La Cuina de Casa celebra els DEU ANYS!

Data
12 de setembre de 2016
Creat per

Mirant enrere m’adono de com ha canviat el món dels blogs i de la gastrosfera catalana. Des dels inics, en què érem quatre gats i ens coneixíem tots personalment, passant pel boom dels blogs amb una interacció virtual enorme (comentaris, premis entre blogs, reptes blogaires, trobades…), fins arribar al moment actual en què l’auge de les xarxes socials ha deixat els blogs en segon lloc.

I no només ha canviat el món dels blogs. Fa deu anys jo era una pastissera amateur que començava la seva formació professional en pastisseria. Ara m’hi dedico professionalment des de fa ja quatre anys, i veig el blog des d’una altra perspectiva. Sovint tinc dubtes sobre si he de seguir fidel a la filosofia inicial del blog i publicar només receptes senzilles, o no.

Amb tot això, un es pregunta si seguir amb el blog té algun sentit. Però és que La cuina de casa ara per mi és una qüestió sentimental. Un espai en el que publico des de 2006 i que mai veig el moment de tancar, potser per nostàlgia, potser per covardia. El que està clar és que la situació actual m’ha permès desprendre’m de la pressió de publicar i d’estar al dia dels altres blogs. Ara mateix, quan faig un post el faig perquè em ve de gust, sense preocupar-me gaire de la resposta que tindrà.

He trigat 10 anys a arribar aquí, i segurament hauria hagut de ser així des de bon principi: un espai meu i obert a qui vulgui, sense més. En resum: que La cuina de casa continuarà una temporadeta més, potser a un ritme més pausat, com un entreteniment… i mentre en tingui ganes! 😉

La primera recepta del blog!
La primera recepta del blog!

Comparteix

24 comentaris a “La Cuina de Casa celebra els DEU ANYS!”

 1. Gemma, felicitats per aquests deu anys, i per la quantitat de receptes molt bones que ens as ensenyat.
  I tan que ha canviat la vida dels blocs. Però crec que ens hem d’adaptar al moment actual si ens ve de gust de seguir.
  Celebro que segueixis, continuarem gaudint de La cuina de casa.
  Una abraçada

 2. Gemma; Quánt aquestes coses es fan, es per que els sentiments hi són. Hi haurà dies amb mes o menys ganes, però la qüestió és que aquí estem.
  Jo aquest mes, celebro els 8 anys del blog, que, al igual que tu, amb més o menys ganes de publicar i de compartir.
  Salutacions Gemma i felicitats per aquets primers 10 anys¡¡ :O)

 3. Com passa el temps!! 10 anys!! si que és veritat que el món dels blocs ha canviat… però t’agrairem que continuïs…encara que sigui més de tant en tant. Felicitats per la feina feta i a per 10 més! petons

 4. Moltes felicitats Gemma pels deu anys del blog.
  Estic d’acord amb ho que dius, el món dels blogs ha canviat, la gent s’estima més veure les receptes a altres xarxes socials, però hem de tenir en compte que publiquem com a hobby no per competir entre nosaltres i s’ha de fer al nostre ritme.
  Les teves receptes son benvingudes amb la periocitat que tu puguis.
  Petons.

 5. Moltes felicitats Gemma!! Per mi el teu blog sempre ha estat un referent en el món de les receptes dolces i admiro molt que hagis convertit la teva afició en la teva professió. 10 anys són molts i potser aquest és un dels blogs més constants que han existit, sempre amb receptes entenedores i boníssimes!
  Em sento una mica identificada amb tu pel que fa a la manera actual de veure el blog, tampoc tinc tant temps per dedicar-hi i si no l’he tancat ha estat per nostàlgia i carinyo.
  Una abraçada!

 6. Felicitats Gemma! Crec que només t’he comentat un parell de cops, però et segueixo des de fa molt. Ets el meu blog de capçalera, he cuinat un mínim del 50% de les teves receptes i totes espectaculars!
  Mil gràcies x ser aquí, per l’esforç i espero que continuïs per molt de temps! Enhora per la feina feta!

 7. Muchas felicidades Gemma por estos 10 años. Para mí tu blog siempre ha sido un referente en el mundo de las recetas dulces y muy contento de que hayas convertido tu afición en tu profesión . 10 años son muchos y siempre con recetas comprensibles y buenísimas !
  Me siento bastante identificado contigo en cuanto a la forma actual de ver el blog y este mundo.
  Sigue publicando cuando quieras y cuando puedas que siempre yo y much@s nos alegraremos de seguir también disfrutando de tus ricos postres.
  Una abraçada

 8. Primer de tot felicitat pels 10 anys del teu blog! I encantada de que encara continuïs escrivint, perquè a molts ens permet aprendre de rebosteria una mica cada vegada que llegim una de les teves receptes! Desitjo continuar molt de temps més aprenent d’una rebosteria tan fabulosa! Una abraçada!

 9. Tens molta raó! Però a mi el fet que em fa continuar i, això que sempre he estat irregular amb les publicacions, són els blocaires. Ja no ens veiem en tallers, ni publiquem per reptes blocaires, però per a mi hi sou. Alguns ens veiem més que amb altres, altres, triguem un any en retrobar-nos però els que vam començar hem fet un bon equip i una forta companyonia. Tan de bo algun dia ens retrobem tots plegats al voltant d’ una taula…Per mi seria meravellós. Una abraçada i publica quan vulguis…sempre hi serem.

 10. Felicitats Gemma per els 10 anys, per tot el que ens has ensenyat, per fer el que mes t’agrada.
  Sempre seràs per a mi un gran referent.
  Estic d’acord, en que les coses s’han de fer perquè ens vingui de gust, no per si tenim més o menys èxit.
  Espero per molt temps, gaudir de les teves dolceses.
  Felicitats

 11. Per molt anys!!!
  Publica al teu ritme, pero publica!!!
  Ets un referent de postres per a mi, i per moltes de les meves amigues….al menys sempre ens quedarà lo publicat…
  Gràcies

 12. Felicitats Gemma!!!!
  Jo en fa més de vuit que et segueixo i tan de bo et puguès explicar tot el que he aprés en el teu blog i com jo moltíssima més gent. Amb tu vaig descobrir la gelatina …una gran desconeguda per a mi fa 8 anys i que he utilizat en mil pastissos, he fet coques, Mones espectaculars, galetes…
  I res millor que compartir-ho amb la familia i amics.
  També, al igual que tu faig receptes ( i rialles) amb els meus Súper nebots i tal i com et vaig escriure fa molts anys em va ajudar a arribar al meu pare quan ja gairebé no em coneixia. Aquesta va ser una de les grans satisfaccions que em va aportar el teu blog de cuina.
  Tan sols dir-te gràcies Gemma per fer fàcil lo difícil. Has d’estar molt satisfeta per tot el que has aconseguit.
  Esther

 13. Bon dia, Gemma,
  Moltes Felicitats per aquest “gran aniversari”. Per compartir, per donar-nos suport, per ensenyar, per la teva feina, per sumar!! Gràcies…
  Per molts anys puguem descobrir la cuina de casa de la Gemma,
  Una abraçada entranyable,
  Fina

 14. Hola a tothom!!!!
  Ostres ostres ostres moltes gràcies pels vostres comentaris!!!!!! La veritat és que m’han fet moltíssima il·lusió!!! Els vostres comentaris afegeixen encara més motivació per continuar amb 10 anys més de blog! Moltes gràcies!!!

 15. Ni se t’acudeixi plegar del blog! 😉 I què que les coses vagin canviant! El teu blog també ho ha fet I PER A MILLOR!!!! Ara que ets una professional no ens deixaràs, oi? Precisament la gràcia i singularitat del teu blog és la professionalitat, senzillesa, didàctica (com a bona mestra), generositat, antiguitat, bon gust….i de casa nostra… Què més es pot demanar!!! GRÀCIES I ENDAVANT!!!

 16. Per molts anys!!! Fa una munt d’anys que segueixo en silenci el teu blog i he pensat que avui seria un bon dia per dir-te que m’encanta. Em va enamorar des del primer dia que el vaig veure. Gràcies per continuar compartint les teves receptes amb tots nosaltres.

 17. per molts anys, gemma! ets un referent per a tots nosaltres, en un moment com dius que el panorama ha canviat tant. jo també m’he plantejat moltes vegades si valia la pena seguir, i he optat per fer cop tu, anar al meu ritme, sense pressions, quan en tinc ganes.
  penso, de tota manera, que si bé és cert que com dius els blogs han quedat en un segon terme després d’uns anys d’auge, la situació potser tornarà a canviar, i, en qualsevol cas, això no ha de portar a deixar de fer-los.
  els nostres blogs són pàgines personals en les quals qui ho vulgui pot trobar el que no trobarà ni a instagram ni a facebook ni a twitter, on prima la imatge, la rapidesa, l’impacte curt que és cert que les empreses prefereixen per davant d’altres opcions com els blogs, que necessàriament requereixen una pausa, una explicació, alguna cosa més que una fotografia acrítica i apressada, generalment de caràcter publicitari.
  els blogs també caiem a vegades en la trampa publicitària, però en general els fem gent honesta que no volem enganyar ningú ni ens plantegem guanyar-nos-hi la vida ni vam començar perquè ens convidessin a events i inauguracions.
  espero que algun dia la lletra, la reflexió, l’explicació tornaran a recuperar protagonisme enfront de la foto i el comentari ràpid i fàcil, i aleshores els blogs tornaran a ser valorats com el que són, una eina útil, en aquest cas, per a la gent que li interessa la cuina i la gastronomia.
  el teu sempre ho ha sigut i amb la feina que has fet durant aquests deu anys ho serà, no sé si per sempre, però si per molts anys, pequè s’ha convertit en un fons de consulta imprescindible per als qui no sabem gaire de pastisseria i ens agradaria saber-ne més.
  felicitats de nou, i una abraçada sincera des de castellar

 18. Aiiiiii Gemma!!! Mooooltes felicitats guapíssima!!! 10 anys que fort!!! Com molts de nosaltres el teu blog va ser el primer que vaig descobrir i seguir… “L’Eva de Terrassa” que sempre et comentava fins que em vau fer agafar ganes de fer-ne un de propi 🙂 ets un referent de les receptes dolces i encara que no comenti gaire x falta de temps, et segueixo com el primer dia!!!
  Molts petunets
  Eva

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *