Saltat d’albercocs al pebre amb gelat de iogurt

Data
20 de maig de 2016
Creat per

Avui és dia 20 i tenim una cita molt especial amb la convocatòria blogaire Del blog al plat. Jo hi participo amb aquesta recepta 100% de temporada:

La cita d’avui és tan especial perquè en aquesta ocasió la Mercè, enlloc d’un blog, ens proposa fer una recepta de la gran cuinera Mireia Carbó. I clar, no podia pas faltar a la cita! Amb la Mireia ens vam conèixer fa anys als seus cursos al Caprabo, quan em vaig atrevir a demanar-li que ens reservés places a una classe per a tot el grup de blogaires que volíem anar-hi junts. Des de llavors, les nostres vides han donat moltes voltes, i ara tinc la gran sort de poder anar de tant en tant a la seva preciosa escola de cuina a fer cursos de pastisseria. Qui ho havia de dir!

Primera foto de grup amb la Mireia, l’abril del 2008

De la Mireia m’encanta la seva filosofia de cuina: tenint clar a qui van dirigides les seves classes i els seus llibres, les seves receptes sempre es poden fer amb ingredients comprats a menys de 400m de casa i amb els estris de qualsevol cuina casolana. I el més important, les quantitats, els temps, l’ordre de les elaboracions, les explicacions, tot, absolutament tot, està calculat i pensat fins a l’últim detall. I clar, el resultat és bonissíssim! En resum, receptes relativament senzilles amb un resultat espectacular.

Evidentment tinc els tres llibres de la Mireia. I, com tothom, esperant el seu quart llibre tan desitjat. La recepta que he escollit és del seu segon llibre, La cuina et dóna joc, i l’he escollida perquè ara estem en plena temporada d’albercocs. I les receptes de temporada encanten a la Mireia! I si llegiu la recepta veureu que és 100% filosofia Mireia Carbó 😉

Aquí teniu la recepta:

Ingredients (per 4 persones):

• 12 albercocs
• 1 cullerada de mantega
• 4 cullerades de sucre
• Pebres (la Mireia negre)
• Gelat de vainilla (o, com diu la Mireia, del que sigui que hi quedi bé)

Elaboració:

En una paella coure el sucre amb la mantega fins que agafi un color suau de caramel.
Afegir els albercocs tallats, moldre-hi els pebres i saltar-ho a foc suau un parell de minuts.
Servir tebi amb una bola de gelat a sobre. En el meu cas, gelat de iogurt de La Fageda, que a casa ens encanta.

Bonissíssim!

PD: per cert, diumenge seré a l’Escola de Cuina de la Mireia Carbó fent un curs de pastisseria en gotets. Encara queda alguna plaça. Us apunteu?

Comparteix

14 comentaris a “Saltat d’albercocs al pebre amb gelat de iogurt”

 1. Que buenos recuerdos que nos traen los que hemos podido asistir a sus clases.Comparto lo que has dicho de ella.Sus recetas son siempre un triunfo seguro en la mesa.Fantastico este saltadado con el helado.
  Y que lo pases genial en tu clase el domingo
  Bon caap de setmana
  peto

 2. Que bé Gemma. Jo també vaig conèixer la Mireia a Caprabo, amb les seves fantàstiques receptes i de la mà de la Glòria que em va fer entrar en aquest mon dels blogs de cuina. Molt bons redords. Una recepta ben de temporada i original, com totes les propostes de la Mireia. Una abraçada!

 3. Aquest postres de base fruita em recorden a l’estiu, m’encanten. Haig de probar això de saltejar-ho amb espècies i pebre, segur que queda bonísim i es una forma de variar dels clàssics. M’ho apunto!!

 4. Avui he tastat els primers albercocs eco, molt molt bons!!
  Felicitats!! Per aquestes classes i trobades. Aquest mes de juny està una mica complicat. (farà un any)
  li posaria pebre rosa…:) M’agrada més per les postres. Tot són gustos
  Fins aviat!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *