Final de vacances i 6 anys de la Cuina de Casa

Data
3 de setembre de 2012
Creat per

Ja ho diu el tòpic, tot el què és bo s’acaba ràpid… Arriba setembre, s’acaben les vacances i toca tornar a la normalitat. Però enlloc d’entristir-me prefereixo recordar tot el què he fet durant aquests dos mesos, pensar en nous projectes de futur i celebrar amb tots vosaltres l’aniversari del blog: avui la Cuina de Casa fa 6 anys!

I altre cop ho diu el tòpic, el temps passa volant… Ja fa 6 anys que vaig començar a escriure el blog i sembla que fos ahir. Sis anys de receptes, de trobades, de cursos, de nous amics i de compartir l’afició per la cuina amb una pila de bona gent. Molta feina, sí, però recompensada amb escreix.

Què puc explicar de l’stage? Seria repetir gairebé paraula per paraula el què vaig dir l’any passat en acabar l’stage a Bubò. Potser amb la diferència que ara ja sabia què m’esperava i anava més ben preparada, je je je… Altre cop horaris estranys, jornades exigents, treball en equip, excel·lència en els resultats i un aprenentatge intens molt ben aprofitat. De l’estada amb l’Enric Rosich m’emporto una lliçó que ho resumeix tot: he après la diferència entre la qualitat i l’excel·lència.

Les vacances d’enguany no han inclòs cap viatge a l’estranger ni cap descoberta gastronòmica especial. Hem fet escapades al Pirineu aprofitant els dies lliures entre bolo i bolo dels Amics de les Arts. Però no em queixo, que a mi el Pirineu m’encanta! Hem estat a la vall de Boí, a Andorra i a l’Ariege, i m’he fet un tip d’escalar i de pujar muntanyes. M’ha fet especial il·lusió pujar a la Pica d’Estats amb les meves nebodes Aina i Olga perquè per elles ha estat el seu primer tresmil. L’afició muntanyenca familiar té el relleu generacional assegurat 😉

Encaro la nova temporada molt animada, ja que m’he inscrit al curs Pastisseria de Restaurant a l’escola Espai Sucre. És un curs enfocat a la creació de postres de restaurant, dirigit bàsicament a professionals i que espero poder seguir i aprendre moltíssim. Així que aquest any no tinc síndrome post vacacional: tinc ganes que arribi l’inci de les classes ja!

I ara sí que ha començat el nou curs a la Cuina de Casa, està tot a punt per tornar a engegar la maquinària. El proper post ja serà com els de sempre!

Comparteix

66 comentaris a “Final de vacances i 6 anys de la Cuina de Casa”

 1. Bienvenida de nuevo Gemma y sobre todo muchas felicidades por estos 6 años del fabuloso blog,eres una referencia mia para cuando tengo que hacer algo de postres.Estos cursos,stage que haces son una manera de seguir con tu espiritu de dominar lo que haces,la teoria, la tecnica,la practica y la experiencias que atesoras ya es brutal¡¡ Animo y felicidades.
  Tambien me encanta aunque sea por el FB ver las fotos de tus montañas que muchas tambien he subido como la Pica y que encanta que la familia siga,yo no lo he conseguido tanto con mi hijo como mis sobrinos no han seguido la montaña como yo.
  Bona semana y hasta el nuevo post
  peto

 2. Enhorabona Gemma! Admiro moltíssim la feina que has fet en aquests 6 anys! I desitjo que en siguin molts més. Jo només en fa 5 que et vaig descobrir, però ets el meu blog de postres de capçalera! No tinc paraules per expressar com agraeixo que existeixis! Mil gràcies per ser-hi i per compartir!

 3. moltíssimes felicitats per aquests 6 anys bloggers!!!!
  espero que siguin molts i molts més perquè ets una gran referència en pastisseria a la blogosfera.
  petons!!!

 4. UAU! Felicitats, gemma!!!! 6 anys, això és molt de temps! I demostra que, de veritat, la pastisseria és una cosa que t’apassiona. Oi? Així també ho demostra l’stage… i quines vacances, quins paisatges, no cal anar gaire lluny per veure l’excel·lència… a la natura!! Petons i espero les noves creacions amb ànsia!!!

 5. Gemma!! jo avui també em poso en òrbita! m’en alegro que l’stage hagi anat molt bé, i que aquest curs de cuina que inciïes vagi de conya! jo també tinc algun projecte per aquest setembre…! i Moltes felicitats per aquests sis anys de bloc, la veritat és que té molt mèrit!!

  molts petonets
  Per cert, assistiràs a les activitats de la fira del Porc i la Cervesa a Manlleu??

 6. Enhorabona pels anys, per la teva simpatia, per la teva imaginació…..continua així Gemma que sense els teus postres la blogsfera no seria el mateix!! mil petonarruuss!!!
  Per cert, el 16 d’agost va venir a tocar els amics de les arts a Martorell, i el baix es deia Pol Cruells, és el teu marit oin?? perquè és massa coincidència que hi hagi dos Pol Cruells cantants…..ho van fer genial!!! felicita’l a ell també!! petons

 7. moltes felicitats Gemma, i moltes gràcies!, Ho dic sincerament perquè gràcies a les teves entrades, explicacions, fotografies i bon rotllo, puc assegurar que em vaig comen´çar a aficionar al dolç i que ha acabat sent un magnífic divertiment!. Espero seguint gaudint de tot el que fas i organitzes!, una abraçada!

 8. Moltes felicitats Gemma!!! Ja sis anys publicnt receptes dolces, tenim una bona col.lecció!!!
  Saps que sóc molt fan dels Amics de les Arts!! m’ha fet molta gràcia.
  Aviam ara com ens sorprens, amb aquest stage que has fet.

  Petons!

 9. Gràcies per ser aquí, per la teva generositat amb els nouvinguts a l’univers gastroblocaire i per no parar de fer cursos i stages i compartir-los amb nosaltres. Felicitats pel tresmil de les princeses (amb el pare que tens, no m’extranya que surtin aixi de muntanyenques 🙂 i per ser la sal dels guisats i el sucre dels pastissos. Una abraçada !

 10. Enhorabona Gemma!!! El teu és un dels meus blogs de referència!! Molts d’anys i que seguesques ensenyant-nos receptes tan bones com les de sempre o més encara!!! Besades des del sud del País Valencià

 11. Miquel, un dia haurem d’organitzar una excursió blocaire al Pirineu, que entre la colla som molts als aficionats a la muntanya. Hem tingut molta sort amb les meves nebodes, els agrada molt la muntanya i pugen super bé, estan molt fortes!

  Eva, moltes gràcies pel teu comentari!! Precisament aquests comentaris són els que motiven a continuar escrivint al blog… perquè 6 anys són molts anys! 🙂

  Eva, no sé pas si seran gaires més, que cada cop em costa més trobar noves receptes de postres que no hagi fet al blog, je je je… sobretot en diades especials com els panellets, les mones, els tortells i les coques de llardons 😉

  Rosa Maria, moltes gràcies!

  Marina, tens tota la raó, no cal anar gaire lluny per trobar paisatges paradisíacs. El nostre Pirineu n’és ben ple! Només he trobat a faltar descobrir una gastronomia i uns dolços diferents als nostres, que és el què m’agrada dels viatges que fem a l’estranger 😉

  Helena, he tornat amb les piles a tope per una nova temporada de receptes dolces de la Cuina de Casa. Ben aviat noves receptes!

  Pol, també és gràcies a la paciència que teniu tota la família amb mi, que sempre us dono la llauna amb noves provatures i experiments, je je je… Tinc molta sort amb vosaltres!

 12. Sònia, tinc moltes expectatives posades en aquest curs de l’Espai Sucre, espero estar a l’alçada i aprendre moltíssim. A veure si alguna cosa del curs la puc posar al blog 😉

  Lídia, avui tots anem tornant a la feina mica en mica, oi? I és important començar el setembre amb nous projectes, ja ens explicaràs els teus 😉
  I el 22 de setmebre el tinc ben marcat a l’agenda per venir a Manlleu, que també s’ha muntat el dia CUINA i no me’l perdo per res del món. I el 20 d’octubre torno a fer un taller al Mercat de Manlleu 😉

  Roser, vas anar al concert dels Amics de les Arts a Martorell? Sí que és el mateix Pol Cruells, je je je… m’alegro molt que t’agradés el concert, ja els ho diré 🙂
  Amb tants bolos a l’estiu hem hagut de fer unes vacances diferents, aprofitant els dies que tenia lliures entre els concerts. Però com que el Pirineu ja ens agrada, ha estat un bon estiu!

  Mercè, moltes gràcies pel teu comentari! Encara recordo la mousse de préssec 🙂 Mica en mica la blogsfera gastronòmica s’ha anat fent molt gran.
  Segur que tens el meu mail, a veure si et puc ajudar amb els monogràfics de l’Espai Sucre…

  Dolça, moltes gràcies! Ja he vist que tu també has fet unes bones vacances, eh? Tots hem tornat amb les piles carregades a tope!

 13. Quima, moltes gràcies!

  Ribereña, ets fan dels Amics de les Arts? M’encanten!!! Clar que què puc dir jo si hi toca el Pol, je je je… ja veus quines casualitats 🙂

  Laura, moltes gràcies pel teu comentari, m’ha encantat!!!! Fer la família blocaire cada cop més gran és una de les coses bones que té escriure un blog, oi? Conèixer nova gent amb aficions comunes motiva molt per seguir escrivint.
  I les meves nebodes pugen com unes campiones, es nota que els ve de família, je je je… Estem molt contents que els agradi tant la muntanya 😉

  Francesc, precisament és gràcies al blog que he fet bons amics a llocs tan lluny com Beneixama… només per això ja es veu recompensada tanta feina i tantes receptes, oi?

  Marylou, no crec pas que m’atreveixi a fer Macarons a casa, sobretot ara que he vist que són tan complicats de fer, je je je…

  ANABDN, tens raó que han estat unes bones vacances, intenses i ben aprofitafes fent allò que més m’agrada. Llàstima que ja s’hagin acabat…

  Gema, gràcies per les teves visites i comentaris! Això és precisament el que motiva a continuar escrivint el blog!

  Bojosperlacuina, moltes gràcies! Tots els que som blocaires sabem que la constància és el que costa més… Per això les vacances són ideals, je tornat amb les piles carregades a tope!

 14. Per molts anys que puguem gaudir de la teua saviesa i bon gust, Gemma! M’encisa el teu blog perquè fas fàcil allò difícil. Gràcies a tu ja m’he estrenat en algunes postres més lluïdores. D’altra banda, veig que l’estiu ha estat molt profitós (recorde unes vacances a Àreu, on pugí embarassada a un llac preciós), com tot el que fas a la vida. Del tarannà que ens mostres, ens en dónes la recepta?
  Besets

 15. Moooltes felicitats Gemma!!! 6 anys…que foooort!!! I molts més que volem gaudir de totes les teves receptes!!! Un altre curs? que guai, no pares!!! I quina gràcia que l’Aina i l’Olga ja hagin fet un tres mil… jo ni la Mola crec que podria pujar…jajaja!!! :))
  Petunets,
  Eva.

 16. Moltíssimes felicitats per aquests sis anyets de blog (els primers sis de molts més que vindran). Gràcies per compartir receptes, experiències, viatges, magnífiques fotos de les escalades i sobretot, per l’amistat.

  Ah! i felicita l’Aina i l’Olga pel seu primer tresmil, han estat a l’alçada de la família!.

 17. Moltes felicitats per els 6 anys del blog!!! i pel teu statge que deu haber estat genial!! ja tinc ganes de veure si ens poses alguna recepta de macarons o com a mínim trucs per poder fer-los!!
  Petonets!! i bon retorn de vacances!!

 18. Nosaltres aquest any tamb´çe hem anat de vacances al pirineu, a la Vall del Cardós, que ens encanta. Tot i que n’hem hagut d’avançar la tornada per un petit entrebanc.
  Mooooooooooooltes felicitats pels 6 anys de bloc, crec que no és la primera vegada que et dic que és el primer que vam començar a seguir, i el nostre blog de referència quan hem de portar postres a casa d’algú!
  Petonets i per molts anys!

 19. CRISTINAT, mica en mica la família blocaire gastronòmica s’ha anat fent gran, je je je… i sí, ben aviat nous cursos i tallers de la nova temporada!

  QuetiB, les vacances sempre són profitoses, oi? I el Pirineu és tan bonic que tampoc cal fer cap gran viatge per passar-ho bé 😉 M’alegra saber que has fet postres bones, a casa tenim massa por de fer postres i és més fàcil del que sembla. Per mi, molt més fàcil que fer una bona paella d’arròs 😉

  Sion, veig que som molts els que aquesta setmana estem tornant a obrir el blog, oi? Les vacances han servit per recarregar energies i torna motivada a tope!

  Dolores, moltes gràcies!

  Sandra, els que tenim un blog sabem la feina que porta i el què costa mantenir-lo… sort que després de les vacances tornem amb les piles ben carregades.

  Starbase, tu també ets un dels veterans. I tens una capacitat d’escriure i una energia impressionant, dignes d’admirar.

  Joaquina, moltes gràcies!

  Eva, estic segura que pujaries la Mola super bé, je je je… Amb l’Aina i l’Olga tenim assegurada la saga familiar d’aficionats a la muntanya 🙂 I el curs a l’Espai Sucre em fa molta il·lusió, ja us explicaré 😉

 20. Sefa i Miquel, moltes gràcies!

  Nuni, tinc moltes ganes que comenci aquest curs a l’Espai Sucre, em fa molta il·lusió. Ja us explicaré les novetats. I quin greu que s’hagin acabat les vacances a Cantonigròs… sort que sempre ens quedaran els caps de setmana 🙂

  Anna i Cinta, l’stage amb l’Enric Rosich va ser molt interessant. Dur però molt recomanable, he après un munt de coses. Ja estic pensant on faré el proper, je je je…

  Glòria, sóc una tieta molt orgullosa de les seves nebodes, van pujar la Pica d’Estats com unes campiones, sense queixar-se gens i a molt bon ritme. Espero que quedin molt anys de seguir compartint totes aquestes experiències!

  Laura, la recepta de macarons és una mica complicada de fer a casa, però potser algun dia m’atraveixo… no quedaran igual que els que fèiem a l’obrador però segur que seran molt bons 😉

  El Taller de Cuina, la vall de Cardós també és molt bonica. Espero que no fos res greu el motiu de la tornada… És impressionant com en 6 anys ha crescut la quantitat de blogs de cuina, oi? La família s’ha fet molt gran 🙂

  Rosa Maria, moltes gràcies!

 21. Gemma!!
  Moltes felicitats per tots aquest anys plens de dolços.
  plens de molta de felicitat!!
  de moltes fotos, de receptes, de compartir i aprendre!! i moltes hores:))
  També has aprofitat molt l’estiu, enhorabona!!
  Gràcies per estar sempre!! quina delícia de fotos quina muntanya i llac tant esplèndid!!

 22. Ben tornada, Gemma!
  Estic content que t’haja provat tant l’estiu! Segur que ens sorprens encara més amb els coneixements adquirits.
  Per cert, enguany també he passat jo per l’Arieja. M’encanta Occitània!
  Una abraçada forta!
  Xavier

 23. Gemma, Moltes felicitats per aquests 6 anys de La cuina de Casa. No saps a quanta gent has canviat la vida ja que impulsada pel teu bloc hem creat els nostres propis. Quina enveja em fan els teus stages i cursos. Jo m’intento apuntar a algun monogràfic que va sortint perquè és un món que m’encanta. Et desitjo que et vagi molt, molt bé la tornada. Les vacances fan molt bona pinta. Tranquiles però en un entorn preciós com molt bé tu dius. Un petonet i per molts èxits i anys més!!!!!!!!

 24. Benvinguda….

  Aquests stage q has fet amb Rosich segur que ha sigut fantástic. Conen al Rosich de quan vaig a la botiga a comprar i sempre es molt amable parlant de receptes de repostería i aclarint dubtes.

 25. Hola Gemma!
  Ja estem novament ací,i amb forces renovades.
  Primer de tot felicitar-te per eixos sis anys de receptes fantàstiques que totes les setmanes compartixes amb nosaltres i que a mi m’agraden tant de veure…Ja estic esperant la pròxima.
  Besets.

 26. Silvia, poder asistir a estos cursos me encanta, es una forma de aprender y mejorar en mi gran afición por la pastelería. Y luego toca intentar aplicarlo en casa, je je je…

  Cuina cinc, moltes gràcies! El temps passa volant… han estat 6 anys de molta feina, però d’aquella que es fa de gust. I les vacances han estat fantàstiques, al Pirineu gaudint de paissatges paradisíacs.

  Xavier, l’Arieja és una de les regions del pirineu francès més desconegudes per nosaltres, segurament perquè és llarg d’arribar-hi… En canvi, té racons preciosos que no tenen res a envejar a altres regions del Pirineu central amb alçades més importants, oi?

  Laura, recordo amb especial il·lusió cada nou blog creat per la gent que ens coneixem des del principi… Llavors érem molt poquets, ara la família blocaire és molt gran i es fa difícil conèixer a tothom. Les vacances han estat senzilles però magnífiques 🙂

  Neus, l’Enric sempre és molt atent amb els clients de les botigues, oi? Ja has estat a la nova botiga del Passeig de Gràcia? La van inaugurar mentre feia l’stage i fa molt de goig…

  Mesilda, tu també acabes de tornar, oi? I ho has fet amb un pastís fondant espectacular, t’ha quedat perfecte. Ara toca tornar a agafar el ritme de cada dia, amb noves receptes i nous tallers.

 27. No son tant els anys com la qualitat, felicitats, no pels sis anys que també, sino felicitats pels bons posts-postres i pel que ens queda per gaudir de tu. Ara toca un curs amb tu de “profe”. Molts anys i bons!

 28. Felicitats Gemma per tots aquest anys que hem gaudit del teu blog, de les teves postres i de la organització dels tallers de Bon Preu i Caprabo. Ara feia temps que no passejava per el blogger i avui ha estat un bon dia.
  Una abraçada.

 29. Sara Maria, les meves nebodes són la quarta generació d´una família muntanyenca, té molt mèrit continuar amb aquesta tradició. Tots estem molt orgullosos d´elles 🙂

  Triti, crec que un curs amb mi de profe encara queda una mica lluny, je je je… però tot arribarà, ja m´agradaria, ja! Us apuntaríeu d´alumnes? 🙂

  Carme, ja tinc demanats noves classes per aquest setembre, demà mateix ho poso al blog. T´apuntaràs, oi? Que toca posar-se al dia i agafar el ritme del curs…

  Nani, moltes gràcies! Tots traiem temps d´on podem per seguir escrivint als blogs i seguir visitant els blogs dels altres… i espero poder-ho fer durant més temps 😉

  Rosa, mica en mica tots anem tornant de les vacances, ja veig que tu les has allargat una mica més… I demà torno a posar nous tallers de cuina, eh?

 30. Per molts anys Gemma per aquests 6 anys!!! I per molts més et puguem seguir llegint i trobant-nos i tot això que fem els blocaires. 😉 Ah! I felicitats a l’Aina i l’Olga! L’avi de ben segur que deu estar super orgullós. 😉
  Petons

 31. Moltes felicitats per aquest 6 anys i que espero siguin mooooolts més. Les teves postres son per mi un gran referent i ja estic desitjant veure els resultats del nou curs. I moltes felicitats a les teves nebodes, que 3000 son 3000.
  Petons!

 32. Felicitats Gemma per aquests sis anys i que continuïs amb n tanta il•lusió ho que et proposis, esperem el resultats d’aquesta estada de l’estiu i del proper curs. Enhorabona per aquest proper relleu per la muntanya de l’Aina i l’Olga

 33. Moltes felicitats Gemma!6 anys! crec que ets la blocaire més vella que coneixo :P! jeje! Des de que et vaig descobrir que sempre t’he pres de referència pels dolços, i és que no deixes mai de sorprendre!
  Què xulo l’stage amb l’Enric Rosich, segur que vas aprendre moltíssim!

  Molts petonets i a pel nou curs!! 🙂

 34. Gemma, doncs ha sigut un estiu molt intens pel que veig, i profitós, amb un amica de tot. Si, l’estiu s’ha acabat, i ara comença la feina de veritat, jeje. Amb lo de la UOC estic una mica espantada, no ser ben bé on m’he ficat, encara que començo a poc a poc, a veure com me’n surto de tot plegat, això si, amb molta il·lusió. M’he matriculat al Grau d’Humanitats. Ja t’explicaré.
  Una forta abraçada i gràcies per tot, ens anem escrivint.

 35. Moltes felicitats per aquests 6 anys Gemma. Jo deu fer-ne ben bé 4 que conec el teu bloc i va ser gràcies a veure les teves boniques fotos que vaig començar a agafar més afició per cuinar dolços. M’encanta que comparteixis receptes amb nosaltres de manera tan senzilla. Fas que tot sembli fàcil de fer! I a més a més, em tens molt il·lusionada amb els comentaris que em deixes al bloc que m’encanta trobar. Ets un sol!
  M’alegra saber que has passat un bon estiu al Pirineu i amb l’stage a can Bubó. Tinc pendent visitar la seva botiga, a veure si un dia d’aquests m’hi arribo.
  Fins aviat!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *