Esponja de iogurt. Classe amb el xef Carles Tejedor

Data
9 d'octubre de 2012
Creat per

Dilluns passat vam assistir al Cuinem amb estrella que organitza l’Espai Consum del Bonpreu, una classe de cuina magistral impartida pel Carles Tejedor, xef del restaurant Via Veneto. D’allà en vaig treure la recepta per preparar aquest fals bescuit de iogurt:

Aquesta era la segona sessió del cicle, després de la realitzada el mes de juny amb el xef Xavier Pellicer. En aquesta ocasió la classe es va realitzar a les instal·lacions del propi Via Veneto i va incloure una demostració de cuina i una visita al celler, la cuina i les sales del restaurant. Ens va rebre en Pere Monje que, amb una amabilitat encantadora, ens va explicar la història del restaurant i ens va transmetre la passió que sent tota la família Monje amb una llarga tradició dins el món de l’hostaleria.

A continuació va ser el torn del xef Carles Tejedor. A la cuina hi havia tot de productes frescos acabats de comprar al mercat i ens va mostrar com elaborar un plat inspirant-se en aquests productes. De seguida van començar a sortir plats preparats al moment: unes verduretes, una brusqueta, un risotto, un lluç amb cuscús, un ou cuit al vapor i, finalment, un fals bescuit de iogurt amb crema muntada i figues coll de dama. La recepta estava escrita en el mateix got de plàstic on van coure el bescuit, de manera que em vaig apuntar la recepta per provar-la a casa 😉


Va ser increïble veure de tan a prop el Carles Tejedor en acció, cuinant i responent amb paciència totes les preguntes que li fèiem els oients. Després del showcooking el sommelier Josep Martínez ens va ensenyar el celler i ens va explicar que, amb més de 10.000 ampolles, és un dels més reconeguts de Catalunya. Finalment, la visita a la cuina i a les sales privades van posar punt i final a la visita. Sortint, tots fèiem cara d’emocionats i érem conscients d’haver estat espectadors d’excepció d’un gran esdeveniment.

Us deixo l’enllaç a les fotos que va fer la Sara Maria durant la visita: àlbum Via Veneto

Aquí teniu la recepta:

Ingredients:

• 320g de clares fresques
• 64g de farina d’ametlla
• 64g de iogurt liofilitzat Yopol
• 74g de sucre
• 35g de farina
• 2 càrregues de sifó de N2O

Preparació:

Triturar amb el túrmix tots els ingredients, colar-los i omplir un sifó de ½ litre fins ¾ de la seva capacitat. Carregar les dues càrregues i deixar reposar una hora.
Amb el sifó, omplir gots de plàstic fins a la meitat, fer un petit forat a la base i coure’ls 40 segons al microones a màxima potència.
Servir acompanyat d’una crema anglesa i unes rodanxes de figa.

Bo profit!

PD. Només em falta transmetre l’agraïment que sentim tots els assistents per l’equip de l’Espai Consum del Bonpreu, que cada mes organitzen una pila d’activitats gratuïtes i de molta qualitat relacionades amb la gastronomia, l’alimentació saludable i els productes de proximitat. Ja sabeu que sempre que ens convideu nosaltres vindrem encantats!

Aprofito per posar les fotos del “Cuinem amb Estrella” del mes de juny amb el xef Xavier Pellicer, en podeu llegir les cròniques que en van fer el Miquel i la Teresa aquí:  blog Miquel i blog Teresa.


Comparteix

40 comentaris a “Esponja de iogurt. Classe amb el xef Carles Tejedor”

 1. Uau, quina bona classe! El Carles Tejedor segur que és un altre d’aquests cuiners que et fa caure la baba! En saben tant, els bons! I el Xavier Pellicer també devia ser tota una experiència. Em sembla fantàstic això de completar-ho amb el Josep Mrtínez, ja que els caldos s’han de tenir en compte. El que més impressiona, però, és aquest fals bescuit de iogurt que avui ens presentes, Gemma. Cada dia en saps més!! Petons

 2. De tot el vareu fer t’has quedat amb la recepta dolça, clar….em quedo amb les ganes de saber què va passar amb les verduretes, la brusqueta, el risotto, el lluç amb cuscús, l’ou cuit al vapor.
  Li preguntaré a la Sara-Maria que veig que no se’n perd ni una!!!
  Abraços!
  Jordi

 3. M’encanta ! Pels que encara no tenim sifon, hi ha alguna possibilitat, espero que caigui aviat.Vaig conéixer família Monje a BCN en unes demostracions plis/plas i son una familia molt amable.
  Gracies i felicitats

 4. En Jordi fa un fals bescuit de préssec que precisament crec que va aprendre amb en Pellicer. Però llegint la recepta veig que la tècnica no té res a veure. Tastarem aquest, que tenim un sifó al que no treiem partit!!!
  petonets

 5. m’encanta aquesta proposta d’avui…
  dues questions: on es pot trobar iogurt liofilitzat Yopo… hi ha alternatives?
  com es treu del vas de plàstic?
  crec que ja tinc les postres pel proper aniversari a casa…

 6. Ostres Gemma,que presentació mes fantastica!
  El bescuit pareix un nuvolet.Es veu tan delicat!
  Una llastima que jo no tinga sifó per a fer-los,perque queden molt originals.

  El caramel de decoració del flam,que em preguntaves,és el que queda en el fons dels motlets individuals.Com son de silicona queden així de sencers i redonets.
  Besets

 7. quina passadaaaaaaaaaaa!!! la recepta un 10, d’estrella!!! I la classe-visita deuria ser increible…i és que els terrassencs ja se sap que valen molt!!! jijijijiji!!!
  Petunets,
  Eva.

 8. otra taller magnifico,lastima que este no me toco ja,ja,pero bueno al menos con los reportajes y la receta tuya ya me voy haciendo la idea.te ha quedado sensacional
  una pregunta en la receta pones 2 cargas de sifon y en la receta en el vaso pone 3?¿cual es la buena?

 9. Marina, en Carles Tejedor ens va entusiasmar a tots, va ser una passada veure’l en directe i escoltar-lo mentre cuinava… tots vam sortir encantats amb ell!

  Starbase, hi ha moltes variants d0aquest bescuit, en recordo un amb xocolata… i queda super esponjós i eteri, m’agrada més el nom d’esponja, li escau molt bé.

  Jordi, segur que la Sara Maria farà una crònica més completa que la meva, je je je… De fet, aquesta és la única recepta que ens van donar, ja que dels altres plats no ens van donar res escrit… i aquesta perquè estava apuntada al got!

  Cris, la presentació també és important, oi ? 😉

  Subscriptora, la família Monje va ser encantadora, ens van acollir amb molta amabilitat i paciència! Sense sifò no sé com quedaria, imagino que s’hauria de coure al forn, però no crec que quedi tan esponjós.

  El taller de cuina, com és aquest fals bescuit de préssec? Amb quina tècnica el fa? És que no sé si el nom que li he posat és del tot correcte, en Carles va dir tantes coses que no les recordo totes bé…

  Mònica, doncs ja saps què demanar per Reis 😉

 10. Roser, va ser una visita extraordinària, tant pel showcooking amb en Carles com per la visita a la cuina i al celler. És genial poder veure les intimitats d’un restaurant tan important com el Via Veneto…

  ANABDN, sembla que mengis aire, je je je… i la combinació amb les figues queda molt bona!

  Anna, va ser un taller magnífic, tenim molta sort que el Bonpreu organitzi activitats gratuïtes tan interessants com aquesta!

  Pol, va ser bo, oi? 😉

  Laura, imagino que sense sifó caldria muntar les clares a punt de neu i coure’l al forn com un pa de pessic normal. Tot i que segurament no quedarà tan esponjós.

  Alfons, el yopol es trobo només en botigues especialitzades que venguin textures del Bulli. A Barcelona ja és fàcil de trobar, imagino que al Gadgets i botigues semblants en deuen tenir. Es pot substituir per una farina de fruits secs, per exemple coco ratllat o farina d’aemtlla, tot i que el toc de iogurt per mi és molt important.
  Treure el bescuit del got és molt fàcil, passant un ganivet per tot el voltant surt perfectament 😉

 11. Maria, gràcies per la resposta, és que no identificava gens què era, je je je…
  Val la pena tenir un sifó per fer coses una mica diferents, és d’aquelles coses que s’han de demanar a la llista de Reis 🙂

  Lluna, a qualsevol botiga especialitzada on venguin coses de l’estil. Ara ja és fàcil trobar-ne, a Sabadell hi ha una botiga de cuina on venen estris de cuina que en tenen. A Barcelona aniria a botigues com el Gadgets. I vigila que la càrrega sigui de N2O, que també n’hi aha de CO2 i no és el mateix, eh?

  Silvia, gracias!

  CristinaT, la idea d’apuntar la recepta al propi got em va semblar tan genial que de seguida vaig pensar que l’havia de provar, je je je… I qui és el “guapu”?

  Isabel, doncs tinc la solució: posa el sifó a la llista de regals de Reis 😉

  Eva, en Carles Tejedor és de Terrassa? No ho sabia… llàstima, ja sabem que no tot podia ser bo, je je je… clar que ho dic jo que sóc de Sabadell 😉

  Miquel, el taller del Xavier Pellicer també va estar molt bé, oi? Només ens va faltar poder visitar Can Faves, je je je…
  El tema de les càrregues és per la mide del sifó, crec que la recepta està calculada pel sifó de 1 litre (si sumes el pes ja veuràs que no et cap a un de 1/2 litre). Jo ho vaig fer en el sifó de 1/2 litre i em dues càrregues em va quedar bé.

 12. t’ha quedat impresionant! Que esponjós flonjo. Lo del iogurt liofilitzat no ho havia sentit mai però ja he vist als comentaris que has donat la solucio d’on comprar o com substituir-ho.
  Petons!

 13. No sé si és fals, el biscuit, però el que és real és que t’han eixit unes postres excel·lents i molt vistoses. El meu fill ja està demanant que el fem avui mateix. Quina sort teniu, amb el Bonpreu!!
  Besets

 14. Gemma,me gustaria poder conocerte,soy de Tarragona pero por causas personales estoy bastantes días en Barcelona, por lo que me apunto a todos los cursos y demostraciones habidas y por haber., en el Bonpreu ,Caprabo,Sabores, Gadgets, y ahora estoy con David Lienas todos los Lunes en el curso de Bolets.El día 16 a las 5 de la tarde voy con Mireia Carbo para hacer los “panellets”,me gustaria algún día poder compartir alguna de estas clases contigo ya que me he vuelto una gran seguidora de todas tus recetas y ademas creo que a pesar de mis 63 años me voy a aficionar a la escalada, je je je. !!!!!!!!Soy solo una sencilla ama de casa enamorada de la cocina,me encanta y es mi gran pasión
  Bueno espero lo sepa mandar y puedas contestarme, ya que no soy muy experta con el ordenador.
  de veritat estic segura que alguna vegada compartirem curs.GRACIES

 15. Hola Gemma, Caram quina presentació!! realment és de revista gastronòmica, enhorabona.
  Que bé poder assistir i estar acompanyada amb aquests mestres!! assistir a una classe amb Xavier Pellicer, Carles Tejedor, Pere Monje, és extraordinari i Josep Martínez!!
  He llegit el teu comentari dels bunyols de carbassa en el fogons de la bordeta i efectivament formem part del receptari de les comarques valencianes. (No he pogut fer el comentari en el seu bloc deu ser per la plataforma?)
  Bon diumenge i de nou felicitats!!

 16. Moltes gràcies pels vostres comentaris!
  La veritat és que és tot un luxe poder assistir a aquests tallers amb cuiners a l’alçada del Xavier Pellicer i en Carles Tejedor!!

  Magda, som amigues pel Facebook, oi? Je je je… genial, mai és tard per començar a escalar 🙂
  Aquest mes no aniré a les classes de la Mireia, però el mes vinent segur que ens apuntem a la classe de Nadal. A veure si t’apuntes a través del meu blog i així ens podem conèixer! 😉

 17. Ahir vaig veure la recepta i no m’he pogut estar!!
  Està boníssim però a mi no m’ha quedat tan esponjós (el meus alveols són més petitons): por ser perque el repòs l’he fet a la nevera?
  Com podria fer aquest biscuit que dieu de xocolata?
  Gràcies

 18. Hola Ma José, el repòs és molt important, ja veuràs que si ho proves avui, que ja ha reposat, et surt més esponjós. També és important posar la quantitat justa al got (una mica menys de la meitat del got), i trobar el temps que necessita el teu microones (depèn de la potència, no sempre són 40 segons exactes).
  El de xocolata només cal que canviïs la meitat de la farina per cacau en pols.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *