Panellets de mojito

Data
31 d'octubre de 2016
Creat per

Avui és el dia. Res de carbasses ni disfresses, visca els panellets! Però seguir les tradicions no ens impedeix innovar una mica, així que avui us proposo aquests panellets de mojito ben originals:

panellets-mojito2

panellets-mojito0

La setmana passada vaig ser al Mercat de Manlleu fent un taller de panellets diferents, més enllà dels clàssics de pinyons, ametlla, coco o codonyat. Vaig fer-ne 6 varietats i crec que aquests de mojito són els que van tenir més èxit. La recepta del massapà és diferent a la tradicional perquè porta flocs de patata. El motiu és ben senzill: com que els flocs de patata s’han d’hidratar, és el que em permet incorporar el rom necessari per la recepta. Encara sou a temps de fer-los per aquesta nit. Ja veureu com triomfeu! 😉

Ingredients: (per uns 10 panellets)

• 70g d’ametlla en pols
• 60g de sucre
• 12g de flocs de patata
• 20g de nata del 35% de MG
• 20g de rom blanc
• 2 llimes
• Fulles de menta

Preparació:

Escalfar la nata i el rom. Incorporar-hi els flocs de patata i barrejar bé. Incorporar el sucre i barrejar. Incorporar l’ametlla i barrejar fins que quedi una massa ben homogènia.
Finalment, incorporar la pell ratllada de les llimes i la menta ben picada. Embolicar amb film i deixar reposar unes hores a la nevera.
Amb el massapà formar un xurro llarg i prim. Amb un ganivet, tallar trossets iguals del xurro, d’uns 16-18 grams cadascun. Donar forma de boleta cada trosset i arrebossar-la lleugerament amb sucre en pols. Coure els panellets 4 minuts a 220º.

Bon profit!

Comparteix

3 comentaris a “Panellets de mojito”

  1. Deuan se esquisits, es pot fe am patata la mira de un ou de perdiu, en lloc dels flocs de patata, el forn te que ser baix o dal, gracies espero contesta

  2. Hola Teresa, ja explico que s’han de fer amb flocs de patata perquè així pots afegir el rom del mojito. S’hidrata els flocs amb el rom. Si ho fas amb patata normal no podràs posar-hi tant rom.
    Jo al meu forn poso foc a dalt i baix. És important que sigui forn molt fort (220º) i que només estiguin a dins 4 minuts. Així queden molt melosos per dins.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *