Gotet de crema de coco, lemon curd i coulís de mango

Data
20 de gener de 2015
Creat per

Avui és dia 20 i tenim una cita amb la convocatòria blogaire Del Blog al Plat. Aquest mes hem d’escollir una recepta del magnífic blog Les Receptes de StHilari, que porta l’Alfons, i jo he versionat aquests gotets de mango, coco i lemon curd:

El blog de l’Alfons m’encanta. Les seves propostes sempre són molt elegants, amb unes receptes que combinen ingredients molt del meu gust. Sempre fa una presentació exquisida i molt acurada, i tan bones són les receptes salades com les dolces. Però el més important de tot és que l’Alfons és el rei dels gotets: sí, si hi ha una presentació que sobresurt respecte les altres, és la dels gotets. Aprofitant que repassava el seu blog per escollir la recepta, m’he dedicat a comptar quants formats de gotets diferents té. I n’he comptat més de 18! Ell mateix m’ho ha confirmat i m’ha confessat que té tot un armari dedicat exclusivament a guardar els gotets, jejeje… Vaja, que era evident que la recepta escollida havia de ser en format gotet, oi? 🙂

M’agraden tant les seves receptes que m’ha costat molt decidir-me. I si bé al final he fet aquesta i ens ha agradat molt, qualsevol altra ens hauria agradat igual! La recepta original de l’Alfons és amb maduixes enlloc de mango, però com que ara no som temporada de maduixes m’ha semblat que el canvi també quedaria bé. És cert que la combinació maduixes – coco és molt rodona, però la de mango – coco també, oi? Mango, coco i llimona, no podia fallar! He introduït petits canvis a la recepta: he posat més almívar al coulís de mango, he posat sucre a la crema de coco (la meva llet de coco no era dolça) i la crema de coco l’he fet tota amb llet de coco. He canviat la disposició de les capes, per tal que els dos grocs no quedessin junts i es veiés bé la diferència entre les capes. Amb aquestes ingredients m’han sortit 8 gotets, que a casa han volat en un sol dia. Sensacional!

Aquí teniu la recepta:

Ingredients:

Per al coulis de mango
•250g de mango
• 50g de sucre
•50ml d’aigua
•2 fulles de gelatina
Per a la crema de coco
• 15g de maizena
• 350ml de llet de coco
• 40g de sucre
Per al Lemon Curd
• 1 ou
• 20ml de suc de llimona
• Pell ratllada de 1/2 llimona
• 30g de sucre
• 20g de mantega

Preparació:

Per al coulis de mango. Preparar un almívar amb l’aigua i el sucre a foc suau durant uns dos o tres minuts. Retirar del foc, reservar. Encara en calent incorporar les fulles de gelatina prèviament hidratades. Tallar el mango a bocins i afegir-hi l’almívar. Triturar i Repartir-ho en els gotets. Reservar a la nevera fins que qualli.

Per a la crema de coco. Dissoldre la maizena en una mica de llet de coco freda.
Incorporar amb la resta de llet de coco a una cassola a foc mitjà. Remenar-ho constantment fins que s’espesseixi. Abocar-ho en un vol, filmar-ho a pell i deixar refredar. Un cop fred, repartir-ho en els gotets formant una segona capa.

Per al lemon curd. Posar una cassola al bany maria amb tots els ingredients. Deixar-ho coure remenant constantment fins que espesseixi. Incorporar-ho als gotets fent la tercera capa. Reservar a la nevera fins el moment de servir.

Bon profit!

Comparteix

31 comentaris a “Gotet de crema de coco, lemon curd i coulís de mango”

 1. Em sembla una fantàstica recepta que jo també em vaig estar mirant…El canvi de maduixa per mango està molt ben trobada donada la manca de maduixes… L’Alfons ens hauria de fer una foto d’aquest armari ple de gotets de 18 menes!!!!!,oi?. Ja li proposaré…jajaja. Merci Gemma!

 2. Jo al final encara no he participat… però em vaig donar un tomb per aquest blog que no coneixia i si que és difícil escollir-ne només una! crec, però, que l’has encertat! aquests gotets queden molt vistosos i han d’estar bons si o si! un petó!

 3. Parlar d’aquest bonic blog es pensar en gotets, deu n’hi do si té formats diferents!
  Un encert fer aquests gotets amb mango, també es perfecte amb el gust de la mmimona i el coco.
  Petons.

 4. Ho sabia !!… tenia la intuïció … coneixia de la teva afició pel lemon curd i pressentia- no sé per que- que aquesta seria una de les receptes que et miraries amb més bons ulls …. i com no podia ser d’una altra manera t’ha quedat fantàstica, elegant i amb una nova combinació de sabors que la fa encara més desitjable ….. gràcies per la participació, sempre és un luxe comptar amb tu … i com no … per les floretes
  una abraçada

 5. Molt bé! Jo no estic acostumada a aquests sabors…A casa són bastant tradicionals i jo sempre em quedo de banda….ara a l´escola friso quan s´elaboren aquestes combinacions tropicals…jejeje.

 6. T’han quedat molt bé i amb el mango realment han d’estar deliciosos! I a més són ben vistosos, criden moltíssim l’atenció i a mi almenys, m’estan cridant perquè me’ls mengi!! 😛

  Un petó bonica!

 7. Sara, la llet de coco que vaig fer servir anava en llauna i era líquida, no espessa. És de la marca AROY-D (coconut milk), que m’agrada molt, de les millors que he tastat. També és molt fàcil de trobar la marca Blue dragon. Ja sé a què et refereixes, jo d’aquesta més espessa en dic crema de coco.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *