Granissat de meló amb gerds i menta

Data
9 de setembre de 2011
Creat per

Després de dos mesos de l’última recepta, avui us en proposo una molt refrescant per combatre la calor: un granissat de meló senzillíssim de fer, ideal per recuperar mica en mica la pràctica perduda tant temps allunyada dels fogons.

La recepta la vaig llegir aquestes vacances que hem passat al Llac de Garda, a la revista Sale & Pepe que ja us he comentat algun cop. Salvant les distàncies, és l’equivalent italià a la nostra revista CUINA i sempre que vaig a Itàlia me la compro i en faig alguna recepta (com el semifred o el tiramisú). Aquest mes d’agost hi havia un article ideal per l’estiu amb un recull de receptes de sorbets, gelats i granissats a base de fruita. Boníssimes, sanes, refrescants i molt molt fàcils de fer.

L’únic que he modificat a la recepta original ha estat l’herba aromàtica, que a la recepta recomana la farigola i, com que no en tenia, hi he posat menta. A més, trobo que la combinació del meló amb la menta és sensacional i encara més refrescant. A casa ens ha encantat!

I us explico un truc pel granissat que sempre faig i va molt bé: fondre dins l’almívar calent (ja fora del foc) tres fulles de gelatina hidratades i escorregudes. No canvia la textura del granissat però en canvi reté un pèl més l’aigua, cosa que retarda el desgel i fa que l’efecte granissat duri més temps. Proveu el truc i ja m’ho direu 😉

Aquí teniu la recepta:

Bon profit!

Comparteix

43 comentaris a “Granissat de meló amb gerds i menta”

  1. Jo estic suscrita al Sale & Pepe però la veritat es que posar-li una cara a la recepta s’agraeix i més si es tan bonita com la teva. Molt fàcil i amb uns colors fantàstics.
    Petons

  2. jajajajaja estava pensant en buscar en el teu índex un pastís de formatge i he escrit pastís al comentari enlloc de postre jajajajaja quina mala jugada m’ha fet el cervell!!!
    ara si me’n vaig a buscar el pastís!

  3. Que bé que pugui assistir al taller de cuina! No saps com n’estic de contenta! em fa molta ilusió! aquest postre es veu deliciós, llàstima que no m’agradi el meló, es pot fer amb síndria??! suposo que sí…hauré d’investigar a veure que surt! petons guapa i bon cap de setmana!

  4. Gemma, només la foto ja em refresca… ( Aquí a Sabadell pica, eh) Aquest estiu he vist moltes receptes de granissats i la del meló se´n porta la palma. Només ha faltat que la fessis tu…Provaré el truc de la gelatina.

  5. Marylou, aquest setembre que està fent calor d’agost, un granissat d’aquests es posa divinament. Prova’l i ja m’ho diràs 😉

    Anna, reps el sale & pepe a casa??? Ostres, que xulo! Jo el compro cada vegada que anem a Itàlia de vacances, és com un ritual que fa més vacances, je je je. ..

    Ribereña, el meó amb la menta és una combincació clàssica deliciosa. I el contrast àcid dels gerds li queda molt molt molt bé!

    Anirac, és super refrescant, molt vistós i sobretot molt fàcil de fer. Aquestes són les meves postres preferides, je je je…

    Gemma i Carme, el truc de la gelatina en els granissats és fantàstic, a mi me’l van explicar ja fa temps i sempre ho faig. La textura queda igual, però el granissat aguanta més temps. Proveu-lo i ja ho veureu 😉

    MA, ostres, m’encanta la teva proposta! Un toc de lior li hauria quedat fantàstic!!!! Llàstima de no haver-ho pensat abans, però m’ho apunto pel proper cop, gràcies!

    Mònica, no em puc creure que tinguis por a la gelatina!! Però si és molt fàcil de fer servir… ho has de provar, que ja veuràs com et surt bé. De totes maneres, la gelatina no és imprescindible, eh? A la recepta original no n’hi ha 😉

    Cris, a mi també m’agrada més la menta que la farigola, trobo que amb el meló combina molt bé i queda molt més refrescant, oi? Queda pendent provar-ho amb la farigola per veure si també ens agrada.

    Sandra i Silvia, són unes postres molt refrescants ideals per la calor d’aquests dies. I molt sana! Una manera de menjar fruita i hidratar-se que segur que agrada a tothom 😉

    Glutoniana, és una revista que entra pels ulls, oi? I les receptes són molt fàcils de fer, totes es poden fer a casa sense cap problema… Jo només tinc les dels cops que he anat a Itàlia, llàstima que aquí costi de trobar 🙁

  6. Judith, presentat amb el mig meló queda molt bonic, oi? El que porta més feina de tot és buidar el meló sense fer malbé la pell, je je je…

    Eva, sigui pastís o siguin postres, aquest meló és moooooolt refrescant 🙂 Ja has fet el pastís de formatge?

    Silvia, el contraste de colores y colores queda muy bien. Es una receta fácil con un gran resultado.

    Ester, està fent un dels setembres més calurosos que recordo 🙁 I mentrestant, postres refrescants com aquestes són les que vénen més de gust.

    Roser, aixó podràs conèixer a molts dels blocaires i posar cara als autors dels blogs. El dia del Caprabo hi ha més gent a part de nosaltres, de manera que t’hauràs de presentar perquè et poguem reconèixer, eh? I amb síndira quedaria igual de bo, ja ho crec!

    Starbase, moltes gràcies 🙂 Ahir vaig preparar un berenar i vaig fer en un moment 4 postres diferents, totes alhora! je je je… tens raó que és com anar en bicicleta!

    CristinaT, a Sabadell fa una calor horrorosa 🙁 No recordo un mes de setembre tan calorós. El truc de la gelatina va molt bé, ja ho veuràs 😉

    Gemma i Sion, fàcil i molt bo! Si el proveu ja m’ho direu 🙂

    Belen, Anna i Mercè, feu-lo que és molt fàcil i molt refrescant. Amb menta ens va encantar, ara falta provar-lo amb farigola com diu la recepta. I el truquet per retardar el desgel és fantàstic 😉

    Carme i Maria, la presentació en el meló és molt vistosa, oi?

    Anna, ja tocava, oi? Je je je… que aquest any he fet dos mesos de vacances de blog i ja he perdut la pràctica a escriure receptes!

    Anna, nosaltres a Arco vam tastar uns granissats sensacionals, els millors granissats que he tastat mai, tots fets per ells amb fruites naturals. Espectaculars!

  7. Hola Gemma, guapa,
    Quin granissat més elegant! 😉 D’en mica en mica anem agafant el ritme! Moltes gràcies per convidar-nos a les classes! Estic desitjant que arribi el 29 per retrobar-nos! Ains, quina il·lu em fa! 🙂
    Un petonàs i feliç setmana,
    Marina

  8. Hola bonica!!!! Moltes gràcies pel teu comentari!!! has estat la primera després de tant de temps sense posar cap entrada!!!

    Pel que fa a les postres que ens presentes avui, et diré que la presentació és inmillorable!!! i que jo tampoc no coneixia el truc de la gelatina!!! Moltíssimes gràcies!! sempre és un plaer venir-te a veure!!!

  9. Hola! es la primera vez que te visito y me ha encantado tu blog Sobre todo cuando he visto ese fresquito granizado de limón se me ha hecho la boca agua. Pero lo que más contenta me ha hecho a sido leer que has estado este verano en el lago di Garda, yo también estuve por allí.
    Saludos

  10. Miquel i Cristina, amb aquest mes de setembre tan calurós que tenim, aquestes postres refrescants i lleugeres són les que vénen més de gust, oi?

    Marina, jo també tinc ganes que comencin els tallers de cuina. Sobretot aquest any que la Mireia Carbó torna a fer les classes del Caprabo 🙂

    Miel, ben tornada de nou! A veure si tu també agafes el ritme, eh? 😉

    Laura i Catieu, proveu el granissat que us encantarà!

    Olga, benvinguda a la cuina de casa! El granissat és de meló, però imagino que el de llimona també quedaria bo 😉 Has estat al llac de Garda? És preciós, oi?

    Maria, moltes gràcies per l’aclariment, ara ja sé com han de quedar 😉 Aquest dolços tradicionals de les nostres àvies no s’haurien d’oblidar mai, oi?

Respon a Ester Cancel·la les respostes

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *