Rotlle de crema pel Gran Recapte d’Aliments

Data
29 de novembre de 2014
Creat per

Un any més el Banc d’Aliments ens convoca, el 28 i 29 de novembre, al Gran Recapte d’aliments. Convida a participar-hi ja sigui com a voluntari, aportant aliments o difonent la iniciativa.

Els blogs gastronòmics catalans, com altres anys, volem participar en la difusió de la iniciativa publicant una recepta, senzilla i econòmica, amb els productes essencials que el Banc d’Aliments recomana donar. Jo hi presento aquesta recepta senzilla, un braç de gitano fet amb només quatre ingredients molt bàsics: farina, sucre, llet i ous.

Us vull explicar una bonica experiència d’ahir, quan vaig anar al supermercat on cada any faig el meu donatiu (per cert, busca el teu centre pel donatiu aquí: donacions). Mentre comprava, em vaig creuar amb un senyor gran que duia un carro ple fins dalt amb només dos productes: brics de llet i paquets de sucre. Sorpresa, vaig pensar que era una compra ben estranya! Llavors m’adono que, darrera del senyor, un noi del supermercat arrossegava un altre carro ple fins dalt de pots de llegum i ampolles d’oli! I aleshores ho vaig entendre: TOT, absolutament TOT, era pel Banc dels Aliments! La cua per pagar es va convertir en una festa, van haver d’obrir un caixa només per ell, je je je… Mentrestant, els voluntaris, els treballadors del súper i els clients ens vam desfer en agraïments a un senyor que intentava passar desapercebut. Res, que vaig marxar cap a casa amb un somriure a la boca, pensant que, per sort, encara queda gent així.

Aquí teniu la recepta:

Planxa de pa de pessic
Ingredients:
• 3 ous grossos
• 90g de farina
• 90g de sucre
Preparació:
Separar els rovells de les clares.
Batre els rovells amb la meitat del sucre fins que doblin el volum.
Muntar les clares amb la resta del sucre i afegir-les suaument als rovells (a mi m’agrada reservar-me una tercera part de la clara per afegir-la al final, després de la farina).
Afegir la farina tamisada, la resta de clara i estendre ben pla sobre un paper de forn.
Coure uns 8-10 minuts a 200º.
Treure-ho del forn i girar-lo del revés sobre un paper de forn espolsat amb sucre llustre (perquè que no s’enganxi). Desenganxar el paper de forn que hem fet servir per coure’l (que ara està a la superfície) i retallar les vores per quadrar-lo. Enrotllar la planxa de pa de pessic per tal que agafi la forma i reservar.
Per l’almívar:. Fora del foc afegir un rajolí de licor. Deixar refredar.

Almívar
Ingredients:
• 100g de sucre
• 100g d’aigua
Preparació:
fer bullir l’aigua i el sucre durant 5 minuts. Treure del foc i deixar refredar.

Crema pastissera
Ingredients:
• 1/2l de llet
• 4 rovells d’ou
• 75g de sucre
• 40g de maizena
Preparació:
Dissoldre la maizena en un rajolí de llet freda.
Barrejar els rovells amb la maizena diluïda en la llet.
En un cassó al foc, posar la resta de la llet amb el sucre. Quan arrenqui el bull, abocar-ho sobre els rovells i barrejar. Tornar a posar la crema al foc, remenant sense parar. A la que arrenqui a bullir, treure del foc i deixar refredar.

El muntatge:
Desenrotllar el pa de pessic i, amb un pinzell, emborratxar-lo amb l’almívar.
Escampar la crema pastissera per tota la superfície i enrotllar el pa de pessic.

Animeu-vos a participar i no oblideu fer les vostres donacions d’aliments!

Comparteix

18 comentaris a “Rotlle de crema pel Gran Recapte d’Aliments”

 1. Un bracet boníssim i amb uns ingredients molt senzills, com que els que es poden donar per al gran recapte, jo aquest matí ja hi he anat, i espero que la pluja no hagi espantat ningú! un petó!

 2. Fa molt bona pinta! M’agradaria saber com ho fas perquè et quedi tan rodó. Jo, si el faig de nata encara… però de crema no em queda mai tant cilíndric!

 3. Per sort la gent del carrer es molt solidaria, ho he vist al super ón estic, la gent comprant no un, si no uns quants productes pel Banc d’Aliments.
  Un rotlle perfecte pels postres de diumenge encara que la butxaca estigui buida.
  Petons.

 4. La receta que nos dejas, no sólo es un rollo de crema, hoy está enriquecida con la solidaridad y si en la mayoría de las ocasiones se me hace la boca agua cuando llego a tu cocina, hoy se me ha erizado la piel, porque ante tantas noticias negativas que nos llegan, leer el relato del señor que quería pasar desapercibido haciendo el bien, y la cantidad de personas que hemos participado con el banco de alimentos, nos da confianza en el futuro.

  Un besín.

 5. Un postre exquisit i ben fàcil de fer,Jo et puc dir que el matì de Divendres estava a Barcelona i vaig col-lobar,per la tarde estava a Tarragona hi ho vaig tornar a fer ,no portava llet,ni sucre, ni oli, ni llegums,si potitos de tota mena per els mès petits.Crec Gemma que tots dintre les nostres posibilitats varem ser feliços en poder ajudar al mès desfavorits,Un petó

 6. Unes postres senzilles i delicioso.No fa falta mes per a disfrutar d’un bon dolç.
  La iniciativa és fantastica,sort que sempre hi ha gent que col·labora encara que siga amb un quilo d’arròs.
  Besets

 7. És una sort que encara quedin persones així… i que per molts anys! Que bonic.
  Sembla mentida que amb pocs ingredients i tant bàsics pugui sortir una meravella com la que ens presentes avui. D’això es tractava senzillesa i ingredients bàsics però has preparat unes postres de festa! Felicitats!
  Una abraçada!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *