Pastís de formatge i llimona

Data
14 de setembre de 2015
Creat per

Avui és l’aniversari de la meva fillola Olga, que fa 13 anys! Ahir ens van convidar a celebrar-ho amb un dinar familiar i, per postres i bufar les espelmes, vaig portar aquest pastís:

El temps passa volant, oi? Fa quatre dies no arribava al marbre de la cuina, i ara ja és tan alta com jo! L’Olga s’ha convertit en una noia preciosa, aplicada, carinyosa, molt amiga dels seus amics, romàntica, i una adolescent de manual. Pensant en quin pastís podia preparar, vaig recordar que les seves postres preferides són el pastís de formatge i el gelat de llimona, de manera que vaig decidir combinar les dues coses. El resultat va ser aquest pastís, finíssim de gust i de textura, que a tots ens va agradar molt.

Jo el vaig decorar amb la crema de llimona del lemon pie, amb una mica de colorant groc, però si no us voleu complicar tant la vida, amb gelatina de llimona per sobre quedarà igual de bé.

Aquí teniu la recepta:

Ingredients: (per un motlle de 24cm)

• 200g de galetes Maria
• 75g de mantega
• 20g de llet
• 350g de formatge tipus philadelphia
• 1 sobre de gelatina de llimona Royal
• 150ml d’aigua
• 100g de sucre
• 400ml de nata 35% MG

Preparació:

Triturar les galetes. Afegir la mantega fosa i la llet. Barrejar i escampar-ho per la base d’un motlle desemmotllable, pressionant-ho bé. Reservar a la nevera per tal que s’endureixi la base.
Escalfar l’aigua al microones. Quan bulli, afegir la gelatina i remenar fins que es dissolgui bé. Afegir el sucre i remenar fins que es dissolgui. Reservar perquè es refredi a temperatura ambient.
Amb el túrmix, barrejar el formatge amb la mescla anterior.
Semi muntar la nata i incorporar-la amb suavitat a la mescla anterior. Abocar-ho dins el motlle i reservar a la nevera fins que qualli.
Desemmotllar passant un ganivet calent per tot el voltant. Decorar-la amb la crema de llimona, o amb una mica de gelatina de llimona per sobre.

Bon profit!

Comparteix

25 comentaris a “Pastís de formatge i llimona”

  1. Espectacular, com totes les teves postres vaja… però és que aquest reuneix dues de les coses que més m’agraden, el formatge i la llimona, així que passa al top ten directe!! un petó!

  2. Doncs sí…volant, volant…Aquests pastissos sempre agraden. M´agrada la decoració amb la gominola. Per cert, tens tota la raó amb el tema de les griottes. Jo sempre he vist la selva negra amb unes cireres espectaculars…de conte! Estic en una bona acadèmia..jejeje.

  3. Que bons son aquests pastissos de formatge frescos i lleugers i a mès amb el toc llimona. Personalment prefereixo la cobertura del lemon pie, que la gelatina, pero si, si hi ha presa, tot es mès ràpit.
    Felicitats a la teva afortunada neboda!
    PEtons

  4. Quina bona pinta! A mi m’encanta la mouse de llimona!! A més amb aquestes llimonetes de llaminadura que está boníssimes! Jo les vaig comprar fa un munt d’anys i ja no les he tornat a trobar. M’encantaven, eren la decoració típica de la pastissería on treballava. Segur que a l’Olga li va encantar!
    Petonets!

  5. anna, la decoració de sobre és una gominola de gelatina en forma de llimona. La vaig comparar a una botiga de llaminadures.

    Roser, sí sí, la crema de lemon pie tal qual està al link, amb la mateixa quantitat de gelatina. Deixes refredar la crema a temperatura ambient i, abans no es qualli, l’aboques sobre el pastís. La decoració és amb nata muntada.

  6. Quina delícia! Són tan llaminers i refrescants! No hi ha qui es resisteixi a un pastís com aquest! Va ser dels primers que vaig aprendre a fer a casa; fins ara sempre els feia amb la cobertura de gelatina de llimona però ara els provaré amb la cobertura que proposes de crema de llimona del lemon pie. Segur que serà insuperable!! Una abraçada!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *