Sopa de coco amb tempura de pinya i crocant de pa

Data
17 de desembre de 2010
Creat per

Dijous passat vam anar tota la colla de blocaires a la classe de cuina del Club Social Caprabo, on entre altres receptes ens van ensenyar aquestes postres senzilles i originals:

Tots esperàvem amb ganes aquesta classe per treure’n idees pels menús de Nadal. I sobretot les dues primeres receptes les vam trobar molt adequades per servir dins els aperitius d’aquests àpats tan especials: unes croquetes de bolets i unes magdalenes salades d’olives i sobrassada amb mel.

Com ja sabeu la majoria, la Mireia Carbó ja ha tingut els nens: van néixer el 3 de desembre i es diuen Pol i Carla. Des d’aquí, la vull felicitar en nom de tots: felicitats guapíssima, a tu, als peques i al teu churri! 😉

Enlloc de la Mireia ens va fer la classe la cuinera Marta Julià, que vam trobar molt simpàtica i, sobretot, molt didàctica: ens va preparar les tres receptes amb tot el pas a pas molt ben explicat, mostrant diferents trucs i posant èmfasi en les parts més complicades de cada elaboració.

La recepta de les magdalenes la podeu trobar al blog de la Mercè, que ja les ha provat i diu que queden boníssimes. I la recepta de les croquetes la podeu llegir al blog de l’Eva, que les ha fet amb gambes enlloc de bolets. I per acabar, jo he posat en pràctica aquesta recepta de postres, que a casa hem trobat molt refrescant i original, amb un toc exòtic i oriental gràcies a la sopa de coco, la tempura de pinya i el curri. Tot i que la recepta és molt senzilla, només té un inconvenient: la tempura s’ha de fregir al moment, de manera que no es pot deixar preparat amb antelació… Això sí, és un plat de quedar bé, d’aquells que faria per quan tens pocs convidats amb els quals et vols lluir 😉

Aquí teniu la recepta:

Ingredients:

• 50g de sucre morè
• 15g de mantega
• 50g de pa cruixent cracker Santa Rita (es pot substituir per galeta esmicolada)
• 150g d’aigua freda
• 115g de farina de tempura
• 300g de pinya
• Oli
• Llet de coco
• Curri

Preparació:

Pel cruixent: en una paella torrar el pa cruixent amb la mantega. Afegir el sucre morè i coure-ho fins que es caramel·litzi com si fossin garrapinyades. Retirar del foc i deixar refredar.
Per la tempura: barrejar la farina i l’aigua. Tallar la pinya a daus i eixugar-la amb un paper absorbent. Sucar els daus a la tempura i fregir-los amb oli ben calent.
Presentació: reservar la llet de coco a la nevera, dins una gerra de presentació. Al moment de servir, col·locar a cada plat el crocant, la tempura i espolsar amb el curri. Servir la sopa a taula.

Bon profit!

Comparteix

37 comentaris a “Sopa de coco amb tempura de pinya i crocant de pa”

  1. Què be que us ho passeu i quina enveja que em feu, el coco com he dit en altres ocasions no és del meu gust, però són unes bones postres.
    Felicitats a la Mireia des d’aquí
    Ester

  2. Aquestes postres són de festa major!! em va saber greu no poder venir… sort que entre totes podem veure i tenir les receptes! gràcies! no sabia que la Mireia ja tenia la parelleta! tant ella com el seu Churri han d’estar ben cofois!
    Bon cap de setmana!

  3. Hola Gemma!
    He vingut volant a veure com havia quedat la sopa, i com no, perfecta! Estic amb tu que només la pots preparar si tens pocs convidats.
    Gràcies pel teu enllaç, i moltíssimes gràcies per organitzar aquests tallers!
    pt!

  4. Me encanta la receta de hoy. Además de tener un aspecto inmejorable y más que apetecible, la presentación la hace más bonita y tentadora. Enhorabuena por cocinar como lo haces y por compartirlo.

    Besos.

  5. ep, no sabia que la mireia estava embarassada! felicitats per la parelleta, doncs, i a tu gemma, com sempre, per organitzar els cursos i fer-nos arribar el contingut. amb el teu enllaç, he conegut un nou bloc del vallès oriental, el de la mercè, a veure si arribem al nivell de l’altre vallès 😉

  6. este mes no pude asistir al taller y asi gracias a vosotras a ti la Eva y la Merce tendre las recetas y sera como si hubiera asistido.Te ha quenado genial el plato.Me lo llevo.
    Petons i bon finde
    miquel

  7. Ha sido un placer celebrar estas III Jornadas de Santa Rita en Club Social de Caprabo, asi como contar con Marta Julià, que ha llevado a cabo estas excelentes recetas con las harinas de Tempuras, Croquetas y Bechamel, el Crujiente de Pan Cracker, y la harina para Bizcochos y Magdalenas.
    Gracias a todos los asistentes y a los que no puedan ir, decirles que estamos preparando una grabación para colgarla en la web de Caprabo.
    Saluts, Pedro J. López / info@santaritaharinas.com

  8. Bona nit Gemma
    Quina sopeta mes bona!La pinya m’encanta,i així rebossaeta deu ser com els Bunyols.
    La presentació t’ha quedat de lo mes fina i senzilla.
    Felicitats a Mireia per la parelleta.
    Besets

  9. Bona nit Gemma,
    Quina recepta més original i amb una presentació que crida molt l’atenció. A mi m’encanta el coco i fa un parell d’anys vaig estar a Tailàndia i el cuinen tant en plats salats com dolços i és una meravella el que fan. Aquestes postres són de 10! Me l’apunto per que segur que les faig. Petons i gràcies per posar les receptes!

  10. Carmes, són unes postres ben originals, amb sabors un xic orientals i exòtics. Però boníssim!

    Sònia, a veure si algun dia pots venir a una de les classes, seria genial!

    Ester i Mònica, si nou us agrada el coco, podeu servir la tempura sobre una crema anglesa, així us estalvieu el coco i també quedarà molt bo 😉

    Marta, Albota i Ara, us animo a que ho proveu. La tempura a les postres no és gaire habitual, oi? De veritat que el cruixent de fora amb la pinya de dins queda molt bo 😉

    Teresa, ja veus que et vas perdre una bona classe… però entre tots ja hem posat totes les receptes, je je je… I la Mireia està super contenta! 🙂

    Vermells, us trobem a faltar! Que fa molt temps que no veniu a cap classe… A veure si de cara l’any que ve us podeu combinar els horaris amb la feina, eh? 😉

    Eva, les croquetes t’han quedat fantàstiques! I molt bona idea canviar els bolets per les gambes… segur que han quedat encara més gustoses 😉

  11. Silvia, es una receta original y vistosa, para sorprender a los invitados. Aunque hay que preparar la tempura al momento, es perfecto para un dia con pocos comensales y que quieras quedar bien 😉

    Manel, de veritat que no sabies que la Mireia estava embarassada???? Ostres, no estàs al cas de les qüestions del cor, eh? Je je je… doncs sí, i ja ha tingut els nens, una parelleta preciosa!

    Miquel, et vam posar falta 🙂 Val la pena fer les tres receptes, totes són fàcils i molt bones!

    Ribereña, la combinació de coco i pinya és un clàssic que no falla mai, oi? Només li falta un rajolí de rom, je je je…

    Eva, tampoc ho sabies??? Doncs sí… per això ja fa temps que la Mireia no fa les classes del Caprabo. Però espero que ben aviat les pugui tornar a fer 😉

    Cristina, ja veus que et vas perdre una bona classe… però ja hem posat totes les receptes 😉 A la propera no pots faltar, eh? 😉

    Deana, this is a great dessert… and little exotic too. Merry Christmas!

    Pedro, no coneixia gens les farines Santa Rita, tot i que n’havia sentit a parlar molt bé. I francament, ara que ja les he fet servir, he quedat encantada! L’arrebossat amb el pa craker queda super cruixent, les croquetes tenen una textura perfecta i les magdalenes pugen super bé… Felictats per la feina ben feta que feu!

    Mesilda, són com uns bunyols, però amb una arrebossat tan fi que no queden gens oliosos… i amb la pinya sucosa a dins són deliciosos!

    Anna, quins pastissos? La sopa és molt original, t’aconsello que la provis 😉

    Gemma, si no t’agrada el coco pots posar-hi una crema anglesa, quedarà igual de bo. I ja veus que et vas perdre una bona classe, eh? 😉

  12. Gemma, ja he vist les croquetes al bloc de l’Eva, i ja li he dit que m’ha agradat molt el fet de fer-les de formes diferents. A mi no m’agrada massa el coco, be, no gens jejej, però tens raó que es pot fer amb una crema anglesa. A part d’això, el que més m’ha agradat és la idea de la pinya. Quina sort poder fer aquests tallers i aprendre tantes coses interessants, però no em puc queixar, que després ho aprenc de vosltres :-)) moltes gràcies per compartir-ho sempre!

    Per cert, vaig a casa dels pares aquesta setmana, i com que no sé com aniré de temps, et voldria desitjar molt bones festes i que passeu un dia de Nadal ben maco 🙂

    ens veiem a la tornada, guapíssima 😉

  13. M’hauré de mirar aquests cursos de caprabo perquè sempre feu coses fantàstiques. La recepta que portes avui la trobo molt original, d’aquelles que deixen els convidats bocabadats. A part sembla força lleugera, no? Prenc nota!! 🙂 Petonets!!

  14. Avui he fet les magdalenes d’olivada!, aquest postre o entrant és realment xocant, i ha de ser curiós el contrast de textures i gustos. La llet de coco és veritablement bona i combinada amb la pinya ja sabem que funciona,oi?.T’ha quedat una presentació 10!A reveure i gràcies per facilitar-nos un cop més, aquestes classes.

  15. Felicitats per la Mireia!
    Felicitat per a tu Gemma! per ser com ets, per la feina que fas.
    Aquesta combinació de coco i pinya ha d’estar de “muerte súbita”, un postre molt adient i bo,i refrescant per aquestes dates que s’acosten…
    Molt bones festes! i petons

  16. Quina recepta més original!!! A veure si m’anime a fer-la. Per cert, com que no tinc l’e-mail de la Carbó, li faràs arribar dues besades d’enhorabona de part meua? Gràcies

  17. una classe molt ben aprofitada .. aquestes postres són magnífiques per a uns dies de menjars com els que s’acosten … així és que vaig a veure els blocs que dius…. per a veure ràpid la resta de propostes..també pinten fantàstiques…
    Un abraçada

  18. Un postre perfecte Gemma. La combinació coco-pinya és sino la que més m’agrada una de les tres o quatre favorites. I amb aquest joc de textures de liquid a crocant és fantàstic!

    Si no fos que ja haviem decidit el postre, hagués estat la meva proposta per al dinar familiar de Nadal 🙂

  19. Enhorabona a la Mireia. A mi també em va agradar la classe de la Marta. Jo no he provat de fer aquests postres perquè la tempura s’ha de fer a última hora i prefereixo deixar els postres fets en antelació.L’hauré de fer per berenar. Bones vacances , que aquest trimestre ha estat molt llarg!! Un petó

  20. Mercè, són ben originals, entre els ingredients mig orientals i la tempura… ben diferents dels clàssics torrons, oi? 🙂

    Maduixa, les croquetes també les van fer en forma d’estrella, així encara van quedar més nadalenques 🙂
    Bon Nadal tu també, que passis unes bones festes!

    Alba, a veures si algun dia t’animes i també t’apuntes a les classes del Caprabo i del Bonpreu, que ja veus que són molt interessants 😉

    Mercè, jo també he provat les magdalenes! Queden boníssimes, oi? I també n’he fet de formatge, aprofitant els consells que ens van donar… amb formatge blau han quedat super gustoses!

    Margada, ja sabem que la combinació de coco i pinya té l’èxit assegurat, oi? Queden unes postres molt vistoses 😉

    Carem i Francesc, ara per festes aprofitaré per anar a fer una visita a la Mireia i ja els comunicaré felicitacions de part de tota la colla. Moltes gràcies!

    Alfons, tu que ets el rei dels aperitius i les presentacions en miniatura, estic segura que tant les magdalenes com les croquetes t’encantaran, je je je…

    Starbase, queda una combinció de textures i sabors increïble! Tot i que com a postres per molta gent no és gaire pràctic, ja que la tempura s’ha de fer al moment…

    Mercè, precisament aquest és l’inconvenient d’aquesta recepta. És ideal per quan ets 4 com a molt, si ets més colla no trobo pràcitc haver de fer la tempura tant al final. A mi també m’agrada deixar les postres fetes amb antelació 😉

    Elvira, bon Nadal tu també, que passis molt bones festes!

Respon a Pedro J. López Cancel·la les respostes

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *