Crumble de gerds i roses

Data
29 de maig de 2011
Creat per

Tot i haver-me saltat el mes d’abril, avui us poso la recepta del maig de la revista CUINA, unes postres espectaculars d’aquelles que recordareu durant molt temps:

Ja sé que som a finals de maig, que encara tinc pendent la recepta de l’abril, i que ja ha sortit la revista del juny, però val la pena parar atenció a la proposta d’avui. La recepta és del xef Iker Erauzkin, que alguns dels blocaires recordareu del nostre taller a la Boqueria. L’Iker ha elaborat les receptes del reportatge sobre els gerds d’aquest mes de maig: unes trufes de xocolata blanca amb gerds, un carpaccio d’ànec caramel·litzat amb gerds i un caputxino de gerds amb tomàquet i oli completen aquest menú sensacional.

Dic que pareu atenció perquè és d’aquelles postres senzilles que us faran guanyar els Ohs! dels comensals: tant el contrast de temperatures, com el joc de textures, com la combinació de sabors és espectacular. A més, si no elaboreu les decoracions opcionals dels pètals de rosa candy o dels cristalls de rosa, és una recepta senzillíssima de fer: un crumble que cobreix uns gerds al forn, altre cop la senzillesa que resulta genialitat!

I un consell: feu el doble de crumble i guardeu-lo ben embolicat al congelador, us traurà d’un compromís quan tingueu convidats inesperats: agafeu qualsevol fruita que tingueu per casa, la talleu a trossets i la repartiu en motlles individuals; ratlleu el crumble congelat per sobre i cap al forn 15 minuts a 190º. En un tres i no res obtindreu unes postres de restaurant 😉

Aquí teniu la recepta:

Bon profit!

Comparteix

49 comentaris a “Crumble de gerds i roses”

 1. Boníssim, m’encanta!
  És genial poder tenir postres congelats per aquests dies inesperats en què en un moment necessites quedar bé!!!! ;P
  Moltes gràcies per seguir-nos instruïnt!!!
  Petonets!!!

 2. Veig que aquest crumble és força semblant al strussel que vam fer amb el Samuel de la Torre al taller de Sabores. És veritat que és fàcil de fer i es guarda molt bé, fins i tot en un pot hermètic fora de la nevera. Amb els gerds i els cristalls de rosa ha de quedar excel·lent!
  Per cert, Gemma, t’he enviat un mail sobre un altre assumpte. Ja em diràs alguna cosa…

  Petons!
  La Taula d’en Bernat

 3. Com que ningú no t’ho ha comentat, t’haig de dir que t’ha quedat una presentació fabulosa, clavada a la de la revista! 😉 Jo no m’acabo d’atrevir a fer els crumbles a casa… i encara menys a jugar amb les flors! A veure si algun dia m’hi animo 😀

  Molts petonets Gemma!
  Anna

 4. Una presentació de revista i un sabor segur que deliciós!. A mi m’agrada molt el crumble i a vegades me n’ha sobrat i l’he guardat en un pot de vidre i se m’ha conservat força bé.

 5. Ja t’han comentat el tema de la teva presentació, brutal. I això del crumble no ho he fet mai. No sembla complicat i pot ser original (per a mi segur, que ja dic que no l’he tastat mai 😛 ).

 6. Hola Gemma!

  L’altre dia vaig passar per Gispert i vaig comprar cobertura blanca per si feia les trufes, també proposades per l’Íker, però em preguntava on podria comprar gerds. Em pots dir on els has comprat tu? Ja que n’has utilitzat aprofito per preguntar-t’ho… 🙂

  Per cert, que subratllo la teva proposició de fer més crumble del que toca i guardar-ho: és boníssim!

  Petonets!!

 7. Gemma, l’has reproduït a la perfecció!!! I segur que amb els gerds i les roses era boníssim!
  I tota la raó, el crumble és genial per treure’t d’un compromís. 🙂
  Petons!

 8. Mai he probat cap crumble i sempre que els vec em dic que els faré…xo veient el teu tinc clar que això ha de caure JA!!! Quina pintaaaaaaaaaaaaaa!!!!
  Petunets,
  Eva.

 9. Gemma, de vegades veig que ets humana i tampoc no dónes l’abast a tanta nova i bona recepta com apareix. Aquesta, com moltes de les que proposes (sense els detalls difícils), a la llista de candidates per als propers aniversaris.
  Besets, dolça!

 10. Moltes gràcies pels vostres comentaris!
  Veig que sou molts que no heu tastat mai el crumble… com pot ser???? Ja hi esteu posant remei, que és de les coses més fàcils de fer, és impossible que no quedi bé! ës tan fàcil com fer una massa brisa casolana, amb l’avantatge que no s’ha d’estirar ni tallar per cobrir un motlle… al contrari, es pot congelar i ratllar directament a sobre del que vols que quedi cruixent ;

  M’apunto el consell que em doneu alguns de guardarr el crumble en un pot hermetic, m’imagino que us referiu al crumble un cop cuit, oi?

  Per cert, no us penseu pas que he perdonat la recepta de l’abril, no! Que no em salto cap recepta sense una bona excusa, je je je… quan la posi ja entendreu perquè he tardat tant a fer-la, el motiu justifica el retard 😉

  Sussana-kissumenja, els gerds els compro a la fruiteria, avui dia en pots trobar a tot arreu. Van en unes capsetes de plàstic transparent, ben protegits perquè no es facin malbé… deuen ser capsetes de 200g. Estic segura que a la majoria de fruiteries de Barcelona (fins i tot les que estan a dins de supers) en pots trobar. Faràs les trufes amb xocolata blanca i gerds? Ostres, segur que et quedaran boníssimes!

 11. Tomo nota de tu consejo de guardar un poco de crumble en el freezer, aunque tendré que camuflarlo porque conlo golosos que son no va a llegara a los invitados imprevistos. Un postre sencillo y excelente!
  Cariños

 12. Ai, que bons estan els crumbles! Just diumenge en vaig fer un de maduixes i ruibarb (es diu així en català????) amb gelat de vainilla i en vam quedar tots encantats! Segur que amb els gerds ha d’estar la mar de bo també. Ah, i m’encanta el consell de congelar el crumble! El proper cop que en faci, cap al congelador!

 13. Gemma, quina casualitat!! Durant el meu viatge a París vaig tastar un crumble de fruits vermells en una cocotte, impressionant! Ens va encantar i això que li faltava aquest gelat tan bo per sobre i els pètals de rosa!!
  M’apunto la recepta perquè com dius si congelem el crumble, en un moment podem fer un postre deliciós amb fruita de temporada!

  Molts petonets!

 14. FAN_TAS_TI_CA!!!

  No dubtis que la faré, ara mateix fare un copia i pega i la posaré a les pendents que de cap segur que se m’obida.

  Un aplaudiment, tant la recepta com la presentació són de película.

  Muas!

 15. Desde hace tiempo, ando detrás de probar el crumble, antes no me llamaba la atención, pero ya son muchos los allegados que me hablaron genial de ese postre.
  Apunto tu recetiña, que tiene una pinta fabulosa y además, sé que triunfo seguro

  Saludiños
  AH!! La mermelada de limón de abajo, ¿te he dicho que la encuentro espectacular?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *