Torrades de santa Teresa

Data
7 d'abril de 2015
Creat per

La proposta de les Memòries d’una Cuinera pel mes de març són les torrades de santa Teresa i, tot i que ja he fet una mica tard, em fa il·lusió participar-hi igualment, ja que no tinc cap recepta semblant al blog.

Tot i ser unes postres tradicionals, sobretot de Setmana Santa, a casa meva no se n’havien menjat mai i les vaig descobrir de gran. És una recepta d’aprofitament del pa sec i, com passa amb les elaboracions tradicionals, cada casa té la seva pròpia recepta. A mi aquesta recepta me la va passar una bona amiga i excel·lent pastissera, i el resultat m’agrada molt.

És important aromatitzar la llet i impregnar bé el pa, de manera que quedi molt humit i sucós quan es menja. Si no feu les torrades com a recepta d’aprofitament us aconsello utilitzar un bon brioix, ja veureu que el resultat millora molt. Com que són unes postres un xic embafadores, a mi m’agrada servir-les amb elements refrescants i de contrast: uns bastonets de poma àcida, uns trossets de maduixa, un coulís de maduixa i uns punts de crema de llimona ben àcida. Ja veure com el contrast hi queda molt bé!

Aquí teniu la recepta:

Ingredients:

• Brioix sec
• 250ml de nata
• 250ml de llet
• 60g de sucre (100g si enlloc de brioix feu servir pa sec)
• 2 ous petits
• 1 pell de llimona
• 1 beina de vainilla
• sucre per arrebossar
• Per emplatar: crema de llimona, coulís de maduixa, poma granny smith, maduixes, gelat de vainilla

Preparació:

Tallar el broix en quadrats i deixar que s’assequi bé.
Escalfar la nata, la llet, el sucre, la pell de llimona i la beina de vainilla oberta pel mig. Deixar infusionar una bona estona, com més millor.
Incorporar els ous ben batuts i barrejar bé.
Mullar els quadrats de brioix en el líquid anterior. Marcar-los en una paella amb una mica de mantega i arrebossar-los amb sucre.
Servir les torrades calentes amb tots els elements de l’emplatat.

Bon profit!

Comparteix

13 comentaris a “Torrades de santa Teresa”

  1. Què fashion!! Jo les he provades de la mà de iaies que les han fetes tota la vida, amb llesques de pa sec del dia abans…i sempre m´han dit que el truc per saber si estan ben fetes es que el mig d´aquestes llesques ha d´estar cremós…

  2. Quin goi Gemma!!!! a casa ens tornen boixos les torrades de santa Teresa, però per la contundencia del producte només les faig per divendres sant. Amb aquesta presentació ens has meravellat. Felicitats,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *