Pastís cruixent de xocolata amb sopa de pinya

Data
19 de març de 2011
Creat per

Dijous passat la colla de blocaires vam assistir al monogràfic de xocolata al Club Social Caprabo, on ens van ensenyar a fer aquest original pastís de xocolata amb pasta fil·lo:

Des del mes de desembre esperàvem el monogràfic amb molt il·lusió, ja que tots sabem que la xocolata és un ingredient que provoca passions i crea addicció. I no ens va decebre gens!

La Lourdes ens va preparar tres receptes molt senzilles de fer a casa: una piràmide de tres xocolates, que consistia en tres capes de mousse de xocolata negra, xocolata amb llet i xocolata blanca que ben col·locades feien molt de goig; unes senzillíssimes trufes de cafè i espècies, amb una fórmula molt aromàtica gràcies a la barreja d’espècies de clau, canyella i nou moscada; i finalment, aquest original pastís recobert amb una capa cruixent de pasta fil·lo i acompanyat d’una salsa de pinya.

Durant la classe, la Lourdes ens va donar molts consells per facilitar-nos les coses a casa, simplificant al màxim tots els passos de cada recepta. Per exemple, va cuinar el pastís al microones, una opció molt més còmode i ràpida que la tradicional al forn. O també ens va explicar com utilitzar el congelador per agilitzar la preparació de les capes de mousse. Al final de la classe tots vam marxar amb un missatge ben après: no hem de tenir por a l’hora d’elaborar a casa postres amb xocolata!

El pastís ens ha encantat: és un brownie boníssim que sorprèn per la textura cruixent de l’exterior i la suavitat de l’interior, mentre que la salseta de pinya l’alleugereix i li dóna el punt d’humitat que necessita el pastís. Menjat una mica tebi, resulten unes postres delicioses i un pèl contundents, ideals per un àpat d’amanida lleugera que ens porti directament a les postres. Sensacional!

Aquí teniu la recepta:

Ingredients:

• 75g de xocolata de postres
• 15 ametlles garapinyades
• 150g de sucre
• 50g de farina
• 4 ous
• 150g de mantega
• 80g de nous
• 2 fulles de pasta fil·lo
• Una llauna de pinya amb el suc

Preparació:

Reservar 25g de mantega. Deixar la mantega restant fora de la nevera.
Fondre la xocolata al microones vigilant que no es cremi. Afegir la mantega pomada i barrejar bé fins que quedi homogeni.
A part, batre els ous amb el sucre fins que blanquegin. Incorporar la xocolata i barrejar.
Incorporar la farina i les nous trossejades i barrejar.
Abocar-ho dins un motlle de silicona i coure-ho al microones 3 minuts a màxima potència. Comprovar la cocció i coure’l un minut més si cal.
Picar les ametlles garapinyades amb una picadora i barrejar-les amb la mantega reservada fosa.
Pintar les dues fulles de pasta fil·lo amb la barreja de mantega i col·locar-les una sobre l’altre en forma de creu. Donar-los la volta de manera que la part untada quedi a la part de sota.
Col·locar el pastís al mig i tapar-lo amb la pasta fil·lo com si fos un farcell.
Coure’l al forn uns 10 minuts a 200º fins que sigui daurat. Desemmotllar i reservar.
A part, triturar la pinya amb el suc fins que quedi una salsa sense fils. Servir el pastís tebi amb la sopa de pinya en una gerra a part.

Bon profit!

Comparteix

67 comentaris a “Pastís cruixent de xocolata amb sopa de pinya”

  1. M’encanten les tres propostes!!!
    Fa temps que cercava la pasta fil.lo i no la trobava per enlloc, fins que la vaig descobrir a un petit supermercat…m’hi he tornat addicta!! Així que ja t’imagines quin serà el meu pròxim repte amb aquesta pasta, oi? 😉
    Bon cap de setmana!

  2. Quina meravella, els tres pastissos! El xocolate em perd; ara mateix acabem de fer un desdejuni faller: xocolate amb bunyols de carabassa. No sé si podré dinar, tan atipada com estic! La recepta que ens proposes, per quan se’m passe l’enfit. Gràcies, artista!

  3. Ja veig que us ho vaig passar molt bé i que vau aprendre molt…per la feina no vaig poder assistir-hi. Aquestes postres amb pasta fil.lo són irresistibles…almenys per a mi que tot el que faci crec, crec…em para boja.

  4. Que belleza de postre ..y esa combinacion del chocolate con la piña ..tiene que resultar fantastico ..las fotos increibles de bonitas ,es interesantisimo poder acudir a esta clase de cursos ..se aprende muchisimo ….baaaMARIMI

  5. uauu quina combinació més encertada de xocolata amb pinya! no ho he provat mai però m’ha agradat. M’ha fet gràcia lo de l’amanida lleugera que et porta directament a les postres, anem per feina eh? jajajaja amb unes postres així no m’estranya!! 😉

  6. hahahaha… tu no en tenies pas, de por de fer postres de xocolata a casa, oi? em sembla molt bona idea aquesta de posar el pastís dins d’un farcellet de pasta filo, jo només els he farcit de coses salades, però amb dolç també ha de quedar molt bé.

  7. Quina llàstima no haver pogut anar a aquesta classe… La teva versió del “pastís” és un petit tresor. Aquestes porcions individuals són una gran idea! queden tan ben presentades que son una temptació per a qualsevol!Una abraçada Gemma!

  8. Quan he llegit que es podia fer al microones he pensat que fins i tot la pasta filo s’hi podia coure! Llàstima perquè al pis de barcelona no hi tenim un forn disponible!! I amb lo pràctic que seria…! és per això que sempre busco receptes de postres amb microones o senzillamnet que no necessitin calor per ser preparades! De totes maneres té molt bona pinta, provaré de fer només la part de xocolata amb la salsa de pinya!

  9. Anirac, doncs ja veus que la pasta fil·lo no té cap secret! És molt versàtil, a mi m’encanta, tan per dolços com per salats. Per mi, molt més bona que la pasta de full.

    Ester, jo he començat per aquest pastís perquè em va semblar el més original de tots. Les trufes i la piràmide ja n’he fet de semblants 😉

    Reme, el proper cop t’has d’apuntar amb tota la colla de blocaires, eh? 😉
    I ja has provat de fer alguna de les receptes?

    Crisitna, et vam trobar a faltar, però el primer és el primer… jo també em vagi perdre la classe del mes passat, no sempre es pot fer tot, oi?

    El taller de cuina, és ben bé el què tu dius, el contrast de les dues textures és el que fa sorprenent aquest pastís, a nosaltres ens va encantar!

    Paula, és veritat que a vegades la pasta fil·lo costa de trobar… Sobretot si la busques fresca, que a mi m’agrada més. Però congelada al Corte Inglés o al Bonpreu en trobes gairebé sempre 😉

    Irene, la pasta fil·lo té tantes possibilitats que no pararia de fer receptes noves amb ella… Aquesta mateixa és una bona recepta, la pots copiar avui mateix!

    Queti, quin esmorzar més contundent, je je je… He fet algun cop els bunyols de carbassa amb recepta valenciana i són boníssims. Però sucats amb xocolata desfeta encara han de ser més bons! Tens raó que la xocolata ens perd, je je je…

    CristinaT, et vam trobar a faltar… quina llàstima perquè et vas perdre una bona classe. A mi també m’encanta la pasta fil·lo perquè queda tan cruixent que és un vici de menjar!

    Garlutti, la combinación de chocolate y piña es todo un clásico que tiene el éxito asegurado, ¿verdad? Estas clases son geniales, aprendres muchas ideas tan ricas como esta 😉

    Núria i Ana, teniu raó que queda molt bo! I és ben bé un pastís sopresa, perquè ningú s’imagina que a dins del farcell hi ha un brownie amagat, je je je…

    Dolça, doncs amb la classe de dijous va quedar demostrat que no hem de tenir por, que vigilant quatre consells segur que ens queden bones les postres amb xocolata. Bàsicament, cal vigilar no cremar-la quan la fonem al microones 😉

    Glòria, totes tres receptes ens van agradar molt, així que segurament les acabarem fent totes tres, je je je…

  10. Maduixa, de tant en tant fer un àpat lleuger amb unes bones postres està molt bé, oi? Je je je… un dia és un dia 😉

    La cuina de l’Eri, això que dius encara és millor, je je je… Passem de l’enciam i anem directament a la xocolata! 🙂

    Marylou, et vas perdre una bona classe… Et vam trobar a faltar! Estic segura que entre tots ben aviat soritiran les altres receptes 😉

    Zeditas, el chocolate y la piña son una pareja genial, combinan a la perfección. Fue una clase muy interesante, todas tres recetas son fáciles y muy resultonas!

    Ribereña, això és el què m’agrada d’aquesta recepta, la combinació de textures cruixent de la pasta, suau del brownie i humida de la salsa queda sensacional!

    Manel, je je je… tens raó que jo ja he superat la por a la xocolata, però la veritat és que em va semblar igualment molt interessant. Com tu dius, per exemple, no se m’hauria acudit mai farcir la pasta fil·lo amb un brownie, però el resultat és sensacional! En salat també m’agrada molt la pasta fil·lo, trobo que per aperitius i entrants dóna molt de joc 😉

    Silvia, de veritat no has fet mai res amb pasta fil·lo??? Doncs ja veus que per aquí som uns quants fanàtics de la pasta fil·lo, je je je… Ja pots anar-ne a comprar demà mateix i provar de fer aquest pastís! 😉

    Joan, addictiu sobretot pels xocoaddictes 😉

    Mercè, ja saps que m’agraden les postres presentades en format individual, trobo que queden molt més boniques, oi? Encara que portin una mica més de feina, penso que val la pena. A més, després t’estalvies problemes a l’hora de servir-les, que tallar la pasta fil·lo és força complicat 😉

    Glòria, aquest cop us vam trobar a faltar a molts dels que no falleu mai… I la classe va ser molt interessant! Segur que entre tots ben aviat farem les altres tres receptes, je je je….

    Silvia, tienes guardado uno para ti que lleva tu nombre 😉

    M àngels, el brownie flam queda boníssim i és molt sorprenent el canvi que fan les capes, oi? Però no deixis de fer aquest amb la pasta fil·lo, que segur que us agradarà molt!

    Betflorensa, ostres no… la pasta fil·o sí que necessita el forn, seria impossible que quedés cruixent al microones 🙁
    Jo no podria cuinar sense forn… com ho fas? Ha de ser molt complicat trobar receptes de pastissos sense forn… Però prova la primera part de la recepta, el brownie sol ja queda boníssim!

    Anna, t’animo a que la provis, ja veus que no és gens difícil. I el resultat… sensacional!

    Anna, precisament és la combinació de texutres i de gustos és el què fa tan especial aquesta recepta. A casa ens ha encantat!

    Maria DOlores, de vici total, je je je…

  11. Gemma fue una clase muy buena y siempre se aprende algo.Me gusta tu pastis cruixent amb sopa de pinya y con la pasta filo genial.Yo tengo en pendientes y caera seguro, tiempo al tiempo
    bona setmana
    peto
    miquel

  12. Unes postres fantàstiques. Ideal per a xocoadictes 😛
    La teva proposta és deliciosa. M’encanta aquesta textura convinant el cruixent de la pasta fil·lo i la suavitat de la xocolata. T’ha quedat de fàbula.
    Petons.
    Belén

  13. Ese monográfico sobre el chocolate tuvo que esta estupendo, a la vista de este maravilloso postre que nos has preparado, y que tiene que estar realmente delicioso.

    Tomamos nota e intentaremos adaptarlo.

    Besotes y ¡Feliz Primavera!

    Ana y Víctor.

  14. M’encanta la idea de fer-ho al microones tan poc temps, encara que després hi hagi 10 minutets de forn. Tinc una pasta fil·lo que em reball pel congelador i em sembla que ja sé com li donaré sortida. Fins aviat!

  15. Oh!! Quina classe Gemma!!! Ideal pels xocoaddictes, eh! 😉 I aquest pastís cruixent t’ha quedat genial! I molt ben pensat fer-ho en format individual, perquè tallar la pasta filo destrossaria el tall completament.
    Petons!

  16. El chocolate me apasiona. Cualquier postre que etenga chocolate me tienta a probarlo. Me gustó mucho la idea de especiar las trufas, un toque muy especial. Gracias por comparitr.
    Cariños

  17. Últimament vaig tard a tot arreu, però per sort no m’he perdut aquesta entrada! Amb el que m’agrada la xocolata!! realment les textures han de ser espectaculars!!

    Molts petonets!!

  18. Quina pensada més bona! barrejar la pasta i la crema, això no se m’hagués ocurregut mai, més aviat hagués pensat que en tot plegat n’hauria sortit un bon bunyol!
    M’anoto la recepta!

  19. Ei, quina pinta!
    Em recorda una mica a una mena de bunyols que vas fer amb pasta filo també farcits de xocolata, oi? Ara, aquest amb el contrast de la pinya també ha de ser molt interessant…

    En saps tant, Gemma… 🙂

  20. Ho he buscat per tot arreu i no trobo ametlles garapinyades enlloc, em podries ajudar? o puc utilitzar alguna altra cosa en substitució? Moltes gràcies, fa temps que segueixo el teu bloc i ara és quan començo a tenir temps lliure per fer receptes i anar a tallers (vaig al de creps però ja m’havia apuntat a una altra data, a veure si coincidim un altre dia. Per cert, has vist que els dies 3, 10 o 17 de juny fan un taller de postres d’estiu?). Una abraçada!

  21. Carol, les ametlles torrades són fàcils de trobar… Però també hi pots posar el crocant d’ametlla que venen als súpers de la marca Vahiné.
    Sí, ja he reservat places pel taller de postres d’estiu, je je je… ens han reservat el divendres 3 de juny 😉

Respon a Laia Cancel·la les respostes

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *