Maduixots macerats amb granissat d’Oporto

Data
24 de juliol de 2013
Creat per

Divendres passat vam assistir a l’últim taller del curs amb en Pep Nogué al Bonpreu. El taller era un monogràfic de cuina ràpida i saludable, ideal per les vacances, una època durant la qual fa força mandra cuinar. Una de les receptes més senzilles i resultones que ens va ensenyar van ser aquestes maduixes amb granissat d’Oporto:

El missatge del Pep durant el taller va ser molt clar: estar de vacances no ha de significar menjar malament, però tampoc ens hem de complicar la vida amb receptes llargues i de grans coccions. Les seves propostes anaven encaminades en aquest sentit: un carpaccio de figues amb fetge gras d’ànec i oli de fruits secs, una amanida de codonyat i anxoves amb idiazabal i vinagreta de llavors i uns maduixots macerats amb granissat d’Oporto.

El carpaccio de figues us el recomano moltíssim: en Pep m’havia explicat la recepta ja fa temps i, el setembre passat, aprofitant les últimes figues de la temporada, vaig preparar el carpaccio i el vaig guardar ben embolicat al congelador. Quan el mes de novembre el vaig treure a taula durant un dinar d’aquells de quedar bé, la gent va quedar ben sorpresa amb el carpaccio de figues naturals en ple hivern! Un bon truco, eh? Je je je…

Les maduixes amb el granissat necessiten poca explicació. És evident que ha de quedar bo, oi? I ja veieu que més fàcil no pot ser… Així que ja no teniu excusa per gaudir d’unes postres boníssimes i refrescants quan torneu acalorats de la platja 😉

Aquí teniu la recepta:

Ingredients:

• 1kg de maduixots
• 100g de sucre moreno
• 10g de vainilla en pols
• 400g de oporto

Preparació:

Posar l’oporto a congelar el dia abans.
Rentar i tallar els maduixots. Amanir-los amb el sucre i la vainilla. Deixar-los a la nevera dues hores.
Rascar l’oporto congelat. Servir les maduixes amb el granissat d’oporto a sobre.

Bon profit!

PD. Em va quedar pendent fer la crònica del taller amb en Pep Nogué del mes d’abril, dedicada a la cuina amb formatge. Ens va preparar un parmentier cremós amb ou i sopa de parmesà, una tapa dolça de xampinyons amb formatge blau i un coulant de prunes a l’armagnac amb gelat de formatge fresc. Us poso les fotos d’aquell dia 😉

Comparteix

16 comentaris a “Maduixots macerats amb granissat d’Oporto”

 1. Moltes gràcies, Gemma! A casa el mateix, la dieta canvia un xic però mai deixem de menjar sa i amb alegria, jeje. Lo senzill no significa malament.
  Petons i que passis unes molt bones vacances. Les has fet, ja?

 2. Dels tallers del Pep sempre se’n treuen grans idees, nosaltres només vam anar a aquell i faig sovint peix en escabetx de taronja jejeje Aquest postre me l’apunto, per la senzillesa i perquè fa quedar bé, però el carpaccio de figues m’ha ben enamorat!
  Petonets
  Sandra

 3. És facilíssim i súper refrescant!!
  Però m’ha encantat una altra proposta de la que us va preparar el Pep! El carpaccio de figues amb fetge gras d’ànec i oli de fruits secs!! 🙂 Aquesta cau segur aquest estiu!! Bueno quan trobi figues! 😉
  Molts petons i bones vacances Gemma!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *