Brownie de xocolata blanca amb gerds. Taller “Compro i Cuino amb en Pep Nogué”

Data
9 de març de 2012
Creat per

Dissabte vam assistir a una activitat molt interessant del nou Mercat de Manlleu, el taller “Compro i cuino amb en Pep Nogué”. Una de les receptes que vam aprendre va ser aquest sensacional brownie de xocolata blanca:

Un post del blog Cuinetes em va descobrir la pila d’activitats que organitza el Mercat de Manlleu: activitats infantils, maridatges, tastos, tallers de cuina, classes de nutrició… De seguida vam decidir apuntar-nos! El taller “Compro i Cuino” es fa un dissabte al mes i consisteix en acompanyar el xef a comprar els ingredients al Mercat gaudint dels seus consells sobre com triar els productes. Després, a l’Aula del Mercat, el xef cuina tres receptes amb els ingredients que s’han comprat.

Us deixo la llista interessantíssima d’activitats previstes a l’abril, que ja veieu que són molt diverses i per tots els gustos. Nosaltres ja ens hem apuntat al “Compro i cuino” de l’abril! 😉

En aquesta ocasió el cuiner era en Pep Nogué, a qui coneixem molt bé de les classes de cuina al Bonpreu. Com que ja comença el bon temps, la temàtica del taller va ser la cuina de primavera, incorporant els fruits vermells a totes tres receptes: una amanida de trufes de cabra amb llavors i vinagreta de gerds, un magret d’ànec amb salsa de cireres agredolça i un brownie de xocolata blanca amb maduixots.

Els que llegiu aquest blog ja sabeu com és en Pep: un excel·lent comunicador que sap transmetre al públic el seu entusiasme per la cuina i pels productes. A més, va demanar dos voluntaris per ajudar-lo i em va faltar temps per oferir-me, je je je… Així que vaig poder gaudir del taller des de primera línia, fent-li de pinxe amb tot el què demanava. Ja us podeu imaginar que a mi em va tocar la part del brownie 😉


Casualitats de la vida, aquesta recepta del brownie ja l’havia fet i la tinc posada al blog. En Pep Nogué la va escriure per la revista CUINA a la secció el petit xef, i jo la vaig fer amb la meva fillola Olga. Per tal de variar-la una mica, he canviat les maduixes pels gerds, ja que en Pep va comentar que quedaria bé amb qualsevol fruit vermell àcid que contrarestés la dolçor de la xocolata blanca. Cuit just al punt per tal de deixar-lo cremós, queda un brownie suau, melós i gens empalagós que s’empassa xuclant. Sensacional!

Aquí teniu la recepta:

Ingredients:

• 100g de rovells (4 o 5)
• 240g de cobertura de xocolata blanca
• 240g de mantega pomada
• 160g de clares (4 o 5)
• 140g de farina
• 500g de gerds

Preparació:

Barrejar els rovells amb la cobertura de xocolata fosa.
Muntar la mantega fins que quedi esponjosa i afegir-la als rovells delicadament.
Muntar les clares a punt de neu i incorporar-les amb suavitat a la barreja anterior.
Incorporar la farina tamisada.
Abocar una part de la massa dins un motlle encamisat. Repartir els gerds per sobre i abocar la resta de la massa.
Coure el brownie uns 20 minuts a 180º.
Desemmotllar i servir tebi.

Bon profit!

Comparteix

56 comentaris a “Brownie de xocolata blanca amb gerds. Taller “Compro i Cuino amb en Pep Nogué””

  1. Ostres Gemma m’encanta aquesta recepta! Amb xocolata blanca ja queda sensacional però és que els gerds els dóna un punt àcid i de primavera que no els hi treu ningú!
    Me l’enduc! 😉 petons i bon cap de setmana guapa

  2. què interessants les activitats del mercat! a veure si s’estenen a d’altres…
    els brownies m’agraden, però amb xocolata blanca i fruits vermells no els he tastat mai.

  3. Que bo!! i això que la xocolata blanca a seques no m’agrada (sempre la prefereixo bastant negra) però així amb el contrast dels gerds ha de ser boníssim. Serveix qualsevol xocolata blanca o ha de ser de cobertura? és que de vegades m’hi he fixat i com a xocolata de cobertura només en trobo de negra o em llet… On la puc trobar? gràcies!!

  4. Quina pintaaaaaaa…no m’estranya que l’hagis tornat a fer!!!!! Ja vec que has trobat activitats a fer mentre no fas escalada…no pares gemma!!!!
    Petunets,
    Eva.

  5. Ester, els gerds i la xocolata blanca són una clàssica combiació sensacional! I amb maduixes, cireres, nabius… també ha de quedar motl bé!

    Roser, a mi m’agraden tots dos brownies, el blanc i el negre! Aquest realment és molt fàcil de fer, no porta sucre i queda dolç al punt.

    Marina, el Mercat de Manlleu s’està movent moltíssim, has vist quantes activitats? I totes interessants i gratuïtes, per tots els gustos. Estan fent molt bona feina!

    Helena, el secret del brownie són els gerds, que dóna un punt àcid i cremós sencional. De vici total!

    Manel, fer de pinxo és molt millor que quedar-se simplement assegut veient com el xef cuina tot sol, je je je… Estar a primera línia és genial!

    Starbase, a veure si els Mercats de Sabadell prenen exemple del de Manlleu, perquè tenen una oferta d’activitats espectacular.

    Carme, el de maduixes ens va encantar, gens empalagós, fins i tot hauria admès una mica de sucre, oi?

    Eva i Gemma, val la pena fer aquest brownie, us el recomano! I a veure si la resta de Mercats prenen exemple del de Manlleu, oi?

  6. Ribereña, totes les opcions amb fruits vermells han de quedar igual de bones!

    Catieu, Dolores i Gemma, si el feu ja m’ho direu 😉

    Bet, la xocolata blanca ha de ser de cobertura, si no no fon bé: es crema o fa grumolls… Jo el compro al Mercat, hi ha una parada que en venen a granel.

    Nuria i Maria Dolores, el Mercat de Manlleu estan fent la feina molt ben feta!

    Eva, je je ej… quin remei, ara que no puc escalar tinc més temps per fer altres coses, s”ha de mirar pel cantó positiu 🙂

    Miquel, sensacional!

  7. L’altra vegada que el vas fer ja vaig quedar encantada amb aquest brownie, i és que la xocolata blanca m’agrada molt.
    Què bé t’ho passes ajudant el Pep!!! 😉
    Petons

  8. Quina bona pinta, Gemma! M’agrada això de canviar les maduixes per gerds, a més trobo que aquí en mengem pocs i està bé buscar una excusa per fer-ho 😉 I si a sobre tens l’Olga que et dóna un cop de mà… Genial, no? Un petonet

  9. Una idea sensacional los del el Mercat de Manlleu y la hoja de Abril muy interesante,a ver si esta iniciativa la hacen los demas mercados,me pilla lejos Manlleu.
    Estoy de acuerdo contigo hacer de pinche y al lado del Pep es siempre mejor que estar sentado.
    Este brownie esta sensacional y con la forma de tu molde mas bonito todavia.
    peto

  10. A mi hija le encanta el brownie y se lo preparo con cierta frecuencia, pero nunca lo hice con chocolate blanco, y seguro que con las frambuesas combina perfectamente, de modo que tomo buena nota porque tiene un aspecto de lo más tentador.

    Un besín.

  11. Hola Gemma , jo l’he fet aquest cap de setmana i ha volat això vol dir que estaba molt i molt bó, pero vaig fer un petit canvi perque no vaig trovar Gerds i vaig possar maduixes

  12. Dolça, ja recordo que el vas fer. Amb gerds també queda boníssim 😉

    Silvia, Gemma i Teresa, és sensacional, us animo a provar-lo!

    Carme, poder assistir al taller participant directament a la cuina és molt millor que estar simplement asseguda, je je je…

    Joaquima, doncs la xocolata blanca i els fruits vermells és una de les combinacions més clàssiques i més bones que hi ha!

    Bet, la xocolata blanca en tabletes que venen als supers és de molt mala qualitat, val la pena compar-la de cobertura en botigues especialitzades 😉

    Isabel, jo la compro a una parada del Mercat Central de Sabadell que la venen a granel. Tens raó que als super no n’hi ha i costa de trobar 🙁

    Belén, la textura és super cremosa, cal vigilar no caure’l massa al forn per tal que no quedi sec, que els brownies s’hande de ixar una mica humits de dins 😉

  13. Clara, els gerds encara són més àcids que les maduixes, de manera que el contrast encara ens va agradar més 😉

    Manlleu, ojalà la resta de mercats fessin el mateix, a Sabadell no fan res de res 🙁 Manlleu també em cau una mica lluny…

    Anna, perquè dius que no li escau el nom? És un brownie de xocolata blanca amb gerds… no?

    Elvira, va ser un dissabte el mató moooooooolt ben aprofitat, je je ej…

    ANABDN, el més sorprenent és que no queda gens dolç, ja que no porta gens de sucre, només la xocolata blanca.

    Nieves, si lo haces a tu hija le encantará, je je je… la combinación de chocolate blanco y frambuesas queda sensacional.

    Pilar, estic segura que ha triomfat, je je je… Amb maduixes queda igual de bo! 🙂

  14. Ostres, jo treballo a Manlleu i no en sabia res d’aquests tallers… M’apunto per el de mes d’Abril.
    Imagino que la cobertura de xocolata blanca la va comprar a alguna parada del mercat.

  15. Aquesta recepta la tinc a la llista de pendents des que la vas penjar l’altra vegada al blog!! M’encanta la combinació i quasi puc dir que m’agrada més amb gerds que amb maduixes, perquè els gerds són la meva perdició! Tot el que en porti m’agrada! A veure si ara que és época de fruits vermells m’animo i per fi la trec de la llista de pendents!!

  16. Entre Olot, Barcelona i Manlleu aquest nano no para!!!
    Molt bo el brownie! jo el vaig fer quan el va publicar al CUINA amb maduixes, però em vaig deixar la farina…. :S No et pensis, se’l van cruspir tot i el van trobar ben bo!!
    petonets

  17. Gemma, el mercat de Manlleu esta fent molt bona feina,oi? I sent de Vic et pots apuntar a les activitats entre setmmana… si t’apuntes al compro i cuino de l’abril ens coneixerem!

    Neus, ara que comença la temporsda de fruites vermelles, ja no tens excusa per no fer-lo i treure’l de la llista de pendents, je je je…

    El taller de cuina, sense farina imagino que et va quedar amb una textura semblant a un flam, oi? Encars més bo, jejeje… les receptes més bones sovint són gracies adespistes com aquest! En Pep no para sempre amunt i avall 😉

    Mesilda, com que no porta sucre no queda gens empalagós, estic segura que t’agradaria 🙂

    Cristina i Anaïs, és un brownie deliciós! I fer de pinxe va ser una passada, je je je…

  18. Hola Gemma!!!! M’encanten les teves receptes!! Ja fa un temps que vaig trobar el teu blog, em sembla que buscava receptes per fer la mona…Ara ja fa alguns anys que la faig a casa i que m’he animat a fer receptes i receptes, cada dia m’agrada més cuinar!!!! Fa uns dies em vaig decidir a obrir el meu propi blog, animada per les companyes de feina, que em demanaven sempre les receptes!!! Et convido a entrar-hi i passejar-t’hi ( no hi ha gaire cosa a veure encara…). Una de les darreres receptes és una adaptació (poc estètica comparat amb el teu…) de l’enreixat de xocolata, vaig fer referència al teu blog perquè la recepta la vaig treure d’aquí, suposo que això es pot fer…

    http://cuinaigaudeix.blogspot.com/

    Bé, felicitats per la teva feina, és genial!!!Fins aviat!!!!

  19. ÀNgels, moltes gràcies pel teu comentari, ara mateix vinc a fer-te una visita. Ja veuràs com tenir un blog porta molta feina però també és molt gratificant!!!!

    Joan, els del Mercat de Manlleu estant fent molt bona feina! ojalà a Sabadell fessin el mateix… 🙁
    Nosaltres ens hem apuntat al compro i cuino de l’abril, us animeu vosaltres???
    Has vist que els dimecres fan una activitat per aprendre anglès? 😉

  20. Cuina cinc, si cliques sobre la imatge amb les activitats, es farà més gran i les podràs llegir totes.
    El proper “Compro i cuino” és el dissabte 14 d’abril. T’apuntes? 🙂

  21. Gemma! Que bé que t’agradés el Compro i cuino!
    Gràcies per citar-me en el post! 😉
    Ja veig que tenies el Pol fent fotografies mentre feies de “pinche” jajaja! Llàstima de no haver pogut coincidir finalment… a veure si a la propera hi ha més sort!

    Molts petons!

  22. Nuni, clar que t’havia de citar, va ser gràcies a tu que vaig descobrir totes aquestes activitats!
    Nosaltres ens hem apuntat al taller del dissabte 14 d’abril, a veure si us animeu! 😉

  23. Hola Gemma,
    L’altre dia em vaig animar a fer aquest brownie i el resultat, tot i ser molt bo, li trobava massa gust a mantega… La meva pregunta és si el resultat ha de ser així, o m’he equivocat en algun pas?
    Ja em diràs i enhorabona per l’èxit del blog!!

  24. Hola Crisitna, els brownies són pastissos amb una càrrega important de mantega (normalment porten el mateix pes de xocolata que de mantega…). Per això jo prefereixo servir-los amb un tall ben petit, acompanyat d’una salsa llegera i d’una bola de gelat.
    Si vas seguir les proporcions de la recepta, segur que ho vas fer bé 😉

  25. L’he fet i m’ha sortit molt bó tot i que una miqueta massa insípid, pel meu gust (el solc prendre a l’esmortzar, amb cafè amb llet). A la segona vegana que el vaig tornar a fer l’hi vaig agegir un sobre de sucre blanc, dels del cafè, i ja no el trobo tant insípid.
    Gràcies per aquesta recepta tant versallesca, és tot un luxe!

Respon a Roser Cancel·la les respostes

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *