Una taula periòdica de galeta!

Data
7 de març de 2016
Creat per

El pastís laboratori que va guanyar el concurs de l’Aina no us el puc ensenyar. Amb les presses, no li vaig fer cap foto decent que li faci justícia. Però us puc ensenyar aquesta taula periòdica que vam fer una setmana més tard:

Fa uns dies va ser la jornada de portes obertes a l’Institut de l’Aina. Just havíem fet el pastís laboratori pel concurs de Carnestoltes, i això li va inspirar aquesta taula periòdica amb tots els elements fets de galeta. Van deixar-la al laboratori, i les famílies que passaven fent la ronda de visites, anaven agafant una galeta de record. Aprendre la taula periòdica menjant galetes és molt més fàcil, oi???? 🙂

Aquí teniu la recepta:

Ingredients:

• 250g de mantega pomada
• 250g de sucre en pols
• 1 ou
• 650g de farina
• 50ml de llet (aprox.)
• 1 pessic de sal
• 1 culleradeta d’espècies
• glaça reial de colors

Preparació:

Amb les varilles elèctriques, batre la mantega i el sucre fins que quedi una crema homogènia.
Incorporar l’ou i batre fins que s’integri bé.
Incorporar la meitat de la farina, amb la sal i les espècies. Incorporar la llet i després la resta de la farina. Pot ser que necessiti una mica més de llet.
Separar la massa en dues o tres parts, embolicar amb film i reservar a la nevera un parell d’hores.
Estirar la massa amb un corró entre dos papers de forn, a un gruix de 4mm. Reservar la massa estirada al congelador.
Ben congelada, tallar les galetes rectangulars, amb l’ajut d’un regle i un ganivet. Reservar les galetes tallades al congelador.
Escalfar el forn a 180º i coure les galetes directament congelades uns 12-15 minuts.
Deixar-les refredar sobre una reixeta.

Bon profit!

Comparteix

8 comentaris a “Una taula periòdica de galeta!”

  1. Ja et vaig dir, no sé si per face o per insta, que t’agafava l’idea per fer reforç de taules de multiplicar a l’insti, heheh Les idees pedagògiques se m’acaben, benvingudes siguin les idees culinàries!

    PTNTS
    Glòria

Respon a Eva Cancel·la les respostes

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *