Pastís ràpid de cafè vienès, caramel i cigaló

Data
10 de maig de 2010
Creat per

Recordeu el fiasco del pastís Sant Marc? Doncs avui us ensenyo el que vaig fer després per substituir el pastís accidentat, unes postres ràpides de preparar amb un resultat excel·lent:

Un cop vaig assumir que el pastís Sant Marc no era presentable, vaig haver d’empescar-me un altre pastís per portar a l’aniversari de Vic que fos ràpid de fer amb el poc temps que em quedava. Repassant altres pastissos ràpids que he fet, se’m va acudir versionar aquest de cafè, canviant una mica els sabors i incorporant un rajolí d’alcohol.

El cafè vienès de la marca Nescafè és un cafè cremós amb un toc subtil de xocolata que queda molt bo. El pastís resultant, gràcies a la base de pa de pessic i a la presentació en un motlle bonic, és excel·lent. Amb una textura cremosa i uns sabors ben equilibrats entre el cafè, la xocolata, el caramel i el conyac, són les postres perfectes per un àpat d’adults amants d’un bon cigaló.

Per sort, va agradar molt i va estar a l’alçada de la situació, cosa que va significar un trist consol després del disgust amb el Sant Marc…

Aquí teniu la recepta:

Ingredients:

· 1l de nata líquida per muntar
· 2 sobres de cafè vienès Nescafé
· 1 sobre de flam Royal de 8 racions
· 2 cullerades de caramel líquid Royal
· 2 cullerades de conyac
· 1 làmina de pa de pessic

Preparació:

Amb la thermomix, posar tots els ingredients al vas (excepte el pa de pessic) i programar 7 minuts a 90º i velocitat 4.
Sense thermomix, dissoldre el cafè soluble a la nata líquida i preparar el flam seguint les instruccions del paquet. Afegir el caramel, el conyac i barrejar bé.
Abocar el flam dins un motlle de silicona que sigui fàcil de desemmotllar i deixar refredar a temperatura ambient. Quan comenci a quallar, ajustar la làmina de pa de pessic a la part de sobre del flam, de manera que quedi just dins el motlle. Reservar a la nevera.
En el moment de servir, desemmotllar el flam capgirant-lo sobre la base de pa de pessic. Decorar i servir.

Bon profit!

Comparteix

55 comentaris a “Pastís ràpid de cafè vienès, caramel i cigaló”

  1. Amb poc temps, vas solucionar el problema molt i molt dignament… M’ anoto la recepta. a mi no m’ agrada el café, però al meu marit sí. Algun dia li’n faré!
    ptns

  2. vaja, ja m’agradaria a mi que en un tres-i-no-res pogués preparar un pastís així de bonic! Ja ho diuen: “que no hay mal que por bien no venga”, i si el pastís de Sant Marc va de caure va ser perquè ens poguéssis presentar dos pastissos en un 😉

  3. Gemma, això és de professional!!!!! Que després del disgust encara tinguessis ganes de posar-te a fer un altre pastís…Bravo per tu!!!!!
    No m’estranya que agradés…la combinació cafè-xoco-licor agrada a tothom!!!
    Petunets,
    Eva.

  4. Hola a tothom!!!!!!!!
    Moltes gràcies pels comentaris, després del disgust amb el Sant Marc almenys va quedar un pastís més presentable, oi? Je je je…
    Clar que aquesta recepta no té gaire mèrit… entre que es fa sola i que el mèrit de la decoració és ela fomra del motlle… però tenint en compte el poc temps que em quedava, ja no podia fer cap altra cosa!
    Recomano a tothom aquests pastissos per quan tens pressa i vols quedar bé, només es trecata de trobar una combinació de sabors que agradi i segur que triomfes 🙂

  5. Pues el cambio de pasteles es espectacular! La verdad es que el otro se veía delicioso, qué pena de accidente pero seguro que a los que tenían que disfrutarlo no le importó el cambio. Se ve riquísimo!! Tomo nota!
    Besos, me encanta como te ha quedado la página.
    Nuria

  6. Bona vesprada Gemma
    A mi m’agrada tant un com l’altre.
    Per a haver-lo fet en tan poc de temps t’ha quedat fantàstic,com sempre.
    Compraré el café vienes i el faré.
    Besets

  7. ostres!

    feia tant que no passejava pels blogs que quan he vist al reader només quatre entrades del teu no m’ho creia… i és que havies canviat de casa 😉

    què gran i xulo sembla aquest projecte, i tu aportant-hi amb aquestes postres tan bones!

    ens anem llegint (ja t’he actualitzat al reader jeje)

  8. Renoi quina improvització… ets fantàstica!,aquesta recepta me l’apunto a pendents ara mateix, a mi el cafè directe a la vena…així que segur triomfa!a reveure gemma.

  9. lostpastremembered, the bubbles are beautiful… It is a very creamy cake and the coffee flavor is delicious 😉

    Ana y Victor, estoy encantada con vuestra visita 😉

    Xaro, ja has arribat d’Argentina, benvinguda! Ja sé que dissabte vas al Celler de can Roca, quina enveja!!!! I encara més enveja em fa la cita del 28 d’agost….. quin SORT!!!!!!!!!!
    Per cert, si dissabte veus en Jordi Roca, li has de dir que coneixes la seva FAN NÚMERO 1, eh? La dels bombons de iogurt de color verd, je je je…

    e., quant temps sense saber res de tu!!! Jo també fa molts dies que no entro al teu blog… moltes gràcies per tornar a passar per aquí i fer el canvi d’adreça 😉

    M. Teresa, sort que almenys us va agradar aquest, tot i que no té gaire mèrit… Llàstima l’accident amb el Sant Marc 🙁

    A tothom, si us agrada el cafè i el “carajillo” apunteu-vos aquesta recepta a la carpeta de “fàcils i resultons”, je je je…

  10. Llàstima no haver-ho vist abans, diumenge passat el podia haver fet per celebrar la confirmació dels meus fills.
    Diumenge que ve, cau segur!

  11. La verdad es que para haber salido del paso , este postre es excelente! Tiene una presencia muy buena igual que el pobre accidentado San Marcos. Esto se llama experiencia para salir del paso de la mejor manera. Genial!
    Cariños

  12. Que pena lo que te paso con la tarta San Marcos, yo tengo muchas ganas de prepararla, asi que anoto tu receta, que seguro que me encanta. Este flan ababo de verlo y anotado lo tengo tambien.. Me ha entrado por el ojo, los sobres de flan Royal con un poco de imaginacion quedan muy bien.
    Besos.

  13. Gemma, gràcies per els teus consells respecte les profiteroles!!!!

    Ara, quan tingui temps, ho tornaré a fer!!!

    i aquest cop, me’n sortiré! Xec, perdona que l’altre dia no et vaig felicitar… tinc felicitacions pendents: la de les visites, lu de la televisió, el teu nou blog dintre de cuines, els teus fotimers de pastissos i lo de la ràdio… Me’n deixo algun pel camí…

    Una artistassa!S’agraeix molt la il·lusió que poses en tot i el carinyo!

  14. Hola Gemma!
    Només volia comentar-te que l’he preparat avui, que és l’aniversari del meu pare i li encanten els flams.
    Fàcil i deliciós! Gràcies per compartir-lo!!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *