Bunyols de crema

Data
23 de març de 2011
Creat per

Tots sabem que per quaresma és tradicional menjar bunyols, sobretot els dimecres i els divendres. A Sabadell ja fa dies que els aparadors de les pastisseries en van ben plens…

A casa és una tradició que complim puntualment cada any, tot i que a mi personalment els dolços fregits no m’entusiasmen. Però els bunyols són una excepció, je je je…

Normalment faig els clàssics bunyols de vent amb matafaluga, però aquest any he volgut provar una versió una mica diferent: incorporar crema pastissera a la pasta choux abans de fregir-los, una recepta que ja fa temps que tenia ganes de provar.

El resultat ens ha agradat moltíssim, queden uns bunyols més cremosos i llaminers, que tot sols ja són prou dolços i no cal farcir. M’ha sorprès que, tot i portar la crema, també s’inflen molt i queden força buits de dins, de manera que alguns els he farcit amb més crema pastissera que m’havia sobrat. Aquests sí que són un vici de veritat!

Aquí teniu la recepta:

Pasta choux

Ingredients:

• 125ml d’aigua
• 75g de farina
• 60g de mantega
• 3 ous petits
• sal

Preparació:

Posar l’aigua i la mantega en un cassó al foc, amb un pessic de sal. Quan l’aigua bulli i tota la mantega s’hagi fos, afegir d’un sol cop tota la farina tamisada i deixar coure, sense parar de remenar, fins que aquesta massa es separi de les parets del cassó. Fora del foc afegir un ou i remenar fins que quedi homogeni. Així, fins a afegir-hi els tres ous.
Reservar.

Crema pastissera

Ingredients:

• 1/2l de llet
• 4 rovells d’ou
• 100g de sucre
• 40g de maizena
• canyella
• pell de llimona

Preparació:

Dissoldre la maizena en un rajolí de llet freda.
En un cassó al foc, posar la resta de la llet amb el sucre, la canyella i la pell de llimona. Quan arrenqui el bull, treure del foc i deixar refredar una mica.
A part, barrejar els rovells amb la maizena. Afegir la llet ja temperada, barrejar i colar. Tornar a posar la crema al foc, remenant sense parar. A la que arrenqui a bullir, treure del foc i deixar refredar.
Reservar.

Bunyols de crema

Ingredients:

• 300g de pasta choux
• 100g de crema pastissera
• sucre
• anís
• oli de girasol o d’oliva suau

Preparació:

Barrejar la pasta choux amb la crema pastisseria. Omplir una màniga pastissera i abocar petites porcions de massa en l’oli calent. Quan estiguin daurats treure’ls del foc i deixar-los sobre paper absorbent. Encara calents, mullar-los amb una mica d’anís i arrebossar-los amb sucre.
Opcionalment es poden farcir amb més crema pastissera.

Bon profit!

Comparteix

68 comentaris a “Bunyols de crema”

  1. La meva mare fa uns bunyols similar, pero a diferència dels teus, primer els fregeix i després els farceix. Així cap més crema, jeje 🙂 Jo tampoc sóc massa de masses fregides, però no diria que no a aquests bunyols, han d’estar boníssims!

  2. Uns bunyols fantàstics amb eixa crema pastissera tan abellidora. No m’estranya gens que triomfaren a ta casa. Me’n menjaria un bon grapat! Salutacions

  3. Vaja si són un vici, els he de probar de fer, i sobretot aquests, amb doble de crema jaja, però veig que has barrejat la pasta choux amb la crema pastissera, un cop fregits queda la crema separada de la pasta?? em sembla curiós. Ho he de probar!! petons

  4. Aquests bunyols són un preavís de que la setmana santa s’acosta eh, quan les pastisseries en començen a vendre jo ja tremolo perquè no me’n cansaria mai de menjar-ne!
    T’han sortit molt macos, em veig incapaç de fer-los semblants.
    Petons! 😉

  5. Hola Gemma, t’han quedat fantàstics com sempre, encara me’n recordo d’una visita de pares i mares a l’Institut que crec els hi vàreu fer aquets bunyols i ja vaig pensar , mmmmmmmmhhh que bons , els he de fer i ara em dono compte que encara no ho he fet. Una abraçada

  6. Ostres Gemma, t’han quedat espectaculars. Semblen de pastisseria o millor dit tenen millor aspecte que els de moltes pastisseries. Ets un crack!!! Si no ho he entes malament barreges la pasta dels bunyols amb la crema?

    Una abraçada.

  7. Bona nit Gemma
    Per ací no tenim costum de fer-los amb crema,i mira que tinc ganes de provar-los,estic segura de què m’agradaran.Però sempre que faig bunyols acabe fent-los de carabassa.
    Besets

  8. Apa, que bons! quina bona idea això de barrejar la crema amb la pasta! Quan feia 3r d’eso la mare d’una amiga meva em va ensenyar a fer pasta choux i des de llavors que sovint preparava tortell o lioneses. Una vegada vaig provar de fer bunyols però recordo que va ser un desastre, fa tan temps que no sé què deuria fer malament! Ara fa molt temps que no faig aquesta pasta, potser va sent hora de tornar-la a recuperar! ja que els bunyols… m’encanten!! 🙂

  9. Mira que sóc poc de crema, però aquests bunyols són un vici!, agafaria els tres de la fotografía sense contemplacions! Una abraçada

  10. Irene, com els fa te mare és com sempre els faig jo, però aquest cop he volgut provar aquesta variant… també queden molt bons 😉

    Francesc i Sònia, són uns bunyols de vici total, no en pots menjar només un… vas picant picant fins acabar-te tota la safata!

    Ester, jo també els farceixo al final, però provar aquesta versió, ja veuràs com també t’agraden 😉

    Roser, jo també estava intrigada per com quedarien i la crema no es separa gens de la pasta, al contrari, queda tot més melós i dolç… si els proves ja m’ho diràs 😉

    Helena, són molt fàcils de fer, estic segura que et quedaran fantàstics! I al preu que van a les pastisseries, val la pena fer-los a casa 😉

    Sandra, no m’agraden gens els dolço fregits. No he fet mai torrades de Santa Teresa per culpa d’això… però amb els bunyols sempre faig una excepeció, je je je…

    Cris i Ribereña, són una versió de bunyols de vent molt més llaminera, je je je… i amb doble ració de crema!

    Carme i Mima, són un vici total, és impossible ressitir-se a la temptació, je je je…

    Judith, la recepta és molt fàcil, prova’ls que segurt que et queden bé! I al preu que van , val la pena fer-los a casa 😉

    CrisintaT, i de tres en tres! Que vagi molt bé el viatge a Còrdova, segur que disfrutareu moltíssim!!!!

    Xisca, ostres, quina memòria que tens… és veritat que l’any passat vam fer bunyols! Aquest any els vam preparar mini brownies i mini magalenes de pastanaga. Llàstima que no en vaig fer fotos i no vaig fer post… 🙁

    Mònica, queden boníssims!

    Núria, jo també estava intrigada pel resultat de barrejar la crema amb la pasta choux. I la veritat és que queden molt be, si vols no cal farcir-los i t’estalvies molta feina 😉

  11. Eva, doncs farcits de crema queden de vici total!!!!!!!!!!!

    Starbase, totalment d’acord, els preus de les pastisseries són abusius! I mira que la matèria primera és ben barata, eh? I no són gens complicats de fer, de manera que val la pena fer-los a casa 😉

    Maria Jose i el Taller de cuina, els bunyols de vent són un dóna’m dóna’m de no parar… el millor dolç de la quaresma, seguríssim!

    Queti, els bunyols de carbassa també són molt bons, n’he fet algun cop. Però aquests de vent són molt més fàcils de fer ja que no cal deixar reposar la massa ni porten llevat fresc 😉

    Mercè, aquesta versió amb la crema barrejada queda molt bé. I clar si a sobre van farcits… llavors ja són de vici total, je je je…

    Joan, ho has entès bé, això és el que volia provar d’aquesta recepta tan diferent… normalment els faig amb la pasta choux i després els farceixo, però així també ens han agradat molt 😉

    Josep, m’encanta la quaresma només per això, per passejar pels carrers i veure les pastisseries ben carregades de bunyols, je je je…

    Mesilda, els bunyols de carbassa també m’agraden molt! Però prova aquests de crema, que són més fàcils de fer i també queden molt bons 😉

    Bet, si la pasta choux per fer tortells et queda bé, segur que els bunyols també! Només els has de fregir i prou, amb una mica de paciència et quedaran fantàstics 😉

    Silvia, els has d’arrebossar quan encara són calents, és el secret 😉 A més, jo els ruixo amb una mica d’anís (amb un pulveritzador) i amb la humitat el sucre encara s’enganxa millor.

    Sión i Mercè, amb el doble de crema encara són més llaminers, je je je…

    Mariàngels, els brunyols vols dir els de l’Empordà, oi? Jo no els faig mai perquè porten molta més feina…

    Nieves, rellenos son mucho más ricos, para golosos de verdad, je je je…

    Pollet, de vici total! 😉

  12. Gemma, i jo també fa dies que veig els aparadors de Sabadell plens però m’estic esperant a fer-ne perquè com dius són de vici! Molt curiosa la manera de fer-los que expliques incorporant la crema abans de fregir-los. La veritat és que han quedat deliciosos, ho haurem de provar!

    Molts petonets!! 🙂

  13. A mi m’encanten tota mena de bunyols, però aquests de pasta choux, són tan lleugers… Aquest any ja els he fet 3 vegades. La propera els faré segons la teva recepta, que això de barrejar la pasta choux amb la crema no ho cabia, i han de quedar encara més suaus!!!

  14. Ja ho pots ben dir que son un vici!!!!!!!!!!!! M’agraden taaaaant!!! No pararia de menjar-ne!!! jejeje! Els que incorporen crema a dins de la massa són boníssims..i si a sobre els farceixes…pecat mortal! 😉
    Petunets,
    Eva.

  15. això són bunyols doble crema, no ho havia sentit mai però em sembla una idea excel·lent.
    la veritat és que me’n recordava dels bunyols, perquè les pastisseries fa anys que procuro evitar-les: els dolços em fan molt més profit que a tu 🙁

  16. Fan una pinta irresistible! i mira que jo tampoc sóc de fregits… Per cert, no m’hagués imaginat mai que es barregeix la crema amb la pasta choux. I com a bona golafre que sóc, jo també em quedaria amb els farcits de crema!

  17. Tess, els bunyols de vent es fan amb la mateixa recepta de la pasta choux, sense afegir la crema pastissera. El procediment és idèntic, fas la pasta choux seguint la recepta i fregeixes els bunyols igual. Després els arrebosses de sucre i si vols, els pots farcir del que t’agradi més 😉
    Ja dic que jo sempre els havia fet amb només la pasta choux, que és la manera clàssica. Però aquest cop m’ha agradat provar aquesta variant que havia vist algun cop i tenia ganes de tastar 😉

  18. Jo sempre faig els bunyols tradicionals amb matafaluga, però tinc curiositat pels farcits de crema. Mai se m’hagués acudit de barrejar la pasta del bunyol amb la crema. Què curiós! Per farcir els bunyols m’imagino que es necessita una màniga pastissera amb “boquilla”. Fas un foradet i introdueixes la crema. No?
    Els teus bunyols fan una pinta tremenda!

    Petons!
    La Taula d’en Bernat

  19. Ohhhhhhhhhh quina pinta tenen aquest bunyols. Jo sempre en faig per cuaresma; però jo faig els que s’han de deicar llevar. Ara aquest algun diumenge els hi faré, ja ue amb el farcit de crema han de estar bonissimmmm¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡

  20. Que bons que són els bunyols i per quaresma com que entren millor. Jo els he fet agunes vegades peró aquests de crema encara m’he d’animar.

    Petons!
    Ana de: 5 sentidos en la cocina

  21. Hola Gemma, crec que t’has equivocat a la hora de posar les proporcions de la masa choux. Amb aquesta quantitat d’aigua (500ml) queda una espècie de beixamel estranya! jejeje He mirat l’altra recepta que vas publicar i amb la mateixa quantitat de farina i mantega poses 125 ml. d’aigua. http://www.lacuinadecasa.cat/2010/01/22/bunyols-de-vent-farcits-de-crema-pastissera/
    Una abraçada

    P.d. Estic fent la Sacher per 26. És l’aniversari del meu fill (5 anyets) però l’he “tunnejat” i l’he fet en forma de tren, ha quedat molt graciosa, demà la tastarem aviam què tal ha sortit… Per acompanyar el berenar també estic fent bunyolets! Moltes gràcies per el treball que fas!

  22. Anna, sí, agafo una màniga pastissera amb boquilla i els faig un foradet amb les tisores. Llavors hi fico la boquilla i els farceixo amb la crema 😉

    Sandra, MOLTES GRÀCIES!!! Tens raó, ara ja ho he arreglat… Mare meva, amb 500ml d’aigua deu quedar una pasteta líquida impossible de solucionar… Ostres, quin desastre, sort que m’has avisat 🙂
    Uau, la Sacher en forma de ten deu quedar espectacular!!!!! El teu fill recordarà aquesta festa d’aniversari durant molt temps 🙂 Felicitats a tots dos!

  23. aiii Gemma!!! què bons que son els bunyols de crema!!!!!!!! i els anys que fa que no en menjo… i què dius que els dolços fregits no t’agraden?? els donuts, el xurros i les xuixos no t’agraden?? jo ja sé que no t’agraden les coses massa dolces, però ja m’estranyaria!! :-))

    Un petonàs, guapíssima!

  24. Hola de nou! La Sacher en forma de tren ha sigut un auténtic exitàs. D E L I C I O S A! Gracies a la teva recepta! M’agradaria poder compartir amb tu una de les fotos del pastís però no sé on enviar-la…

  25. Ostres això de fer els bunyols amb la crema incorporada és genial. Trobo molt curiós que la crema no es vessi. Ay quines ganes m’han agafat de provar-los, aquesta idea m’ha agradat moltíssim, crec que no trigaré en fer-los.

    Una abraçada.

  26. No sabia que els bunyols es feien a partir d’una pasta choux. L’altre dia vaig publicar en el meu blog uns Eclairs au Chocolat fets a partir d’aquesta pasta. Crec que aquest cap de setmana intento els bunyols que tenen una pinta genial!

  27. estoy viendo ya varias recetas de buñuelos y voy a tener que hacerlos. Me gustan tantísimo!!! de crema, eso si. Estos han quedado fenomenal y voy a mirarme la receta al detalle para conocer todos los detalles.

  28. Gemma, aquest cap de setmana tinc els sogres i els pares a dinar i m’agradaria fer aquests bunyols, que fan tan bona pinta…em podries dir quants te’n van sortir amb aquestes quantitats?? per tenir-ne una idea. Gracies!

  29. GEMMA, QUIN VICI!!!!, AQUEST DISSABTE TINC UN SOPARET AQUI CASA I M’AGRADARIA FER ELS BUNYOLS PER POSTRES… NOMÉS Q NO TINDRÉ TEMPS PER FER-HO TOT, HE PENSAT SI POTSER LA CREMA PASTISSERA ES POT FER UN DIA ABANS I GUARDARLA A LA NEVERA????…. I UNA ALTRA COSA, NO M’HA QUEDAT CLAR AIXÒ DE LA BOQUILLA DE LA MÀNIGA PASTISSERA PEL FARCIT…

    COM SEMPRE HEM DEIXES SENSE PARAULES..!!!
    UNA ABRAÇADA 😉

  30. Roser, si fas els bunyols amb només la pasta choux (amb els 125ml d’aigua que indica la recepta), compta que et sortiran uns 30 bunyols, tot i que depèn de la mida que els facis, clar 😉
    Si els fas amb la barreja, ara mateix no ho sé perquè jo vaig fer la proporció que indica la recepta adaptant-la a la quantitat de pasta choux que tenia en aquell moment.

    Txell, pots fer la crema el dia abans i guardar-la a la nevera tapada a pell (amb el paper film tocant la crema per evitar que faci crosta).
    Per farcir els bunyols has de posar una boquilla a la màniga pastissera per tal que faci força i puguis introduir la crema a dins el bunyol 😉

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *