Calisay passió amb maduixes de la Carme Ruscalleda

Data
25 de març de 2013
Creat per

Aquesta és la recepta que he triat de la revista CUINA del mes de març, una macedònia molt gustosa, amb bescuit i licor d’herbes:

La recepta és de la Carme Ruscalleda, que en la seva secció bo i sa d’aquest mes ens proposa un menú de primavera equilibrat i boníssim: una sopa juliana amb verat, uns “barus” amb pèsols de primavera, uns espaguetis integrals amb escopinyes cremoses, i un Calisay passió amb maduixes.

Aquesta macedònia és ben senzilla de fer; comparada amb les neules de la Carme Ruscalleda que vaig fer el mes passat, és un joc de nens. Només cal una mica de paciència per tallar les fruites ben petites, que és la gràcia de la presentació. El punt àcid, aromàtic i refrescant de la fruita de la passió combina molt bé amb les altres fruites, i el toc del licor d’herbes l’acaba d’animar. Com que la Carme és del Maresme, ha triat un licor de la seva terra, el Calisay; jo no en tenia i he utilitzat el licor Herbero de Beneixama que em va regalar en Francesc del blog A la taula i al llit…, un punt anisat i també aromatitzat amb herbes.

Aquí teniu la recepta:

Bon profit!

Comparteix

26 comentaris a “Calisay passió amb maduixes de la Carme Ruscalleda”

 1. quina macedònia més bona, segur que el maracuià dona un toc molt especial!
  ahh!! et vaig escoltar al programa de la Carbó!! va està molt bé!!!!
  petonets

 2. Ei, quina il·lusió que hages usat l’herber de Beneixama per a una de les teues super-receptes (amb permís de la Ruscalleda, és clar!!). T’ha quedat fantàstic!!! I a mi m’has fet MOLT feliç. Gràcies. Besets

 3. Reme i Núria, jo encara no he fet les receptes amb bacallà de la Mireia, entre la setmana santa i les vacances, no he tingut temps…

  Marina, és una macedònia amb una pila de gustos i textures diferents. I tot tallat tan petit queda més elegant, per unes postres amb convidats 😉

  Starbase, primaveral, que ja estem a la primavera!!!!

  Roser, colors i textures, una diversitat boníssima!

  Núria, m’alegro que t’agradi 🙂

  Maria, ostres, ja he vist la foto, em pensava que era una màquina o quelcom semblant! i resulta que és un cullerot, je je je… d’última generació!!! 🙂

  Lídia, m’ho vaig passar super bé fent el programa amb la Mireia, em va fer sentir molt còmode. Quina ràbia que l’hagin fet plegar :((

 4. Teresa, dues receptes ben bones de fer, aquesta macedònia i el pastis de festucs. Per celebracions especials amb convidats 😉

  Cuina Cinc i Cris, és veritat que amb el vermell de les maduixes fa que siguin unes postres ben primaverals. Acolorides i molt gustoses.

  Francesc, és que no tenia Calissay i vaig recordar que encara em quedava aquest licor d’herbes tan bo que em vas regalar, i em va semblar que era un substitut perfecte (amb perdó de la Ruscalleda, clar, je je je…). Moltes gràcies a tu per regalar-me’l 🙂

  Marta, ja veus que cap problema per versionar-lo, perquè jo tampoc hi he posat Calisay, je je je… qualsevol licor que tinguis que t’agradi li pot quedar prou bé 😉

  Donibaneko, m’aelgro que t’agradi!

 5. Judith, no recordo l’anunci, jo en aquell temps no tenia tele. Però la frase em sembla molt divertida, anys 80 total 😀

  Miquel Àngel, les propostes de la Carme Ruscalleda no fallen mai, oi? I sempre tan de temporada…. que ara les maduixes ja són boníssimes.

  CristinaT, haig de confessar que a la meva copa tampoc hi vaig posar licor, je je je… quina parella que fem tu i jo! 🙂

  Catieu, per la presentació val la pena tallar les fruites totes iguals i ben menudes… encara que porti feina, queda molt més bonic.

  Nieves, también son nuestros postres favoritos, más ligeros y mucho más sanos… Y con esta presentación se convierten en unos postres de fiesta!

  Ester, dona, jo crec que si fa no fa… je je je… moltes gràcies! 🙂

  Anna i Cristina, es nota que ja tenim ganes que arribi el bon temps, oi? 😉

 6. Quina copa tran fresca y aromática!!! Les macedonies son un gran fi de festa i la teva amb els trossets de bescuit…
  I encara que faci una mica de fret ja comença a venir de gust quan veiem les parades de fruites al mercat!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *