Trena de pasta de full amb cabell d’àngel

Data
9 de juny de 2014
Creat per

Dissabte passat vaig impartir un taller de coques al Mercat de Manlleu, pensant en el Sant Joan que ja tenim a tocar. Una de les que vaig ensenyar a fer va ser aquesta senzilla trena de pasta de full farcida de cabell d’àngel:

Ja he parlat molts cops de l’Aula de Cuina del Mercat de Manlleu. Organitzen activitats pels seus clients molt interessants i ben diverses, sempre adequades a l’època de l’any que estem. En aquesta ocasió tocava preparar-se per la revetlla de Sant Joan, oferint un taller de coques senzilles de fer a casa. De les altres vegades conec a molts dels assistents, i estic segura que posaran en pràctica tot el que vam fer. Són alumnes molt aplicats 🙂

Del tema coques sempre dic el mateix: fer la coca de brioix a casa és molt complicat, demana un nivell avançat de pastisseria. És gairebé imprescindible una màquina per amassar, ja que el brioix és una massa difícil d’amassar a mà. I també és complicat trobar-li el punt exacte de fermentació, perquè la famosa frase de “fins que dobli el seu volum” és la cosa més inexacta que es pugui dir mai. Sobrefermentar el brioix és gairebé pitjor que quedar-se curt de fermentació.

Conclusió: per sant Joan, comprem la coca de brioix a la pastisseria (que també se’ls ha de donar negoci, oi?) i fem altres coques més senzilles a casa. En aquest taller vam fer-ne de quatre tipus, totes amb tècniques i ingredients força diferents: la coca de llardons, la coca de vidre, un enreixat de xocolata i aquesta trena farcida de cabell d’àngel. A veure si us animeu també vosaltres a fer-la per Sant Joan!

Trobareu la recepta en el següent link: Trena de cabell d’àngel

Bon profit!

Comparteix

19 comentaris a “Trena de pasta de full amb cabell d’àngel”

 1. Segur que les teves alumnes van quedar molt contentes amb aquesta trena, que pot quedar perfecta per la revetlla de Sant Joan i molt més fàcil de fer que la de brioix.
  Petons.

 2. Marina, la pasta de full és de les coses més versàtils que hi ha, sobretot perquè tan serveix per dolç com per salat…

  Miquel, tens raó que per mi també va ser un gran taller. M’ho vaig passar genial, són un grup super maco 🙂

  CristinaT, tu també ets de les que pensen que la coca de brioix millor comprada, oi? Amb les alternatives tan fàcils que tenim, podem fer un bon assortit de coques, je je je…

  Maria, i també els van agradar molt les altres opcions, sobretot l’enreixat, la coca de vidre i la de llardons 😉

 3. Pilar, si te l’apuntes a pendents, t’aconsello que la provis de fer per sant Joan, ja veuràs com triomfaràs!

  ANABDN, mooooooooooolt més fàcil que la de brioix, je je je… i la pasta de full amb el cabell d’àngel combinen molt bé.

  Teresa, totalment d’acord, la pasta de full és un bàsic imprescindible a la cuina! Jo sempre en tinc a la nevera o al congelador 😉

  Ilvo, moltes gràcies per la teva visita! M’encantaria que em passesis TOTES aquestes receptes desconegudes amb pasta de full, m’has deixat molt intrigada! Si vols, me les pots enviar oer mai a lacuinadecasa@gmail.com Moltes gràcies!!!!!

 4. Què rebona i que fàcil!! i quin neguit que m’has ficat a sobre… no m’havia adonat que tenim Sant Joan gairebé aquí!! ha ha, com passa el temps! un petonàs!

 5. M’encanta el cabell d’àngel! Nyaaaam! I amb pasta de full faltaria la coca de llavaneres per la revetlla! Una de les meves preferides! Aquest fap de setmana tinc pensada fer-la! 🙂
  Gemmaaaa la pròxima vull la coca de brioix! Jaja!
  Petunets
  Eva

 6. Bon dia Gemma,

  M’interessaria aprendre a fer pasta de full casolana, què em podries comentar si encara continues fent cursos de cuina, si us plau? i si és així quan tornaràs a fer un altre? gràcies per la teva atenció,

  Alfredo Cela

 7. Hola Alfredo, fer pasta de full a casa és força complicat. Faig cursos de pastisseria per amateurs, però mai ensenyo a fer la pasta de full, només receptes amb pasta de full ja comprada. No sé si t’interessa…
  Ara mateix dono classes a l’escola de cuina Mireia Carbó, al mercat de Manlleu i al Mercat de la Vall d’Hebrón.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *