Pastís “anem a la platja”

Data
2 de març de 2015
Creat per

Enguany és el tercer cop que la meva neboda Aina participa al concurs de pastissos que organitza el seu Institut per Carnestoltes. Va presentar aquest pastís tan original:

Després de la tortuga Gertrudis i la casa de gingebre, cada cop ens costa més trobar pastissos originals que NO siguin tots de fondant. És l’única norma que poso a l’hora de triar el pastís: no m’agrada utilitzar el fondant, ho trobo més semblant a fer manualitats que a una recepta de pastisseria. Buscant, buscant, ens vam decidir per adaptar un pastís que havíem vist per Internet, que ens obligava a treballar la imaginació per perfeccionar fins l’últim detall de la decoració. I l’esforç va tenir la seva recompensa, va tornar a guanyar el primer premi!!! 😀

Vam fer nosaltres mateixes les galetes dels banyistes, i vam utilitzar gominoles pels diversos elements de decoració. Pel mar, vam utilitzar el frosting del carrot cake tenyit de blau, i per la sorra, galetes maria triturades. La base del pastís era la típica coca de iogurt. Us passo les diferents receptes posant els links a les que ja tinc al blog. Ja veureu que totes són fàcils, només cal una mica de paciència perquè són molts elements diferents.

Aquí teniu la recepta:

Ingredients:

• Una coca de iogurt de 26cm de diàmetre
• Un paquet de galetes maria
• Neules farcides de xocolata
• Massa de galetes
Glaça reial (si voleu, en venen de feta en uns tubets, suficient pel que necessitem)
• Gominoles per les tovalloles, els flotadors, la pilota i les fulles
Para-sols de paper
Frosting del carrot cake (a sota)
• Colorant blau
• Mantega
• Una cinta de roba per aguantar les neules

Preparació:

Amb la massa de les galetes formar els banyistes utilitzant un motlle adequat. Si teniu dues mides, millor, ja que podreu fer nens petits. Dibuixar els ulls i la boca amb la glaça reial.
Tenyir el frosting amb el colorant blau i escampar-lo sobre la meitat del pastís, formant el mar.
Triturar les galetes maria amb la thermomix (o semblant) i repartir-les per l’altra meitat del pastís, simulant la sorra.
Escampar una mica de mantega (nosaltres la vam endolcir amb sucre) per tota la paret del pastís. Enganxar-hi les neules tot el voltant. Col·locar la cinta de roba per seguretat.
Col·locar tots els elements del pastís que es veuen a la foto. Et voilà!

Recepta pel frosting:

Ingredients:

• 50g de mantega pomada
• 125g de sucre en pols
• 250g de formatge philadelphia a temperatura ambient

Preparació:

Amb les varilles elèctriques, barrejar la mantega i el sucre fins que sigui una crema ben fina i homogènia. Afegir el formatge i seguir batent fins que s’integri bé. Ha de quedar una crema brillant, fina i homogènia.

 

Bon profit!

Comparteix

25 comentaris a “Pastís “anem a la platja””

  1. Un pastis molt original i preciós. Felicitats a les dues pel premi. M’agrada molt i el guardo a pendents, no se si m’atreviré a fer-li a la meva Aina, però m’agradaria molt.
    Petons

  2. Oleeeee quina xulada de pastís, no m’estranya que guanyés… I més amb les indicacions de la tieta 🙂

    Jo també sóc anti fondant!!! No m’agrada gens! Molt millor així!
    Petunets
    Eva

  3. ostres tu quines cracks!! jaja és xulíssim!! ja m’agradaria menjar-me’n un tall ja! i jo sóc de les teves, com menys fondant millor! és sucre pur allò! molt guaii ehh! jo t’hi poso un 12, no un 10!! petons

  4. que original! Felicitats a les dues l’Aina i la “profe-màster” Gemma !! Enhorabona! Moltes felicitats pel premi ben merescut..
    Crec que aviat podeu fer un recull o poder un llibre? amb totes aquestes creacions, de veritat:))
    Bon cap de setmana!

  5. Moltes felicitats!!!! Quina feinada, té un munt de detallets aquest pastís! Està molt bé no escollir el fondant com a ingredient, a mi tampoc m’agrada, el trobo tan artificial…
    Bon cap de setmana Gemma!

Respon a miquel Cancel·la les respostes

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *