Una escuma de menta per celebrar el nou CUINA!

Data
13 de juny de 2016
Creat per

Avui us proposo una recepta deliciosa de la revista CUINA del mes de juny, una refrescant i elegant escuma de menta i julivert, recepta de la Carme Ruscalleda:

Ara feia temps que no preparava una recepta de la revista, però és que el nou disseny del CUINA es mereix dedicar-li un post! La revista té una nova imatge renovada, amb noves seccions que pretenen acostar la gastronomia a casa, donant especial èmfasi al menjar saludable i de proximitat, més atent a les noves tendències, als aspectes que vinculen gastronomia i salut i a fer una pila de propostes per als bons gormands. I tot amb un aire fresc, fet amb molt bon gust, i que convida a llegir cada secció fins a l’última paraula. Enhorabona equip del CUINA, heu fet un feina fantàstica!

La recepta de l’escuma forma part de la nova secció de la Carme Ruscalleda: masterclass, una secció on la Carme aprofundirà sobre un tema gastronòmic concret que, en el cas del mes de juny, són les escumes amb sifó. La recepta que proposa és ideal per ara a l’estiu, refrescant, de sabor elegant, ideal servida com a aperitiu o per acompanyar un entrant que combini bé amb la menta i el julivert. Com no podia ser d’altra manera, també n’he fet una versió dolça, sense julivert i afegint 50g de sucre a la barreja inicial. Jo l’he servit acompanyant unes cireres i la combinació de textures i sabors és sensacional, a part que el resultat és realment vistós. Tant la versió salada com la dolça us les recomano!

Aquí teniu la recepta:

Ingredients: (per un sifó d’un litre)

•750g d’aigua
• 100g de fulles de menta
• 20g de fulles de julivert
• Sal
• Pebre blanc
• 4 fulles de gelatina
• 2 càrregues de N2O

Preparació:

Escaldar les fulles de menta i julivert 5 segons en aigua bullint. Refrescar-les en aigua i gel per tal de fixar la clorofil·la. Escórrer les fulles i triturar-les junt amb 650g d’aigua. Salpebrar i colar ben fi. Reservar el suc verd de les fulles.
Hidratar la gelatina en aigua freda. Escalfar els 100g d’aigua restants i fondre-hi la gelatina escorreguda. Barrejar amb el suc verd reservat i tornar a colar. Deixar refredar a temperatura ambient i, abans no qualli la gelatina, omplir el sifó. Afegir la càrrega de gas, sacsejar-lo i reservar a la nevera 24 hores.

Bon profit!

Comparteix

12 comentaris a “Una escuma de menta per celebrar el nou CUINA!”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *