Àspic de raïm, com un torró

Data
12 de gener de 2015
Creat per

La recepta d’avui és molt especial per mi, ja que forma part d’un menú de luxe que ha publicat la Revista CUINA del gener, on he participat escrivint el text que acompanya la recepta de postres:

Es tracta d’un menú de cap d’any de luxe, amb receptes de l’Iker Erauzkin acompanyades de textos de Salvador Garcia-Arbós, Francesc Murgadas, Laia Zieger i meu, amb fotos de la Becky Lawton. Els textos parlen de l’ingredient principal de cada recepta: la llagosta, el foie, la tòfona i el raïm (òbviament, les postres per mi, jejeje…). Em va fer molta il·lusió quan em van proposar escriure el text, i vaig acceptar encantada. Però després, amb calma, vaig pensar… què carai puc dir sobre el raïm? Vaja, que del foie o de la tòfona se’n poden omplir enciclopèdies, però del raïm, jejeje… Va resultar un repte que vaig gaudir fins a l’última paraula. Ara només falta que compreu la revista i digueu si us agrada 😉

La recepta és molt del meu gust. L’Iker proposa combinar el raïm amb el cava, molt encertat. A més, el raïm té molt poca manipulació, fet necessari tenint en compte que és un ingredient molt delicat. El tall en format torró el trobo genial ja que es tracta d’un menú de cap d’any, tot i que, si no us voleu complicar, és igual de bo en qualsevol format. Jo no he trobat el pa d’hòstia, de manera que l’he acabat amb una neula de pa d’àngel que també queda molt bé.

Aquí teniu la recepta:

Ingredients:

• 2 gotims de raïm blanc
• 350ml de cava brut nature
• 1l de suc de raïm
• 6 fulles de gelatina
• pa d’hòstia

Preparació:

En un cassó a foc viu, reduir el cava fins a la meitat. Afegir el suc de raïm i deixar-ho coure 15 minuts. Retirar del foc i desfer-hi la gelatina prèviament hidratada en aigua freda. Reservar.
Pelar els grans de raïm i posar-los a la base d’un motlle de púding, tots en el mateix sentit.
Quan el suc s’hagi refredat i abans que qualli la gelatina, abocar el suc sobre el raïm fins a cobrir-lo.
Reservar a la nevera fins que es solidifiqui. En el moment de servir, tallar el púding i acabar-lo amb el pa d’hòstia, com un torró.

Bon profit!

Comparteix

23 comentaris a “Àspic de raïm, com un torró”

  1. Quina cosa més original, fresca i bona! Em sembla una recepta ideal. Ah! i l’enhorabona pe l’article, aquest mes no havia comprat la revista però demà sens falta la vaig a buscar Gemma! Veig que l’any a començat molt bé, que segueixi asixí o millor! Una abraçada bonica,

  2. Gemma quina pinta més bona, amb el que m’agrada el raïm i el cava el resultat te de ser deliciós, he de comprar la revista, i aquesta recepta queda guardada per el proxim cap d’any.
    Petons

  3. Una recepta espectacular, té una presentació fantàstica, queda preciosa i ha d’estar molt i molt bo! Ja compraré la revista i la llegiré, segur que ho vas explicar a la perfecció Gemma!!

    Una abraçada guapa!

  4. Hola Gemma!! ENHORABONA pel teu article i per la recepta. Em va encantar el teu escrit que vaig llegir ara fa dos dies només a la revista Cuina. Ací, al País Valencià, sempre hi arriba amb una mica de retard. Ets la millor!!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *