Braç de gitano de xocolata

Data
18 de febrer de 2013
Creat per

Des del sopar de Cap d’Any que tenia pendent publicar el tercer braç de gitano que vaig preparar. Aquest últim, un braç de gitano de xocolata, ideal per als xocoaddictes de veritat.

Poques coses cal afegir d’aquest braç de gitano: un pa de pessic de cacau, farcit de trufa i banyat amb una cobertura de xocolata negra, va tenir molt èxit, sobretot entre els grans amants de la xocolata. Si sou dels que us perd la xocolata, us l’aconsello de debò!

Llàstima de no tenir una foto més bona del tall, però heu d’entendre que, en plena disbauxa de Cap d’Any i a punt de menjar el raïm de les campanades, no tingués ocasió de fer-ne una de millor, je je je…

Aquí teniu la recepta:

Ingredients:

Pel pa de pessic:
• 3 ous
• 70g de farina
• 20g de cacau en pols
• 90g de sucre
• Ratlladura de llimona

Per l’almívar:
• 50ml d’aigua
• 50g de sucre
• c/s licor

Pel farcit de xocolata:
• 175ml de nata per muntar
• 75g de xocolata
• 20g de sucre
• 1 fulla de gelatina

Per la cobertura:
• 150ml de nata líquida
• 150g de xocolata de cobertura
• 75g de mantega

Preparació:

Pel farcit de xocolata: hidratar la gelatina en aigua freda. Picar la xocolata ben petita.
Escalfar la nata i el sucre. Incorporar la gelatina i la xocolata. Barrejar bé fins que sigui ben homogeni.
Reservar a la nevera unes 4 hores.
Muntar la nata amb les varilles elèctriques i reservar.

Pel pa de pessic: separar els rovells de les clares. Batre els rovells amb la meitat del sucre fins que doblin el volum.
Muntar les clares amb la resta del sucre i afegir-les suaument als rovells.
Afegir la farina i el cacau tamisats i la ratlladura de llimona.
Estendre ben prim sobre una safata de forn coberta amb paper de forn (de ½cm de gruix) i coure-ho 8 minuts a 200º.
Treure-ho del forn i girar-lo del revés sobre un paper de forn espolsat amb sucre llustre (perquè que no s’enganxi). Desenganxar el paper de forn que hem fet servir per coure’l (que ara està a la superfície) i retallar les vores per quadrar-lo. Enrotllar la planxa de pa de pessic per tal que agafi la forma i reservar.

Per l’almívar: fer bullir l’aigua i el sucre durant 5 minuts. Fora del foc afegir un rajolí de licor. Deixar refredar.

Per la cobertura: escalfar la nata líquida. Quan arrenqui el bull abocar-la sobre la xocolata trossejada i la mantega a trossets. Esperar 2 minuts i barrejar bé fins a obtenir una mescla homogènia. Mantenir-la calenta en un bany Maria fins el moment d’utilitzar.
El muntatge: desenrotllar el pa de pessic i, amb un pinzell, emborratxar-lo amb l’almívar.
Escampar el cremós de xocolata per tota la superfície i enrotllar el pa de pessic. Posar-lo sobre una reixa i banyar-lo amb la cobertura de xocolata calenta. Decorar i reservar a la nevera fins el moment de servir.
Bon profit!

Comparteix

66 comentaris a “Braç de gitano de xocolata”

  1. Oh mare meva, quina bona cara que té aquest pa de pessic! La llàstima és que la mousse de xocolata no m’agrada, i no sé ben bé perquè. Així que jo potser el faria bicolor, amb nata o… crema? Petons!!

  2. El trobo deliciòs, Gemma. ja no sé quantes receptes de braços de gitano tinc preparardes, des de que vaig veure el teu de xocolata blanca.
    Et felicito, has pensat en montar una pastissería?
    Petonets.

  3. aquest per mi!!! aquest per mi!!!! Com a xocoadicte total el faré aviat!!! jejeje!!! Quina pintaaaaaaaa!!!
    Doncs encara com et vas enrecordar de fer la foto del tall Gemma! jijiji!
    Petunets,
    Eva.

  4. però quin goig!!!! ha de ser boníssim, s’haurà de provar tot i que jo potser prefereixo el de xoco blanca…, però no n’hi faré cap lleig!
    petonets

  5. Ho reconeixo, sóc xocoladicta i aquest braç està fet per mi jejeje… Quina pinta més tremenda!!
    M’has fet riure amb aizò de la foto, em recordes a mi quan porto unes postres a taula i no deixo que ningú les toqui per poder fer les fotos jejeje….Van dient, encara no…
    Petonets guapa

  6. Quina bona pinta Gemma! Jo aquest cap de setmana també n’he fet un per la família i tothom va quedar encantat.
    La foto del tall és pou explicativa, i m’encanta que l’hi hagis afegit, perquè no és habitual en tu i sempre dóna un punt més d’informació al plat. Merci!

  7. Que bo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! he fet molts braços de gitano però mai cap de xocolata. Amb la glassa de la sacher ha de quedat boníssim! jeje. ja, m’estic llepant els dits!
    Et va quedar perfecte!
    Una abraçada, guapa!

  8. Gemma, tinc molt vistes les pastisseries de Sants…hauries de plantejar-te seriosament muntar-ne una, amb productes sense gluten també. Aquest braç de gitano ja no és bonic, és que és espectacular!!! I jo sóc xocoaddicta…quina passada!!

  9. Hola Gemma guapa tu

    Cada cop que et visito em perverteixes, tu creus que aquesta recepta no es de pecat mortal ??, jo crec que SIIII

    moltes gràcies per compartir-la, et copio es clar, mil petonets de xocolate, Susanna

  10. M’encanta, Gemma!! t’ha quedat molt i molt bé, com es nota l’experiència que portes acumulada! No sabria amb quin braç de gitano quedar-me, d’entre tots els que ens has ensenyat, segurament seria la típica que en demanaria un tall de cada! 😉
    I amb una coseta tan fàcil com els encenalls de 3 xocolates que hi has posat al damunt, trobo que queda molt elegant!
    Petons!!

  11. Marina, la capa de xocolata per fora i el farcit de nata per dins… boníssim també!

    Roser, el truco està en treure-li el paper de sota amb la planxa de pa de pessic calenta, i de seguida enrotllar-lo. Així afaga la forma i no es trenca.

    Cinta, un tallet petit mai és cap pecat 😉

    Titanii, al sopar de cap d’any van tenir èxit tots tres, així que t’animo a que els facis tots, je je je… I això de la pastisseria ja m’agradaria, ja!

    Eva, per una xocaddicta com tu és ideal. I només em vaig recordar de fer la foto d’aquest. Del de torró i xocolata blanca no 🙁

    Lídia, doncs cap problema, primer fas el de xocolata blanca i després aquest, je je je…

    Starbase, la reina del teu cor et demana moltes coses! Però després ja li fas? 🙂

  12. GEMMA i Ribereña, si us agrada la xocolata, aquest braç de gitano us encantarà, us recomanao de veritat que el proveu 😉

    Laura, ANABDN i Dolores, llàstima que no en va sobrar ni una engruna per tastar-lo… no us queda més remei que fer-lo vosaltres!

    CRISTINAT, com et trobes??? Millor? Ja em van dir que vas venir al taller i vas haver de marxar… quina ràbia! Espero que ja t’hagis recuperat del tot!

    Isabel, moltes gràcies!

    Catieu, el pitjor de tenir el blog són les fotos… has de fer esperar a tothom per poder fer la fot. I la foto del tall encara pitjor, perquè no es tracta de portar el pastís tallat a taula, oi? 😉

  13. Sandra, Miquel i Sílvia, moltes gràcies! Si el feu ja m’ho direu, eh?

    Gemma, sempre que puc intento fer la foto del tall. El braç de xocolata blanca no calia perquè ja es veia com quedava, i el de torró no hi vaig ser a temps…

    Gemma, doncs mira que el braç de xocolata diria que és dels més típics, oi? I aquesta cobertura és tan fàcil de fer servir que és la que utilitzo més…

    Mònica, la foto està feta amb la càmera del mòbil i va quedar com va quedar… però val més això que res, oi? Je je je…

    Pol, era bo, oi? Costa dir quin dels tres ens va agradar més…

  14. Montse, llàstima que no domino gens el tema sense gluten, perquè cada vegada hi ha més gent celíaca que demana bones pastisseries, oi?

    Cuina Cinc i SUSANA, moltes gràcies!

    Sion i Iris, m’alegro que us agradi 🙂

    Maria i Neus, si us agrada la xocolata, aquest és el vostre braç de gitano 😉

  15. Queti, Eva, Judit, Isabel, moltes gràcies pels vostres comentaris!

    Bet, jo vaig fer el mateix que dius tu: en vaig menjar un trosset de cada! I crec que tothom va fer el mateix, je je je…
    Els encenalls de xocolata els compro a una parada del Mercat de Sabadell, queden molt macos, oi? 😉

    Sílvia, fue para la cena de fin de año, tenía que ser algo un poco especial 😉

    Maria Dolores, moltes gràcies!

    Cris, si t’agrada la xocolata, aquest braç de gitano l’has de fer sí o sí 😉

  16. Quantes coses bones m’he perdut en aquests dies que he estat engripada… ara no dono a l’abast!!! m’he quedat desganada però a un tallet d’aquest braç no diria que no!!! petó

  17. Aquí una xocoaddicta!!!! Preseeeent!!!!
    Va, aquest em veig en cor de fer-lo! Ja t’ho explicaré a veure què tal…
    Per cert… què li passa a la foto del tall? Si està perfecte!!!!!
    Petonarros!!!

  18. s’em havia escapat aquesta publicació teva…!!!! xocolata!!!! i braç de gitano!!!! mmmm dius que la foto del tall no es massa bona??? Es supersugerent!!!! jajaja, jo allargaria ara mateix el braç per pendre’l amb el café amb llet.
    T’ha quedat genial amb una cobertura de pastisseria profesional! M’encanta Gemma i me’l guardo…el meu germà…deleix pel braç de gitano!
    Una abraçada!

  19. Qué maravilla de brazo de gitano. Creo que es el postre que más les gusta a mis hijos y lo hago con frecuencia, pero no me quedan tan bien formados como a tí. Te quedó de auténtico lujo y el sabor… me lo tendré que imaginar 🙂

    Un besín.

  20. Hola, he fet el braç de gitano de xocolata aquest cap de setmana, i tot i que no m’ha quedat tant polit com el teu estava deliciós. Em pirra la xocolata negra. He de perfeccionar el pa de pessic que no m’acaba de quedar esponjós.
    Felicitats pel blog i per la teva feina.

  21. Perfecte, com sempre i ha de ser boníssim!! Només tinc un dubte que no acabo d’entendre: per al farcit dius que s’ha d’escalfar la nata amb el sucre, afegir la xocolata a trossos i la gelatina i barrejar-ho. Després dius que s’ha de montar la nata….. quina nata? Vols dir el resultat d’aquesta barreja? Gràcies.

  22. Elisa, aquesta barreja (nata+sucre+xocolata+gelatina) l’has de deixar refredar a la nevera d’un dia per l’altre. Llavors ho pots muntar amb les varilles elèctriques, igual que si fessis nata muntada.

  23. Hola!
    Tinc un dubte: quan parles de nata líquida et refereixes a nata de cuinar?
    Moltes gràcies!
    Gemma
    Per cert, la tarta de poma i llimona va ser un èxit! 😉

  24. Gemma, els encenalls de xocolata amb que has decorat, són comprats així o els has fet ?

    Gràcies. M’apunto la recepta. He fet el meu primer braç ( o tronc de Nadal) aquests dies i aquesta decoració m’agrada molt !

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *