Carbassa amb taronja i trompetes de la mort

Data
28 d'octubre de 2013
Creat per

Divendres passat vam assistir al taller de cuina amb en Pep Nogué al Bonpreu. Era un monogràfic dedicat a la cuina amb bolets, aprofitant que ara estem en plena temporada. Una de les receptes van ser unes postres molt originals, que incorporaven els bolets entre els ingredients principals.

No era el primer cop que en Pep ens sorprenia amb una recepta dolça de bolets, ja ho havia fet amb aquests farcellets de poma i camagrocs. En aquesta ocasió el taller va tornar a ser molt interessant, ja que ens va descobrir que hi ha vida més enllà dels rovellons a la brasa: va fer un caneló de calamar amb samfaina de rossinyols; una sopa de ceba, bacallà i calamar amb castanyes i camagrocs; i aquesta carbassa amb taronja i trompetes de la mort. Vam aprendre, per exemple, com aconseguir un brou intens i clarificat, com elaborar una samfaina gustosa i gens oliosa, o com coure el calamar en un format molt vistós.

Les postres amb les trompetes de la mort són certament originals, però combina tan bé els ingredients que a la segona cullerada ja ni penses que estàs menjant bolets en format dolç. La carbassa, la trompeta de la mort i la taronja són un trio sensacional! A més, tant la carbassa com les trompetes de la mort accepten molt bé la cocció dins un almívar, de manera que és una elecció molt encertada. Jo hi he incorporat pell de taronja ratllada al moment, per tal que l’aroma de taronja arribi més fresca a taula. El resultat és realment sorprenent!

Aquí teniu la recepta:

Ingredients:

Per la carbassa:
• 1kg de carbassa
• 150g de sucre
• aigua
Pel granissat:
• 1l de suc de taronja
• 100g de ginebra aromàtica
Per les trompetes de la mort:
• 400g de trompetes de la mort
• 500ml d’aigua
• 250g de sucre:

Preparació:

Per la carbassa: pelar la carbassa, treure les llavors i coure-la amb l’aigua i el sucre. Quan sigui cuita, colar i triturar dins que sigui un puré fi. Reservar a la nevera.
Pel granissat: barrejar el suc i la ginebra i reservar al congelador. Un cop congelat, rascar el granissat amb l’ajuda d’una forquilla.
Per les trompetes: netejar les trompetes. Posar al foc l’aigua i el sucre. Quan arrenqui el bull, tirar les trompetes i deixar coure uns minuts. Deixar refredar dins el propi almívar.
Al moment de servir, repartir el puré de carbassa al centre del plat, a sobre les trompetes i acabar amb el granissat.

Bon profit!

PD: Vull aprofitar que el post d’avui va sobre tallers de cuina per fer-me ressò d’un curs de cuina molt interessant que ofereixen conjuntament la revista CUINA i l’escola de cuina Bellart. És un curs de dos sessions impartit pel David Lienas, un gran xef i bon amic de molts bloguers que anem cada mes al Bonpreu. En David ensenyarà a fer postres molt temptadores i de fàcil elaboració, en el curs titulat Postres fàcils i bones, els dies 4 i 11 de novembre. Podeu trobar tota la informació en aquest enllaç, afanyeu-vos perquè queden poques places. A més, si sou subscriptors de la revista, teniu un descompte del 10% 😉

Comparteix

23 comentaris a “Carbassa amb taronja i trompetes de la mort”

  1. La classe com sempre molt interessant i amb receptes fantàstiques.
    Aquest postra amb va sorprendre, però estava boníssim, ja es segona vegada que ens fa un postra amb bolets, amb resultat immillorable.
    Petons

  2. Marylou, jo allà tampoc vaig tastar el conjunt, per això em va picar la cruiositat de fer-lo a casa 😉

    Sion, l’altre que ens va fer, amb els camagrocs, la poma i la pasta fil·lo, era realment sensacional!!!

    Laura, jo només n’he fet dues, i totes dues són del Pep Nogué…

    ANABDN, quan vaig sortir del taller tenia clar que no trigaria gens a posar en pràctica la recepta. I dissabte, vaig tenir sort de trobar trompetes de la mort, de manera que vaig tenir clar que ho faria 😉

    Maria, a tots ens sorprèn, però t’asseguro que cuits en l’almívar queden molt bons. Unes postres originals per sorprendre els convidats!

  3. Marina, això mateix vai pensar jo quan vaig veure la parada amb els bolets… Ho haurem de preguntar! 🙂

    gemma, a tu i a tots ens ha sorprès!

    CristinaT, jo tampoc les vaig provar, així que no m’ha tocat més remei que fer-les a casa per tastar-les, je je je…

    Cris, unes postres amb bolets sempre sorprenen, oi?

    Júlia, m’alegro que t’agradi!

  4. buf…quins plats mès bons…aquest cop el Pep s’ha superat…..aquestes trompetes de la mort, la veritat no me les imagino…hauria de probar-ho això…. però sens dubte la trova intresentíssima!!!!!
    I la foto li fa justicia doncs venen ganes de probar-ho!

  5. M Angels, la sopa la faràs lligada o sense lligar? hauràs de fer votar a la teva família, je je je…

    Chus, a les classes del Pep sempre s’apren! I totes les receptes molt interessants, jo també tinc ganes de fer la sopa, igual que l’Àngels 😉

    Lídia, sobretot les postres, perquè trobar bolets en un plat de postres és realment original!

    Abril, les trompetes bullides en un almíbar queden dolces i molt suaus, tan de gust com de textura. combinades amb la carbassa són tot un encert!

  6. Nieves, los postres con setas son muy originales, pero cada vez conozco más recetas que los llevan… y la verdad es que están buenos 🙂

    Teresa, quina llàstima que tornis a estar lesionada, espero que no sigui res greu… Et vas perdre un bon taller, com sempre amb el Pep 😉

    Pilar, ja veig que som molts els sopresos, je je je… en realitat, si superem els prejudicis, s’ha de reconèixer que queden molt bons!

    Pol, va ser divertit i molt bo, oi? 😉

    Eva, si els fas ja m’ho diràs, val la pena aprofitar per fer-ho ara, que la temporada de bolets és molt curta…

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *