Gaspatxo de cireres amb tomàquet

Data
9 de juny de 2010
Creat per

Puntual a la meva cita mensual amb la revista CUINA, aquesta és la recepta que he triat pel mes de juny, un gaspatxo refrescant amb la fruita més bonica de l’any, les cireres:

Aquest mes dubtava entre aquesta recepta o la proposada per la Carme Ruscalleda, una crema de maduixes pebrades amb mosaic d’ametlles que promet molt. Però dissabte, escoltant el programa Tàpies Variades de Catalunya Ràdio centrat en les cireres, em van venir tantes ganes de cireres que finalment vaig triar aquesta. No us perdeu la proposta que va fer el xef Carles Tejedor durant el programa, un aperitiu de cireres amb foie que ha de ser deliciós.

La recepta és de la secció i per postres d’en Jordi Roca, que aquest mes proposa tres receptes amb el color vermell com a protagonista: un quètxup de tomàquet amb maduixots, uns tomàquets cirera confitats i aquest gaspatxo de cireres amb tomàquet. D’en Jordi Roca recordo haver preparat ja fa temps un gaspatxo de tomàquet i maduixots boníssim. Com aquell, aquest gaspatxo és molt original: dolç, salat i àcid alhora, resulta molt refrescant i d’un color cirera preciós. No són ben bé unes postres, més aviat aconsello servir-lo com un aperitiu o com un xarrup entre dos plats, substituint el típic sorbet de llimona que es serveix als grans convits entre un plat de peix i un plat de carn. Sens dubte, una altra recepta d’en Jordi Roca espectacular!

Aquí teniu la recepta:

Bon profit!

Comparteix

44 comentaris a “Gaspatxo de cireres amb tomàquet”

  1. Deliciós i si la recepta és d’en Jordi Roca, èxit assegurat! 😉
    L’any passat en vaig fer un també de la revista CUINA i era deliciós! Provaré el de maduixes que també ha de ser moooooolt bo!
    Petons!

  2. Jo he tastat el gaspatxo amb maduixots i, el nostre preferit, amb síndria. Ara tocarà espinyolar unes quantes cireres per provar aquest 🙂

    Per cert, pot colar per primer plat o és massa dolç i només passar per a postres?

  3. Sònia, ara hi ha tantes versions de gaspatxo com imaginació es tingui, oi? De síndira, de maduixes, de cireres… amb tot queda bé, je je je…

    Maduixa, és molt bo, fes-lo!

    Mercè, aquest que dius jo també el vaig fer, és un que portava maduixes, oi?

    Parella Vermella, com a postre no sé… massa oli pel meu gust. En canvi, com a aperitiu o entre plats és perfecte!

    Elena, amb síndira i maduixa també l’he provat. De totes maneres queda boníssim 😉

    Surfzone, ja veig que el de maduixes i el de síndira l’hem provat tots, je je je….
    Per treure el pinyols de les cireres tinc un aparell que va molt bé, val la pena perquè t’estalvies molta feina. I a nosaltres ens ha agradat més com a aperitiu que com a postres… Per apertitiu és perfecte. Per postres li posaria menys oli, ben bé la meitat.

    Ivana, amb cireres no l’havia provat mai i també ens ja agradat molt 😉

    Marylou i Starbase, és una recepta per fer, de veritat! I val la pena aprofitar ara que la temporada de cireres és tan curta….

    Dolorss, i com era el teu?

    Fem un mos, com a postre jo hi posaria menys oli…

    Gemma, m’encanten les cireres, de totes maneres! TInc pendent provar algun coc de cirera que he vist pels blocs i fan una pinta bonísima!

    Anaori i Eva, feu-lo que és sensacional!

    Lostpastremembered, cherry gazpacho is great! It’s original, beautiful, good and with a precious color….

  4. apa, quin color més vistós! T’ha quedat molt bonic! Jo també em vaig quedar meravellada amb les postres amb tomàquet, però encara no m’he atrevit…sóc molt tradicional amb el tema dels dolços i em costa sortir de la línia…

  5. Gemma, com vas poder comprovar a la fi no poguí venir al curs de pa de Barcelona. Un pecat! Perquè jo en tenia unes ganes brutals!!!

    Aquest variació del gaspatxo em pareix molt temptadora… La vaig veure al Cuina i vaig pensar de fer-la… per tant, crec que has fet una bona tria!

    Una abraçada!

  6. A tots us aconsello que el tasteu! Si ja heu provat el gaspatxo de maduixes, aquest també us agradarà, seguríssim!
    Els gaspatxos m’encanten en totes les seves versions, sempre dic que a l’estiu sobreviuria a base de gaspatxos, amanides, fruita i gelats, je je je…. Ja sé que no és una dieta gaire equilibrada, però és que és tan bo… 🙂

    Xavier, potser podríem fer el revés: si tens previst venir a Barcelona amb prou antel·lació, potser podríem demanar reservar una classe per aquell dia… què et sembla?

  7. La recepta de la Ruscalleda que dius, la tinc a la llista de pendents, i la de cireres amb foie pinta molt bé,.. així és que aniré a veure
    Aquesta recepta de J. Roca també és tota una temptació.. i m’atrau la idea d’incorporar tomàquets a les postres.. ha de ser força divertit
    Una abraçada

  8. Estic d’acord amb tu, es ben espectacular! i amb un color vermell precios! potser ho serviré per l’aniversari del meu xicot que es en pocs dies! jeje!! sorpresos quedaran!
    Petonets!

  9. Hola Gemma!!! Genial, me encanta. Quiero decirte que casi siempre entre la presentación de las recetas de la revista y la tuya, me quedo con la tuya, estas hecha una artista. ¿Como lo haces para tener estas ideas geniales de presentar los platos? Porfaaaaaa!!! Quiero aprender!!!

    Bsss

  10. Noiaç! Quines ganes que tinc jo també de provar aquest gaspatxo de cireres! El que no sé és si hi seré a temps encara… Ja cal que m’afanyi a trobar-ne! El cas és que a la meva família ens dediquem a col·leccionar tota mena receptes amb aquesta fruita que ens dóna nom (i aquest gaspatxo no en serà una excepció). Moltes gràcies!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *