Semiesfera de gerds i fruita de la passió

Data
19 de setembre de 2016
Creat per

Començo l’onzena temporada de la Cuina de Casa amb una recepta que vaig fer ja fa dies, pel sopar que fem cada any a casa el meu germà a finals de juliol. En aquest sopar celebrem els sants de l’Aina i de l’Olga, però també celebrem que comencem les vacances, de manera que sempre és una vetllada molt alegre. De postres, em va semblar que aquest pastisset amb sabors refrescants vindria molt de gust:

 

semiesfera2

La recepta és molt senzilla, però té un petit inconvenient a nivell casolà: hi ha un parell d’ingredients que no són fàcils de trobar: l’albúmina en pols i l’instangel. L’albúmina és una proteïna de la clara d’ou i, hidratant-la amb un líquid amb sabor, permet fer elaboracions tipus merengue amb molt de sabor. L’instangel és una gelatina que actua en fred, de manera que és molt fàcil d’incorporar. Tots dos ingredients es poden trobar a Home Chef, la gama de Sosa dedicada a xefs no professionals.

A part dels ingredients, hi ha la petita dificultat de trobar els motlles adequats, tant per l’interior, com per la base sablée, com per la semiesfera. Fet aquest aclariment, la recepta no té cap secret 😉

Ja veureu que la recepta és una mica llarga. Jo vaig tenir la sort de comptar amb una ajudant molt eficient: la meva neboda gran Aina, que s’ha aficionat molt a la pastisseria i fa receptes que li queden boníssimes. La base sablée la va fer ella tota sola!

Ingredients:

Per la base sablée
• 300g de farina
• 180g de mantega
• 80g de sucre
• 2g de sal
• 2 rovells
• 8g d’impulsor
Per l’interior de fruita de la passió
• 250g de polpa de fruita de la passió
• 150g d’almívar TPT (igual de sucre que d’aigua)
• 7 fulles de gelatina
Per la semiesfera de gerds
• 500g de polpa de gerds
• 35g d’albúmina
• 30g d’instantgel
• 25g de sucre
• 200g de nata semi muntada

Elaboració:

La base sablée:
Barrejar la farina, el sucre, la sal i l’impulsor. Incorporar la mantega pomada i barrejar fins que quedi una textura engrunada. Incorporar els rovells d’ou i barrejar el mínim, fins que la massa s’ajunti tota en forma de bloc.
Amb l’ajuda d’un corró, estirar-la entre dos papers de forn a un gruix d’uns 4mm. Reservar-la al congelador una estona per tal de poder-la manipular. Tallar-la amb aros de 80mm i coure-la dins dels aros (així no es deforma gens) a 170º fins que sigui daurada.
L’interior de fruita de la passió:
Un parell de dies abans, hidratar la gelatina en aigua freda i fondre-la en l’almívar calent. Afegir la polpa de passió i barrejar. Deixar quallar a la nevera.
L’endemà, posar la gelatina de passió ja quallada a la Kitchen i muntar-la a velocitat mitja-alta durant força estona, entre 30 i 40 minuts. Ha de quedar com una mousse molt airejada. Amb l’ajuda d’una màniga pastissera, omplir els motlles adients que us càpiguen dins la semiesfera (jo els faig amb acetato). Reservar al congelador.
La semiesfera de gerds:
Posar la polpa de gerds, l’albúmina, l’instangel i el sucre a muntar a la Kitchen fins que quedi una textura de mousse. Amb la llengua de gat, incorporar la nata semi muntada.
Amb l’ajuda d’una màniga pastissera, omplir un dit els motlles de semiesfera (de silicona). Posar a dins l’interior congelat de fruita de la passió i acabar d’omplir amb la mousse de gerds. Deixar ben plana la superfície i reservar al congelador.
El muntatge:
Banyar amb gelatina neutra tenyida amb una mica de vermell cada semiesfera congelada. Posar-les sobre una base de galeta i decorar-les al gust, en el meu cas amb un gerd i un macaron petit.

Bon profit!

Comparteix

4 comentaris a “Semiesfera de gerds i fruita de la passió”

  1. Quina presentació més bonica!!
    Amb les teves recomanacions poses a l’abast dels aprenents, tècniques gairebé de professionals. Sempre m’havia preguntat com és podia donar un toc tan brillant als pastissos!!!
    Celebro que comparteixis aquests trucs al Blog!! Segur que provaré de fer-lo!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *