Mousse de xocolata i mousse de maduixa

Data
23 de juny de 2010
Creat per

Dimecres passat vam fer l’última tarda de cuina a l’Institut d’aquest curs. Aprofitant que s’acosta Sant Joan i que ja arriba l’estiu, vam preparar tres receptes molt adequades per l’ocasió: una coca de llardons, una mousse de xocolata i una mousse de maduixa:

La coca de llardons és la recepta que ha tingut més èxit de totes les que hem fet fins ara, des dimecres passat ja l’han feta molts companys! És una recepta senzilla i resultona, sovint més bona que algunes coques de pastisseria que estan remullades o tenen pocs pinyons. Per Sant Joan sempre dic el mateix: si et fa il·lusió fer la coca a casa, fes la de llardons però compra la de brioix, que és molt complicada i així també donem negoci a les pastisseries 😉

Pel què fa a les mousse, vaig triar dues receptes senzilles però que fossin prou representatives dels diversos ingredients que poden portar les mousse: gelatina, clara d’ou a punt de neu, rovells, nata muntada… En aquest cas vam servir les mousse en gotets, però també aguantarien bé com un pastís amb una base de pa de pessic.

Van quedar unes mousse esponjoses i boníssimes, més lleugera la de maduixa i més llaminera la de xocolata. Va ser impossible decidir quina agradava més, jo em vaig decantar per una mica de cada, je je je…

Aquí teniu les receptes:

La coca de llardons aquí.

La mousse de xocolata:

Ingredients: (per 6 persones)

• 4 natilles de xocolata
• 200ml de nata per muntar
• 3 fulles de gelatina
• 50ml de llet
• 25g de sucre

Preparació:

Barrejar les natilles i el sucre.
Posar en remull la gelatina amb aigua freda. Dissoldre-la amb la llet calenta i barrejar-la amb les natilles.
Semi muntar la nata i incorporar-la amb suavitat a les natilles.
Disposar la mousse en les copes de servir i reservar a la nevera un mínim de 4 hores.

La mousse de maduixa:

Ingredients: (per 6 persones)

• 500g de maduixes
• 100g de sucre
• 250ml de nata per muntar
• 50ml de llet
• 2 clares d’ou
• 2 fulles de gelatina

Preparació:

Triturar les maduixes i la meitat del sucre amb el túrmix. Colar i reservar.
Posar en remullar la gelatina en aigua freda. Dissoldre-la amb la llet calenta i barrejar-la amb les maduixes.
Muntar les clares a punt de neu amb la resta de sucre i incorporar-les amb suavitat a la preparació anterior.
Semi muntar la nata i incorporar-la amb suavitat a la mousse.
Disposar la mousse en les copes de servir i reservar a la nevera un mínim de 4 hores.

Bon profit!

Comparteix

38 comentaris a “Mousse de xocolata i mousse de maduixa”

  1. Se ve que la pasan barbaro cocinando en grupo. Me encantaría estar en una de las fiestas de San Juan con todas sus comidas típicas y quemas. Que la pasen muy lindo!
    Cariños

  2. Ester i Reme, és veritat que som un grup ben avingut, ara s’està roganitzant una sortida per fer karts… és una sort treballar amb aquest ambient, oi?

    Crisitna, sobretot la maduixa va quedar una mousse super refrescant, ideal per prendre fresqueta a l’estiu i molt lleugera. És molt aconsellable!!!

    Sònia, la coca de brioix, amb els reposos i els llevats, costa molt de fer a casa, s’ha de trobar el punt just d’amassat, de fermentació, de temperatura i temps de cocció… En canvi, la de llardons ja està tot fet, de veritat que és molt més fàcil!

    MaryLou i Carmen, van quedar tres receptes molt bones 😉

    Ribereña, molt bona elecciós sobretot si prefereixes unes postres més lleugeres. I la coca de llardons estava de vici, millor que de pastisseria, je je je…

    Carme i Teresa, la nota va ser de matrícula d’honor, je je je… Que passeu una bona revetlla també vosaltres!

    Eva, canviant les maduixes per altres fruites tens moltes variacions. I fins i tot, si encara ho vols fe rmés fàcil, pots utilitzar préssec en almívar o similar 😉

    Erika, la verbena de Sant Joan es una fiesta muy tradicional de Catalunya que se celebra con mucha afición. Y las cocas está riquíssimas 😉

    Surfzones, de veritat????? Mare meva, t’has complicat molt la vida, això sí que és tot un repte… Fer la pasta de full a casa és un dels grans pendents que tinc, però em fa tanta por que no m’atraveixo. Ja explicaràs com t’ha quedat, eh?

    Alfons, super fàcil i super bona 😉 Bona revetlla!

  3. Hola, unes postres que venen molt de gust. La coca de llardons t’ha quedat molt bé, jo avui n’he fet una, també a quedat bé, però ara falta tastar-la. Feliç revetlla!

  4. He intentat entendre per qué hauríem d’escollir una de les dues mousses i…m’ha explotat el cap. Sort que en tinc de recanvi.

    La coca també es-pec-ta-cu-lar!!
    Bona revetlla!!!

  5. M’APUNTO LA MOUSSE DE XOCOLATA, TANT PER MENJAR AMB CULLERA COM AMB PASTÍS!, de fet fer-ho amb les natilles és bo per a segons quins paladars, com la meva filla gran que la xocolata no és el que més li agrada però sí la de la natilla.Una pregunta:les mousses, de llimona per exemple, en pastís, com ho hauria de fer per dur-la a fora de Barcelona ciutat o a casa els pares que són a Gràcia (jo a Sants) sense que es desfaci?, sempre em fa molta por!, cal que la congeli?, quan temps aguanta després de la nevera?…gràcies Gemma, confío en la teva experiència per que em responguis. Una abraçada!

  6. Bona nit Gemma!!

    Us van quedar genials les tres receptes! però tinc un dubte, fa temps que vull fer la coca de llardons, però no els trobo enlloc! On es compren? a la carnisseria?
    Merci!
    un petó!

  7. Gemma, jo aquest any he fet la coca de brioix i he de dir que ha quedat bonissima. Si és veritat que té varis passos a seguir i temps de llevat peró no és res difícil. La teva t’ha quedat de 10.

    Petons!
    Ana de: 5 sentidos en la cocina

  8. Jo també em quedo amb les mousses. Potser la de maduixa. La de xocolata, també m’ agradaria. La coca de llardons no m’ agrada gaire, tot i que aquesta fa molt bona pinta…

  9. Hola, Gemma!! aquí estoy, recuperando fuerzas que el invierno ha sido larrrrgo y me ha dejado un tanto fuera de juego.
    Voy a ver si me pongo al día con todos los amigos bloggeros y disfruto aunque sea online de los manjares que nos enseñáis.

    Decirte, que el mousse de chocolate y otro de melocotón, eran uno de los dulces que más disfrutábamos cuando éramos pequeños (mi madre era negada para la repostería), a ver si un día deleito a los míos con éste tuyo de chocolate.

    Bicosss

  10. Acabo d’arribar del pont de Sant Joan i tot just m’estic posant al dia amb el blog. Ara mateix contesto les preguntes que em feu, però de veritat que us aconsello de debò que proveu les dues mousse, ja veureu que no podreu decidir quina és meés bona, je je ej…

    Glòria, les flors de decoració les compro al Vidal Papers, una botiga de Sabadell.

    Mercè, t’acabo de contestar al post de la clafoutis 😉

    Laura, els llardons es compren a la carniceria, sí!!!! A Sabadell són molt fàcils de trobar, n’hi ha tot l’any…

    Mesilda, els xixarrons aquí els venen a les carniceries, no sé a València… m’imagino que no deu ser tan habitual ni tan fàcils de trobar.

Respon a Carmen Cancel·la les respostes

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *