasió vaig proposar un taller de petit fours, aquests dolços petits que els restaurants conviden amb el cafè. En vaig triar quatre de ben diferents, tan d’elaboració, com de sabors i presentació: uns financiers d’ametlla, unes galetes de cacauet i curri, un fals lokum de fruita de la passió i aquests bombons líquids de llimona. Els bombons líquids eren un dels petit fours que servíem a l’Alkímia, tot i que allà eren de fruita de la passió.

La recepta dels bombons és ben fàcil de fer a casa. I el resultat és tan sorprenent que us animo de veritat a que els proveu de fer. Ara que s’acosten les festes de Nadal, pot ser una bona idea per servir amb el cafè… La idea és tan senzilla com genial: es tracta de banyar amb xocolata unes boles de gelat, petites de mossegada. S’han de servir amb el gelat mig fos per tal que, en mossegar la xocolata, exploti el líquid de l’interior.

El més important és aconseguir una capa prima de xocolata, semblant a la del màgnum blanc. Prima i cruixent alhora. I això s’aconsegueix amb un ingredient màgic: la mantega de cacau. La mantega de cacau és un dels components de la xocolata, i és molt interessant per les dues característiques que té: fosa fa que la xocolata esdevingui molt més líquida i per tant el bany sigui més prim; un cop dura, és molt més cruixent, i així la cobertura també ho acaba sent. Per sort, ara ja és fàcil trobar mantega de cacau a nivell casolà!

Si voleu la recepta, la trobareu al següent enllaç: Bombons líquids

Ah! I ja tinc planificat el proper taller a Manlleu: el dijous 11 de desembre a les 20h, on faré canelons dolços de Nadal. Encara sou a temps d’apuntar-vos! 😉

Comparteix

26 comentaris a “Bombons líquids de xocolata blanca i llimona”

  1. Quins petit fours més bons que vas preparar!! I aquests bombons de xocolata blanca i llimona han de ser la bomba!! M’encanten! Realment la mantega de cacau va genial per fer cobertures fines com aquesta, segur que tothom va sortir més que encantat i amb idees genials de cara al Nadal!

    Una abraçada bonica1

  2. Hola sóc una de les alumnes que tenen el privilegi de poder anar a les classes de la Gemma a Manlleu. Sempre ens ho passem molt bé i entre les receptes i els trucs que ens expliques aprenem moltíssim. De moment encara no he fet aquests bombons gelats però les galetes de curri i els financiers si hi han volat un èxit!!!!

  3. Hola Isabel!!!!!!!!!!!!!! Moltes gràcies pel teu comentari 😀
    M’alegro que la classe us agradés 🙂 Jo també m’ho passo molt bé, es nota oi? 🙂
    Ara només et falta posar en pràctica els bombons, ja veuràs que no costen gens de fer 😉

  4. Quina bona pinta aquets bombons líquids!!! Jo me’ls estic imaginat amb gelat de chocolate per dintre!! ummmm!! que bons!! llàstima que durant uns mesos haig de fer bondad, que sino… aquests cauen per Nadal!! petonets!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *