Serp de maduixa

Data
13 de juliol de 2015
Creat per

Avui us porto una recepta molt divertida, que segur que triomfarà si teniu petits a casa. I de gust recorda a tot un clàssic, ja que no deixa de ser una lionesa farcida de nata i maduixes:

La recepta és una barreja de dues idees ben diferents. D’una banda, fa dies vaig veure una foto d’una serp semblant, feta amb massa de galeta i decorada igual amb les maduixes. Em va encantar, perquè era perfecta i ho vaig trobar una idea molt original. Però em va semblar molt complicat fer les dues galetes amb la curvatura idèntica per tal que encaixessin tan bé. Llavors, vaig recordar els eclairs que fèiem a Bubò, obrint la pasta choux, farcint-la de nata i decorant-la amb maduixes.

I vaig pensar… per què no provar de fer la serp substituint la galeta per pasta choux? Molt més fàcil i segur que les dues meitats de la serp encaixen perfectament! I aquí teniu el resultat 🙂

Aquí teniu la recepta:

Ingredients:

• 100ml d’aigua
• 60g de mantega
• 80g de farina
• 2-3 ous petits
• un pessic de sal
• Maduixes
• Nata líquida 35% MG
• Sucre

Preparació:

Posar l’aigua i la mantega en un cassó al foc, amb un pessic de sal.
Quan l’aigua bulli i tota la mantega s’hagi fos, afegir d’un sol cop tota la farina.
Deixar coure la farina, sense parar de remenar (amb espàtula), fins que aquesta massa es separi de les parets del cassó. Treure del foc i deixar refredar una mica.
Afegir un ou i remenar (amb varetes) fins que quedi homogeni. Així, fins a afegir els tres ous. En funció de la mida dels ous, només caldrà afegir la meitat de l’últim ou.
Omplir una màniga pastissera i escudellar porcions de la massa en forma de serp, a sobre d’una placa amb paper de forn. Coure-ho 25 minuts a 180º. Deixar refredar.
Mentrestant, muntar la nata amb una mica de sucre. Tallar les maduixes a rodanxes.
Obrir la serp per la meitat i farcir-la amb les maduixes. Tancar la serp i col·locar a sobre la nata i les maduixes. Amb una maduixa sencera, simular el cap posant-li els ulls i la llengua (jo he fet servir cibulet).

Bon profit!

Comparteix

14 comentaris a “Serp de maduixa”

  1. Una muy buena idea para hacer con niños y ademas sabes que es buenísima la combinación pasta choux nata y fresas.Muy chula.
    Que passis unes bones vacances, ens veiem el setembre!
    petons

  2. Un encert fer la serp amb la pasta choux perquè ha quedat molt maca, fa llàstima menjar-la, però ha d’estar tan bona que no es pot perdonar.
    Moltes gràcies pel teu comentari sobre la meva participació al “Cuines” de TV3.
    Petons.

Respon a Eva Cancel·la les respostes

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *