Encenalls

Data
11 de maig de 2015
Creat per

Avui us porto unes galetes fàcils de fer, però una mica entretingudes a l’hora de donar-los forma. Ara bé, queden tan mones que la feina val la pena, oi?

El mes de març els Amics de les Arts van estar de gira per Irlanda i Gran Bretanya, i el Pol ho va aprofitar per portar-me un llibre de receptes d’allà, Great British Bakes, forgotten treasures for modern bakers de Mary-Anne Boermans. Es tracta d’una recopilació de receptes dolces molt antigues, algunes (com aquestes galetes) documentades ja el segle disset. De cada recepta n’explica l’origen i alguna anècdota, i resulta un gran treball d’investigació. I em fa gràcia que l’autora també és blogger, del blog Time to cook – online, que és absolutament espectacular!

Hi ha moltes receptes que tinc ganes de provar, i avui començo amb aquesta, que és fàcil i difícil alhora. Fàcil perquè la massa no deixa de ser una variant de la pasta cigarrette, però difícil perquè cal anar molt ràpid i vigilar no cremar-se en donar forma a les galetes. El resultat és super vistós, i de veritat que fan goig de veure totes les galetes amb aquesta forma d’espiral. Us asseguro que val la pena entretenir-se una mica enrotllant les galetes!

Aquí teniu la recepta:

Ingredients:

55g de sucre en pols
40g de farina
30g d’ametlla en pols
60g de clara d’ou
15g de mantega

Preparació:

Barrejar el sucre, la farina i l’ametlla en pols. Incorporar la clara d’ou i barrejar. Incorporar la mantega fosa, barrejar i omplir una màniga pastissera amb la mescla.
Sobre un paper de forn, estendre tres tires primes de massa d’uns 30cm de llarg. Coure-ho a 200º fins que es comencin a daurar les vores.
Ràpidament enrotllar els encenalls al voltant d’un estri llarg i prim, com si fossin tirabuixons. Això s’ha de fer ràpid, ja que quan es refreda la massa perd la flexibilitat.
Un cop fred l’encenall, retirar l’objecte que serveix de base i reservar les galetes en un lloc hermètic fins el moment de servir.

Bon profit!

Comparteix

17 comentaris a “Encenalls”

  1. No el coneixia aquest blog. Un més a la llista!
    Tens traça, per molt que sigui fàcil la massa, que et quedin com “neules” no és tasca senzilla.
    De tota manera s’haurà de provar no? 😉

  2. T’han quedat molt bé, la masa es fàcil de fer, encara que donar-lis forma ha de ser questió de pràctica, de ben segur les primeres no s’assemblen a les teves.
    Petons.

  3. hola Gemma!
    que bé:)) recuperar aquestes receptes i d’altres llocs. Endinsar-se en la història pastissera amb la recuperació d’aquestes receptes.
    semblant les teules pel que fa als ingredients.
    Gràcies per compartir-ho,
    fina

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *