Torró de núvia

Data
20 de febrer de 2015
Creat per

Avui és dia 20 i tenim la cita mensual amb la convocatòria blogaire “del blog al plat”. Jo hi participo amb aquest torró tan original:

Pel mes de febrer el blog escollit és Pa amb tomàquet, que escriu la Maria, àlies MaryLou. Amb la Maria ens coneixem de fa anys, de les classes de cuina amb la Mireia Carbó, i és una persona amb qui t’hi trobes molt a gust. Simpàtica i propera, d’aquella gent que, tot i fer temps que no veus, quan et trobes és com si us haguéssiu vist ahir mateix.

M’ha costat molt escollir una recepta, ja que en té moltes i de molt bones, però finalment he escollit aquesta perquè l’he trobada molt original. A més, la textura i el gust final em tenien molt encuriosida, crec que és la primera vegada que faig servir crispetes en un pastís! El resultat ens ha agradat molt. Les ametlles torrades, el cruixent del caramel, el gustet de les crispetes… és un dona’m dóna’m sense parar 🙂

Aquí teniu la recepta:

Ingredients: (jo ho he pesat, que la Maria ho tenia a ull)

• 80g de crispetes
• 100g d’ametlles crues pelades
• 100g de sucre

Preparació:

En una cassola amb tapa, posar un rajolí d’oli i fer les crispetes amb el blat de moro. Reservar.
Fregir les ametlles fins que agafin un color daurat.
Untar el motlle amb mantega. Barrejar les crispetes i les ametlles i repartir-les a dins el motlle.
Fer un caramel amb el sucre i una miqueta d’aigua. Abocar el caramel a sobre les crispetes, prement bé amb l’ajut d’una cullera, per tal que el torró quedi ben ferm.
Deixar refredar el caramel i desemmotllar.

Bon profit!

Comparteix

26 comentaris a “Torró de núvia”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *