Pastís castell de xocolata

Data
29 de febrer de 2016
Creat per

Ara feia dies que no actualitzava el blog, necessitava una pausa. Ara tornem-hi!
I ho faig amb un pastís que va guanyar un concurs, aquest castell de xocolata:

Ja sabeu de cada any que les meves nebodes Aina i Olga participen al concurs de pastissos que el seu institut organitza cada any per Carnestoltes. L’Aina és el quart any que hi participa i ha guanyat cada any! Aquest any també, amb un pastís 100% dissenyat per ella que simulava un laboratori de química (que li encanta). I l’Olga, va participar amb aquest pastís de xocolata en forma de castell, que compleix amb la meva norma que de fondant només en pot portar a la base. I també va guanyar!

Després de decorar la base amb fondant se’m va acudir que l’hauríem pogut banyar de xocolata, que també hauria quedat bé i ens hauríem estalviat el fondant. Llàstima de no pensar-hi abans! El pa de pessic ha de ser prou consistent per tal que aguanti el pes de les torres, i perquè es puguin tallar les torres i quedin prou fermes. Nosaltres vam fer servir un pastís fet amb cervesa negra, que queda ferm i consistent. Qualsevol pastís amb base xocolata també hauria funcionat.

Aquí teniu la recepta:

Ingredients per la base:
330g de farina
100 de cacau
530g de sucre
4 ous
330g de mantega
200g de nata
330g de cervesa negra
1 vainilla
2 cullerades de royal

Preparació:
Escalfar la cervesa i la mantega al microones fins que es fongui tota.
Barrejar els elements líquids. Incorporar els elements sòlids, tamisant abans la farina i el cacau.
Abocar dins un motlle i coure’l a 180º durant 1 hora.

Ingredients pel muntatge:
2 pastilles de fondant grana
1/2 pastilla de fondant blau cel
½ pastilla de fondant groc
Glaça reial
Cons de galeta per gelat
Lacasitos blancs
Llaminadures de totxo i per les banderes
El muntatge del pastís és prou evident a la foto.

Bon profit!

Comparteix

18 comentaris a “Pastís castell de xocolata”

  1. Quina passada Gemma!!! Unes artistes les teves nebodes!!! Qualsevol competeix amb elles! 🙂 la Carlota fliparia amb aquest pastís de castell de princeses! Jijiji!!!
    Petunets
    Eva

  2. Felicidades a Aina y Olga. No se si son aquellas niñas chiquitinas que casi no alcanzaban a la encimera y que tanto me llamaban la atención, pero tienes dos seguidoras que llevan el camino de la tía, porque el castillo lo han bordado, y estas preparaciones tan laboriosas, no son fáciles. ¡¡Precioso!!

    Un besín

  3. Ja veig que la qüestió culinària és genètica a la vostra família! Les teves nebodes apunten maneres, i és que tenen la millor mestre que es pot tenir! Un pastís-castell preciós! Una abraçada!

Respon a Dolça/Glòria Cancel·la les respostes

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *