Crema gelada de mango i galeta de coco

Data
11 de juny de 2012
Creat per

Aquesta és la recepta que he triat de la revista CUINA del mes de juny, un gelat de mango ideal per la temporada de calor que comencem. Ja veieu que segueixo amb les propostes refrescants, je je je…

La recepta és de la gran xef Carme Ruscalleda, que cada mes elabora un menú de temporada en la seva secció bo i sa. En aquesta ocasió fa un homenatge a la mediterrània amb quatre receptes que incorporen algun ingredient mediterrani: una coca tèbia de pa de Sardenya, herbes, múrgoles i ou; unes betes de pasta i carbassó amb llagostins i salsa cremosa; una torronada de cigrons, fetge de xai lletó i pebrots; i una crema de mango i galeta de coco.

Si bé l’element principal de la recepta és el gelat de mango, a casa el què ha causat furor ha estat la galeta de coco: una teula cruixent, transparent i etèria, que es fon a la boca i desapareix gairebé a l’instant de mossegar. Sensacional! El gelat també és molt bo i si el feu amb thermomix queda molt fi. Però com que sovint faig un gelat força semblant (aquí de mango i aquí de préssec), els elogis se’ls ha emportat la galeta de coco. Sort que amb les quantitats de la recepta en surten moltes i tots hem pogut repetir tant com hem volgut, je je je…

Aquí teniu la recepta:

Bon profit!

Comparteix

44 comentaris a “Crema gelada de mango i galeta de coco”

 1. T’ha quedat molt ben acabada, la crema, Gemma! Jo també vaig pensar que la faria, quan vaig veure la recepta de la Ruski, tot i que si t’he de ser sincera, el que més em va cridar l’atenció va ser l’atrezzo, el plat verd blau, la xarxa metàlica, i el fons d’un color molt relaxant… a veure si m’hi poso i am surt una mica bé, encara que no tant! Petonet

 2. Bon dia Gemma, T’ha quedat genial! Unes postres ben refrescants i la galeteta ja fa pinta de que siguin d’aquelles que volen… Petons

 3. El gelat de mango queda tan fí i suau al paladar…. és dels millors refrescants per aquestes calors. Un postre ben lleuger que ens aporta el “mono de dolç” al final dels àpats, jeje
  Petons!!

 4. Gemma!! segur que és boníssim aquest postre, i la galeta no en tinc cap mena de dubte que ha de ser sensacional!! per cert, jo també m’he aficionat a fer gelats, perquè l’any passat vaig comprar una geladera a finals d’estiu que no vaig tenir temps d’estrenar!!
  petonets

 5. Gemma, moltes gràcies pels comentaris que has deixat al meu bloc, m’agrada moltíssim trobar-me’ls a l’obrir el correu, i més tenint en compte que venen d’una gran cuinera que admiro des de fa força temps.
  Aquest gelat amb formatge quark s’haurà de provar, sobretot ara que ve l bon temps. I les galetes de coco tenen una pinta increïble i segur que poden acompanyar un munt de plats.
  Per cert, tens alguna recepta penjada de gelat fer amb crema anglesa? M’agradaria provar-lo de fer.

 6. Carai noia quina presentació, i quin gust ha de tenir ufff….m’agradaria que visquessis a prop de casa meva per venir-te a fer una visita!! Jejej bonissim aquest postre! ptons

 7. Em serà una mica dificil aconsseguir mango aquí al poble, però com molt bé dius a la recepta igualment es pot fer amb altres fruites,…. m´agrada pels pocs ingredients i la galeta no me la puc perdre… que bona!!! petons,

 8. Marina, la foto és de la Becky Lawton i això es nota, oi? És la millor fotògrafa de cuina que hi ha! L’atrezzo de la fotografia és realment preciós. A veure si n’aprenem una mica, je je je…

  Elena, la combinació de mango i coco té l’èxit assegurat! I amb la calor d’aquests dies els gelats vénen molt de gust 🙂

  Anirac i Eva, són unes postres refrescants i molt senzilles de fer. Us recomano que les proveu, ja veureu com triomfeu 😉

  Miquel i Neus, el gelat no ens va sorprendre tant perquè ja en faig sovint de semblants amb la termomix. En canvi, la teula és deliciosament espectacular! Cruixent i super fina, desapareix a la boca en un moment.

  Helena, és veritat que el mango és una de les fruites que van més bé per fer gelats, amb el gust potent que té i la poca aigua que porta és fàcil que quedi bé 😉

 9. Lídia, quin vici més temptador tenir una geladora a casa… faria gelats cada dia! Cada any penso que m’haig de comprar una geladora, però al final no ho faig per no tenir tantes temptacions, je je je….

  Sandra, els gelats són una bona manera de donar sortida a les fruites que comencen a ser massa madures, je je je… jo en faig quan tinc un excés de fruites i va molt bé 😉

  Ribereña, estic segura que encara que no t’agradi el coco aquestes galetes sí que t’agradarien! Són tan fines i lleugeres que s’empassen xuclant.

  Judith, doncs ara només falta que ho posis en pràctica 😉

  Maria, em sembla que no tinc cap recepta amb crema anglesa, però el gelat de mandarina es fa a partir d’una crema de mandarina que et pot anar molt bé 😉

  Roser, llàstima que ja no en queda gens, je je je…

  El taller de cuina, la coca tèbia té molt bona pinta, llàstima que trobar el pa de Sardenya deu ser una mica complicat… I és veritat que això dels mangos costa una mica, sobretot si vols un mango que no sigui fibrós.

 10. Cris, la galeta de coco és sensacional, jo la provaria així que estic segura que t’agradaria! la combinació de mango i coco és boníssima.

  Mesilda i Dolores, m’alegro que us agradi!

  Miquel, a mi també em crida l’atenció la cassata siciliana però amb la temporada estiuenca ve més de gust aquest gelat. Deixo pendent la cassata (amb massapà i tot molt calòric) pel dies d’hivern, je je je…

  ANABDN, a nosaltres també ens ha agradat molt la teula, la veritat és que ha estat tot un descobriment. La faré més d’un cop com a petit four per acompanyar el cafè 😉

  Joaquina, i tant, pots canviar el mango per qualsevol altra fruita! Jo en faig un amb préssec que queda molt bo!

  Quima, la galeta és espectacular, per ella sola ja val la pena la recpeta!

 11. Bones!!
  Doncs a mi m’agrada més com t’ha quedat a tu la crema gelada que la de la fotografia que sembla pintura o plàstic. En canvi la teva es veu que es una crema!! a més que amb la galeta de coco (la meva perdició) ha d’estar molt i molt bona!!
  Petonets!!

 12. Gemma
  Ara feia dies que no voltava per aquí… i … un cop més he de dir-te que el blog és una delícia absoluta pels sentits!!! M’alegres la vista i el gust (de la salivera que em fas venir, sobretot a aquestes hores del migdia)
  Petonarros

 13. Aquest gelat “amb peineta”, ha de ser igual de bo com de bonic!. I les galetes de coco, si en sobren, queden cruixents o s’estoven?. Ara que hi penso, segur que no m’ho podràs dir, no en va quedar ni una, oi?.

 14. Que bo!! per mi ja pots continuar amb les propostes refrescants 😉 quina calor!! Aquesta galeta ha de ser boníssima per acompanyar molts tipus de gelat, provarem de fer-les, gràcies Gemma!!

 15. Laura, és veritat que el color de la foto és una mica verdós, recordo que algun altre cop ja ha passat el mateix amb la revista CUINA…

  Mima, benvinguda de nou! M’alegro que t’agradi el blog, d’això es tracta, que ens faci agafar gana, je je je…

  Alfons, tenim una carpeta de pendents enooooooooooooooorme, oi?

  Glòria, l’únic que et puc dir és que les faig fer el matí i les vam menjar el migdia, així que un parell d’hores van agunatr ben cruixents. Més ja no ho sé, perquè no en va sobrar ni una! Je je je… 🙂

  Albert i Catieu, m’alegro que us agradi 🙂

  Bet, els gelats són le smeves postres preferides a l’estiu! Sort que ha baixat una mica la temperatura… i les galetes són ideals per qualsevol moment.

  Sion, ja sabem que les receptes de la Ruscalleda tenen l’èxit assegurat 😉

 16. Ultimamente dispongo de poco tiempo y me he perdido un montón de recetas, pero ya me he puesto al día, y es un auténtico placer ojear todo lo que se elabora en tu cocina. El helado de mango y la galleta de coco, tiene que ser un auténtico deleite.

  Un besín.

 17. hola gemma! tinc uns dubtes sobre las galetes,posa estendre pero com fas que quedin rodonas?i sapiguer si surten moltes.las vui fer pero soles sense el gelat…i una altre cosa forn dalt i abaix?gracies per les teves receptes i per ajudar-nos

 18. Laura, amb una cullera estens una cullerada de massa sobre un paper de forn. Amb la cara rodona de la cullera vas estenent la massa mentre li dones la forma rodona. És com si fessis teules, s’assembla molt.
  Sí, el forn dalt i baix, no té pèrdua perquè es nota quan canvia el color i ja està cuita.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *