Galetes bicolor especiades

Data
30 de setembre de 2015
Creat per

Potser feia mig any que no preparava galetes a casa. Mandra d’encendre el forn a l’estiu, manca de temps per dedicar-m’hi, falta d’excusa per posar-m’hi… vés a saber. Ahir tenia temps i ganes, de manera que vaig preparar unes galetes per berenar:

La massa de les galetes és la que s’acostuma a utilitzar per elaborar les típiques galetes “damer”, en les que es sobreposen capes de dos colors per aconseguir unes galetes quadriculades. Jo les vaig fer amb un motlle, substituint el forat de dins per massa d’un altre color. Com que la massa és molt neutra de gust, val la pena atrevir-se a incorporar alguna espècia sorprenent que us agradi i li aporti sabor: gingebre, curri, cardamom verd, pebre de jamaica, fava tonka…

Jo hi vaig posar la meva barreja d’espècies personal, que em preparo al meu gust, i que sempre tinc a punt per fer servir: 3 culleradetes de canyella, 1 culleradeta de nou moscada, 1 culleradeta de clau d’olor, 2 culleradetes de gingebre, 1 culleradeta de cardamom verd i 1 culleradeta de pebre negre.

Aquí teniu la recepta:

Ingredients: (per unes 25-30 galetes)

• 175g de mantega pomada
• 75g de sucre en pols
• 15g d’ou
• 300g de farina
• 20g de cacau en pols
• un pessic de sal
• espècies al gust

Preparació:

Barrejar la mantega i el sucre fins que quedi cremós i homogeni. Incorporar l’ou, la sal i les espècies. Incorporar la farina i barrejar fins que es formi la massa.
Amb l’ajut d’un corró, estirar la massa entre dos papers de forn, d’un gruix d’uns 3mm. Tallar les galetes amb els talla pastes, marcant la vora exterior i el forat de l’interior. Reservar la massa al congelador per tal que agafi cos.
Separar la part exterior de les galetes i reservar-les al congelador. Recollir tota la massa sobrant, de dins els forats i dels retalls. Formar una bola, incorporar-hi el cacau en pols i barrejar fins que quedi ben integrat. Estirar aquesta massa com hem fet abans i marcar l’interior de les galetes. Reservar-ho al congelador fins que agafi cos.
Farcir cada forat de les galetes amb l’interior corresponent. Posar-les sobre un paper de forn i coure-les a 190º fins que es comencin a daurar.

Bon profit!

Comparteix

16 comentaris a “Galetes bicolor especiades”

  1. m’encanten les galetes de mantega! encara recordo els lots de nadal de mun pare quan era petita, que sempre esperava les galetes de mantega……un vici! quina llàstima que engreixin tan! petons

  2. Si es verdad que a veces cuesta ponerse a hacerlas ,pero cuando las haces y ademas del aroma que queda en la cocina las ves tan ricas y buenas, te auto-preguntas ¿porque no las habré hecho antes?
    petons

  3. Les galetes de mantega són bones perquè si, però amb el toc especiat que els has afegit i aquesta combinació tan xula dels dos colors queden unes galetes molt sorpenents! un petó!

  4. Quines galetes tan maques…sempre em preguntava com feien lo de rellenar els forats de altre color..i ara ja ho sé.
    M’encanta la teva barreja particular! Petons i bona semana.

  5. M’agraden molt les espècies! aquestes galetes han de ser molt bones! i bicolors queden molt boniques! igual les faig pel meu sant per portar a la feina… a veure si no em fa mandra…! petons

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *