Magdalenes de remolatxa

Data
20 de maig de 2015
Creat per

Avui és dia 20 i tenim la cita blogaire del blog al plat. En aquesta ocasió el blog escollit ha estat el de Cuinant a Canet, que escriu la Gemma, amb qui ens coneixem de fa temps. Jo he escollit aquestes magdalenes de remolatxa:

El blog de la Gemma m’encanta. És molt proper, amb receptes pràctiques i molt resultones, de les que m’agraden a mi. Amb la Gemma ens coneixem de fa temps, de les trobades blogaires que fem de tant en tant. Ja fa temps que tinc ganes de provar el famós red velvet, que originalment es feia amb remolatxa, per això de seguida vaig tenir clar que volia fer aquestes magdalenes. Queden suaus i molt fines i, gràcies a la humitat que dóna la remolatxa, no s’assequen i es mantenen ben humides de dins. A mi no m’ha quedat un color tan vermell com a la Gemma, però us asseguro que de gust eren boníssimes! I m’ha servit per comprovar que quan faci el red velvet, hi posaré una mica de colorant vermell 😉

He seguit la recepta de la Gemma amb un petit canvi. En afegir la remolatxa (jo l’he pesada) m’ha semblat que la massa tenia prou humitat, de manera que no he afegit la llet. La resta de la recepta és ben igual.

Aquí teniu la recepta:

Ingredients:

2 ous
100g de sucre
75g d’oli de gira-sol
170g de remolatxa cuita
130g de farina
1 sobre de llevat Royal

Preparació:

Triturar la remolatxa fins obtenir un puré ben fi.
Amb les varetes elèctriques, muntar els ous i el sucre fins que quedin ferms i ben muntats.
Incorporar l’oli amb un rajolí fi. A mà, incorporar el puré de remolatxa.
Incorporar la farina i el llevat tamisats.
Omplir els motlles de magdalena fins a uns ¾. Coure-les a 200º uns 15 minuts, en funció de la mida de les magdalenes.

Bon profit!

PD: va sortir aquesta idea del Josep de Menja de bacallà. El mes vinent seria fantàstic que Del blog al plat estigués dedicat al blog Destapant Cassoles, de la Mercè, que és la responsable que mes a mes descobrim blogs nous tan interessants. Així que, si us sembla bé, tots els que participem a la convocatòria de la Mercè, el mes vinent escollirem una de les seves receptes. Què us sembla la idea? Jo m’apunto segur!!!

Comparteix

20 comentaris a “Magdalenes de remolatxa”

 1. Que fort! De remolatxa! El color és maquíssim i el gust és el que em faria patir més.
  No en tenia ni idea que el red velvet originàriament es feia amb remolatxa. No hi ha dia que no aprengui algo nou llegint-te!
  Petons!!

 2. Trobo molt bona idea que el pròxim mes el protagonista sigui el blog de la Mercè! Ja podeu comptar amb mí. Per cert, just aquest cap de setmana he fet el meu primer bescuit amb remolatxa i m’ha agradat tant la textura que li dona, que el següent que provaré seren aquestes magdalenes. Una abraçada!

 3. No m’ho puc creure… la intenció també era fer aquestes magdalenes…pero no he tingut temps i se m’ha passat publicar avui, cosa que faré demà…T’han quedat molt maques, us gan agradat?

 4. T’han quedat molt humidetes i bones.
  Jo pose la remolatxa sense coure, així queda un color roig més intens. Per si vols provar i no afegir colorant.
  Una abraçada,
  Júlia

 5. Havia vist no tastat la remolatxa en pastissos:)
  tenen una excel·lent presentació les magdalenes
  tot és possible:)
  la remolatxa m’agrada més en amanides.
  Bones propostes i iniciatives a les convocatòries!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *