Florentines

Data
26 de gener de 2015
Creat per

Ja fa uns mesos us vaig explicar que estava buscant una bona recepta de florentines, que quedessin amb la textura de crocant típica d’aquestes galetes. I us puc dir que amb aquesta recepta ho he aconseguit:

Les clàssiques florentines porten tota una cara banyada de xocolata. Per fer-les més lleugeres jo les he banyat una mica menys… Queden cruixents, amb el crocant del caramel, els fruits secs i la pell de taronja molt gustós. Són molt fàcils de fer, proveu-les que tenen l’èxit assegurat!

Aquí teniu la recepta:

Ingredients:

• 90g de nata 35%MG
• 150g de sucre en pols
• 80g de pell de taronja confitada a dauets
• 70g de granet d’ametlla torrada
• 50g de farina
• c/s xocolata

Preparació:

Barrejar els ingredients en aquest ordre: nata, sucre, pell de taronja, fruits secs i farina.
Escampar petites porcions sobre la safata del forn. Coure a 200º fins que siguin daurades.
Un cop fredes, banyar una cara amb xocolata.

Bon profit!

Comparteix

32 comentaris a “Florentines”

  1. Gemma, els Reis me han portat un sifo, pero les expliccions son nules, he provat de muntar nata, hi ha sigut un desastre, la 1º vegada me ha quedat liquida, potser he posat poques carregas, i l’altra la he muntat i he posat una carrega i primer ha sortit, pero despres no hi havia manera que sortis.
    la nata si ha de possar montada, podries un dia parlar al teu blog de com utilizar el sifo, dons a casa ens agraden les mousse, etc.
    gracies

  2. mteresa, et comento aquí per sobre, si vols alguna cosa més detallada ja m’ho diràs.
    Hi ha quatre tipus d’escumes de sifó, en funció de quin és l’element que encapsula l’aire:

    – les base nata (com aquesta http://www.lacuinadecasa.cat/2010/05/02/escuma-de-crema-catalana-classe-amb-en-david-lienas/ )

    – les base gelatina (com aquesta http://www.lacuinadecasa.cat/2014/02/18/maduixes-amb-mascarpone-i-escuma-d%E2%80%99hibisc/)

    – les base clara d’ou (http://www.lacuinadecasa.cat/2012/10/09/fals-bescuit-de-iogurt-classe-magistral-d%E2%80%99en-carles-tejedor/)

    – les base fècula (http://www.lacuinadecasa.cat/2011/10/15/crema-de-xocolata-amb-escuma-de-moniato/)

    La de base nata és molt fàcil de fer. Has de posar NATA LÍQUIDA del 35% DE MATÈRIA GRASSA. Mira’t bé això, no val la nata de cuinar. I no has de muntar la nata, precisament vols que això ho faci el sifó! L’has de posar líquida tal com et surt del brick.
    Has d’omplir uns 3/4 de la capacitat del sifó, no omplis mai fins dalt ja que has de deixar espai pel gas.
    Per un sifó de 1/2 litre normalment és suficient dues càpsules, que han de ser gas N2O. És molt important això del gas, mira bé que no hagis posat les càpsules de SODA, aquestes no valen (aquestes són per posar bombolles com al vichy). Si el sifó és de 1 litre, posa 3 càpsules.
    Tot el que posis a dins ha d’anar hipercolat, ja que surt per un forat tan petit com la punxa d’una agulla de cosir. Qualsevol trosset et pot embussar la sortida. Per la nata que dius tu, però, la pots posar directament.
    És molt important donar repòs al sifó un cop carregat. Deixa’l a la nevera un parell d’hores abans de fer servir. I per les escumes de base nata, és millor muntar-les fredes de nevera.
    Quan carregues el sifó, l’has de sacsejar bé a cada càrrega que hi poses. Jo fins i tot deixo reposar 5 minuts abans de posar la segona càrrega, així t’assegures que el gas hagi entrat tot.
    Finalment, abans de fer servir el sifó l’has fe tornar a sacsejar enèrgicament.

    Crec que no em descuido res. A veure si ara ja et surt bé 😉

  3. Hello!! jo tinc també una bona recepta de florentins…jejeje. Les típiques són banyades amb xoco…i tant! el fart d´atemperar que em vaig fer. I molt cruixents. Petó.

    PD: a punt pel concert dels Amics a Sant Joan…dissabte.

  4. Gemma, la nata de 35%MG, és la de brick que posa “per a muntar”? Cal muntar-la? O la barregem amb la resta d’ingredients tal com raja? Disculpeu el meu desconeixement però és fruit de la inexperiència… intento posar-hi remei…
    Moltíssimes gràcies!!!

  5. Gracies Gemma, a la nata sense muntar nomes i vaig posar una carrega, dons en vam dir que per 1/2 litre de nata una carrega

    Ho tornare a probar aveure si men surto

  6. Cristina, sí, és la per muntar. I no cal muntar-la, són unes galetes super fàcils de fer, ho barreges amb unes varilles, seguint l’ordre que diu la recepta. I no cal que et disculpis!!! Jo encantada d’aclarir el què sigui 😀

  7. Gemma al Miquel és un hipermegafan dels florentins!!
    O sigui que quan vulgui aconseguir alguna cosa… a fer florentins!! xD
    Fas bé de carregar-los menys de xoco pq de per sí ja són una bomba de sucre! Però són taaaaaaan bons que un dia és un dia! O dos… 😉
    Molts petons!!

  8. No m ‘han quedat gens be. Les petites porcions s’ han anat escampant i ha quedat una massa de sucre per tota la safata del forn. Pot ser l’ almivar de la pell de taronja? Era com un carmel, moooolt dolç i amb els trossets d’ ametlla i taronja.

  9. Marta, segur que ha sigut l’almívar de la taronja. És normal que la massa s’estengui una mica, però no tant que s’ajunti tota! la florentina té aquesta part del caramel cruixent, però no tant com expliques tu.

Respon a gemma Cancel·la les respostes

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *