Enreixat de poma

Data
20 de desembre de 2014
Creat per

Avui és dia 20 i tenim una cita amb la convocatòria blogaire Del Blog al Plat. En aquesta ocasió havíem d’escollir una recepta del blog Crijoarmael, que porta la Cristina. Jo he preparat aquesta coca de pasta de full amb poma, fàcil i boníssima:

Amb la Cristina ens coneixem de fa temps, de les trobades blogaires i els tallers de cuina. M’agrada molt el seu estil de cuina, familiar però amb un toc festiu. I com passa amb els blogs que ens seguim des de fa temps, he vist créixer l’Èlia i el Marcel, sobretot gràcies als pastissos d’aniversari que els fa cada any la Cristina 😉

M’ha costat escollir la recepta perquè en té de molt bones, però finalment m’he decidit per aquest enreixat de poma. Tenia pomes i pasta de full, així que era ideal. Jo l’he versionat una mica, no hi he posat la melmelada i he cuit abans les pomes al microones. El resultat ens ha encantat, si us agrada esmorzar un bon tall de pastís de poma, aquesta és la vostra recepta!

Aquí teniu la recepta:

Ingredients:

• 1 làmina de pasta de full
• 4 pomes
• Sucre
• 1 ou
• Almívar TPT

Preparació:

Pelar, treure el cor i tallar les pomes a grills. Posar-les en un vol i coure-les al microones durant 5 minuts. Escórrer-les i deixar-les refredar.
Amb la pasta de full, preparar l’enreixat com explico aquí. Farcir-lo amb una capa ben generosa de poma i escampar sucre al gust per sobre. Tapar-ho amb l’enreixat.
Pintar tota la superfície amb l’ou batut. Coure-ho a 190º uns 20 minuts, fins que sigui daurat. Treure’l del forn i pintar-lo amb l’almívar per tal que brilli.
Deixar refredar i servir.

Bon profit!

Comparteix

17 comentaris a “Enreixat de poma”

  1. Gemma, tot un luxe que facis una recepta del meu blog, m’agrada molt la teva versió. M’ha fet gràcia, jo també he vist créixer les teves nebodes, mirant enrere es veu com passa el temps. Gràcies per participar i bones festes!

  2. Nos dejas con un buen sabor de boca, como no podía ser de otra manera.

    Te deseo unas Fiestas muy Felices en compañía de todos los tuyos, y que en 2015 se vean cumplidos todos tus sueños y objetivos.

    Un fuerte abrazo.

  3. Quina bona pinta!! aquestes son les receptes que m’agraden a mi, fácils i resultones!! Lastima que m’ha sortit diabétes gestacional i els dolços s’han acabat per mi fins l’estiu! jejejee! Petonets! i Bones festes!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *