Pastís “anem en globus”

Data
9 de març de 2015
Creat per

El temps passa volant i la meva fillola Olga ja fa 1r d’ESO. Com l’Aina, també ha participat al concurs de pastissos de Carnestoltes del seu Institut, amb aquest pastís tan original. Per sort, totes dues participen en categories diferents, si no, hi hauria hagut un petit conflicte d’interessos, je je je…

Altre cop ens vam decidir per adaptar una idea que havíem vist per Internet, sempre amb la meva condició d’utilitzar el mínim de fondant. Així, tot i que el pastís original era tot de fondant, nosaltres vam fer la cistella i les figures de galeta, i els núvols amb cotó de sucre. Vam utilitzar un globus inflat amb heli, que feia molt efecte. El pastís va agradar molt al jurat, i la feina es va veure recompensada guanyant el primer premi!!!

Només us vull donar un consell perquè no us passi com a nosaltres: espereu fins a l’últim moment per posar el cotó de sucre dels núvols, ja que amb la humitat ambient es va fonent. Nosaltres el vam posar el dia abans i l’endemà no en quedava gens! Sort que en teníem de reserva i ho vam poder solucionar 😉

Aquí teniu la recepta:

Ingredients:

• Una coca de iogurt de 24cm de diàmetre
Massa de galetes
Glaça reial
• Gominoles per decorar la cistella
• Cotó de sucre blanc
• Fil gruixut
• Globus d’heli
• 200g de fondant blau

Preparació:

Amb la massa de les galetes tallar les 5 peces de la cistella. En dues d’elles fer els forats per poder passar el cordill que lligarà el globus. Coure-les i reservar.
Fer també les figures que aniran dins la cistella. Decorar-les amb la glaça reial.
Enganxar les 5 peces de la cistella utilitzant glaça reial. Decorar la cistella al vostre gust.
Estirar el fondant amb el corró. Col·locar-lo sobre la coca, adaptar-lo bé i fer-li un cordó tot el voltant.
Lligar el globus a la cistella amb un fil gruixut. Col·locar a dins les figures i posar la cistella sobre el pastís.
A l’últim moment, posar el cotó de sucre que imita els núvols.

Bon profit!

Comparteix

18 comentaris a “Pastís “anem en globus””

  1. Per sort participen en categoríes diferents.
    Qué bé t’ho passes Gemma fent aquests pastissos tan creatius amb elles.
    Os ha quedat molt xulo. Felicitats a l’Olga!!
    Petons.

  2. Gemma Quina pasada!!!! Es precios!!!! M’ha encantat!!!!

    Jo tambè odio el fondant, però bé, si es estrictament necessari… però el toc cutefluix i el globus.. i les galetes…és molt, i molt original.

  3. Quina sort que tenen de tenir una tieta i una padrina com tu!!
    Suposo que han guanyat totes dues no?? Són una preciositat els pastissos. I aplaudeixo la teva condició de utilitzar el mínim de fondant possible! 😉 Així són molt més naturals i amb menys sucres.
    Felicitats a totes 3!! 🙂

  4. De buena casta vienen las sobrinas para no ser unas buenas reposteras. ¡¡Cómo pasa el tiempo!! No hace tanto recuerdo las primeras fotos que nos mostrabas y casi no alcanzaban a la encimera de la cocina. ¡¡Felicidades por tanto arte!! Los diseños de ambos trabajos son a cual más bonito, y efectivamente, menos mal que no participan juntas, porque tendríais un problema familiar jajaja.

    Un besín.

Respon a Pebre i xocolata Cancel·la les respostes

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *