Nous caramel·litzades a l’estil xinès

Data
4 de juny de 2013
Creat per

Dijous passat vam anar al taller de la Mireia Carbó al Club Social Caprabo, un monogràfic de cuina dedicat a les nous:

La classe va ser molt emotiva, ja que era l’última que es feia: Caprabo ha decidit tancar el seu Club Social 🙁
Tots els que érem allà compartíem el sentiment de tristesa i d’impotència per aquesta malaurada notícia. Som molts els que fa anys que anem a les classes de la Mireia Carbó, i trobarem a faltar les seves ensenyances, el seu bon humor i la seva passió per transmetre l’amor que sent per la cuina. L’èxit de les classes de la Mireia no té cap secret: és la combinació perfecta entre una showwoman de la cuina i unes receptes pensades fins a l’últim detall.

L’únic consol que ens queda és pensar que aquest tancament sigui temporal, i que, quan millori la situació actual, Caprabo decideixi reprendre les activitats del Club Social. Mentrestant, però, tots animem a la Mireia a muntar alguna cosa pel seu compte, ja sap que la seguirem allà on vagi: va quedar ben demostrat amb el suport que li vam donar tota la colla, oi? Però tal i com ens va demanar la Mireia durant la classe, avui no em vull entristir més, no val la pena. Molta ràbia i molta pena, però cal mirar endavant.

Les receptes del taller van ser fantàstiques, fins i tot diria que candidates a formar part d’un menú de Nadal. Això sí, com que totes porten nous, no es poden fer juntes en un menú, seria una dosi excessiva de nous, je je je… Concretament va preparar una crema de nous i gambes, una llaminera de porc amb vermut i nous i unes nous caramel·litzades a l’estil xinès. Aquestes nous no són un plat de postres en sí, sinó més aviat una guarnició. Són ideals per acompanyar un gelat, unes maduixes amb nata, una crema, o fins i tot una amanida o com a guarnició d’un plat de carn. Són de vici total, però cal controlar-se perquè són una bomba de calories, je je je…

Aquí teniu la recepta:

Ingredients:

• 150g de nous
• 150g de mel
• 100g de sucre
• ½ branca de canyella
• 150ml d’aigua
• Oli de gira-sol

Preparació:

Posar en un cassó l’aigua, la mel, la canyella, el sucre i les nous. Fer-ho bullir 2 minuts a foc suau.
Deixar refredar i tornar a fer-ho bullir durant 2 minuts més
Deixar refredar dins l’almívar.
Escórrer les nous i eixugar-les bé. Fregir en oli de gira-sol fins que sigui daurades.
Usar-les com a guarnició de gelats, nata muntada, fruita, cremes…

Bon profit!

Comparteix

26 comentaris a “Nous caramel·litzades a l’estil xinès”

 1. m’encanten les nous caramel·lizades, i la veritat és que no sabia com es feien, de nou gràcies a la mireia per la tasca de divulgació que fa, i també a tu, per encarregar-te durant tant de temps de fer possible que tants bloguers acudíssim a les seves classes.

 2. una pena el final de las clases de la Mireia y estas ultimas recetas están muy bien y estas nueces así caramelizadas deben de ser muy buenas y ya veo que muy versatiles..Anotado queda
  Peto

 3. Em va saber molt de greu quant em vaig asseventar de la noticia pel Facebook de la Mireia!! les poques classes a les que he assistit m’han encantat!! i aquestes postres son genials!! es el que em demano sempre que vaig a menjar a un xinés, nous amb el que tinguin (depenent del restaurant), jeje!!
  petonets!!

 4. Quina gracia, avui he fet també les nous caramelitzades i les he presentat en copa amb els maduixots i gelat de vainilla. Vaig estar al taller de la Mireia el dimarts passat al matí. una llàstima que s’acabin les clases.
  Petons.

 5. quina rabia que tanquin aquestes classes…a veure si ben aviat les tornen a fer…que farem sense les receptes de la Mireia?
  Jo que sóc alèrgica a les nous sort que no vaig venir…jajaja!!
  Petunets
  Eva

 6. Sap greu que s’acabin les coses, i més quan són activitats, com aquesta que funcionen 🙁

  La recepta apuntadíssima queda, aquestes nous són una llaminadura, mmm

  PTNTS
  Dolç

 7. Quines nous més bones! i quina pena que no facin més classes a Caprabo, co és això?? La Mireaia estarà en algun altre lloc? el got de mojito té una pinta… ! petons

 8. Quina mala noticia aquesta que tanquen el Club Social Caprabo!! mare meva aquesta maleida crisi ho arrassa tot!!!! Com dius esperem que sigui temporal.. M´encanten les nous caramel.litzades, així que prenc bona nota.. petonsss,

 9. Quan vaig llegir-ho no m’ho creia… no hi ha dret tot el mal que està fent aquesta merda de crisi!!!
  Però la Mireia no s’aturarà i vagi on vagi li donarem suport!!! 😉 Gràcies també a tu per la feina de tots aquests anys d’organitzar els grups per anar a fer les classes amb la Mireia!! A veure si ben aviat tenim bones noves! Petons!!!

 10. No he pogut asistir mai a aquest curs, però realment es una pena, m’encanta veure les coses que penges quan hi vas.
  Les nous boníssimes, jo en faig unes semblants, i les acompanyo amb nata amb un xic de vainilla. Unes postres que sempre agraden.
  Una abraçada

 11. Qué lástima Gemma. Yo que siempre pensé en la gran suerte que teníais de poder disfrutar de estas clases tan estupendas, pero la dichosa crisis está acabando con todo. Esperemos que esto no tarde demasiado en recomponerse, y que podais disfrutar de nuevo de tanto bueno.
  La receta de hoy, como siempre, es todo un lujo.

  Un besín.

 12. Moltes gràcies a tots pels vostres comentaris!
  Segur que tornarem a veure a la Mireia en alguna de les seves classes, a Caprabo o allà on sigui. I nosaltres li seguirem la pista, oi? 🙂

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *