Ai mamasita!

Data
9 de maig de 2016
Creat per

Sort en tindrem de la Masita d’en Daniel Jordà!

Us ho explico: l’Aina i les seves companyes de grup estan fent el treball de recerca sobre el pa fet amb només massa mare natural. Si algú ha intentat arrencar una massa mare a casa, sabrà que no és una tasca senzilla. Per Internet circulen centenars de procediments, amb pomes, farines, temperatures, temps i proporcions ben dispars.

Després d’uns quants intents bastant decebedors, vam decidir fer una visita al Guru del pa, en Daniel Jordà, que, sent tan gran persona, ens va atendre molt amablement. Quatre consells van ser suficients per renovar les esperances d’aquest grupet de noies tan il·lusionat. I ja ens teniu a totes 4 arrencant noves masses mare seguint les indicacions del Mestre. I aquest cop sí que sembla que funciona! A més, com a pla B, en Daniel ens va regalar 90g de la seva massa mare, que guardem i refresquem com si fos un tresor molt preuat. Dijous vinent és el dia D, el dia que intentarem fer el pa amb totes les masses mare que tenim. Ja us explicaré el resultat!

Observeu la cara de veneració de les noies davant la massa mare d’en Daniel Jordà!

En Daniel ens va animar a batejar les nostres masses mare. I així ho hem fet: la Masita és la que hem arrencat seguint els consells del Daniel. I la Jordana és la massa que ens va regalar el Daniel i que anem refrescant seguint també els seus consells.

Vam aprofitar per apuntar-nos al taller que en Daniel Jordà va fer a Panes Creativos aquest dissabte passat. Un taller d’introducció al pa on va explicar la tècnica de l’autòlisi per amassar el pa. El treball de recerca conté un apartat que parla de l’autòlisi, i poder posar-la en pràctica amb els consells del Mestre va ajudar a aclarir les idees. Sens dubte, seguirem aquest sistema a l’hora de fer el nostre pa. Desitgeu-nos sort!

Comparteix

6 comentaris a “Ai mamasita!”

  1. El tema de la masa mare, encara que en Daniel diu que està sobrevalorat, com el sexe… ja,ja,ja… fa molta il·lusió. Jo tin una masa mare de fa un munt de temps, la cuidem com si fos una mascota… i el meu fill ho nota quan el pa no porta. Però sempre poso llevat encara que sigui poc.
    Molts petonets..

  2. Yo tengo dos masas madre (de harina blanca, y de centeno), que conviven conmigo… no recuerdo los años, y después de que te familiarizas con ellas, no son tan complicadas como las pintan, y los panes ganan en sabor, textura, durabilidad. Cualquier pan, por sencillo que sea, preparado con masa madre, es una joya. Me alegro de que entres a experimentar en este mundo. ¡¡Ya me gustaría a mi, poder estar al lado de algún experto!! Disfrútalo mucho, y aprovechalo al máximo.

    Un besín.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *